Cipő probléma? Van rá (otthoni) módunk!


Rossz szag a cipőből? Úti sófoltok? Lecsúszik a cipő? Egy nyikorgó talp? Vagy esetleg hólyagok és tyúkszem minden séta után? Bármilyen problémád is van a cipőddel, nálunk van megoldás! Összegyűjtöttük a leghatékonyabb otthoni gyógymódokat, amelyek segítségével pillanatok alatt megbirkózik a leggyakoribb cipőproblémákkal. Kezdjük!

Otthon kezelje problémáit

Szégyelli levenni a cipőjét a vendégeknél? Nem tud megszabadulni kedvenc csizmáján a makacs útsófoltoktól? Ha olyan magassarkút hord, amelyre oly régóta spórolt, hidegrázás és fájdalmas hólyagok jelennek meg? Vagy esetleg a nyikorgó talppal van gondod? 

Lazíts! Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Összegyűjtöttük a leghatékonyabb otthoni gyógymódokat, amelyek segítségével pillanatok alatt megbirkózik a leggyakoribb cipőproblémákkal.

Mi a helyzet a cipők rossz szagával?

Ha kellemetlen szagú a cipője, jól jöhet a szódabikarbóna. Öntse bőségesen a cipő belsejébe, és döntse meg, amíg a termék egyenletesen el nem fedi az egész talpbetétet. Hagyja a cipőt egy éjszakán át, majd reggel alaposan rázza fel vagy porszívózza fel. A kellemetlen szagokat és a baktériumokat hatékonyan eltávolították!

Hogyan távolítsuk el az úti sófoltokat otthoni gyógymódokkal?

Csúnya útsófoltok jelentek meg kedvenc csizmádon? Tudjuk, hogyan kell megjavítani!

Mindenekelőtt ne feledje, hogy az idő a lényeg. Ha nem szeretné, hogy az elszíneződés tartósan magával maradjon, a lehető leggyorsabban kell cselekednie.

Egy kis mosogatószer tökéletes a velúr cipőhöz. Cseppentsen néhány cseppet egy tiszta ruhára, és erőteljesen dörzsölje át a szennyezett területeket. Ezután puha sörtéjű kefével ecsetelje a velúrt.

Bőrcipőknél sikeresen használhatod az ecet és a víz kombinációját 1:1 arányban. Távolítsa el a keverék maradványait egy nedves ruhával, majd kenje be cipőkondicionálót, és kész.

Legközelebb ne felejtse el impregnálni őket víz- és foltálló készítménnyel, mielőtt felveszi a velúr téli csizmát.

Hogyan lehet felfrissíteni a fehér cipőket és visszaállítani korábbi színét?

Kedvenc fehér tornacipőd elvesztette színét, és nem néz ki esztétikusan? A látszattal ellentétben egyáltalán nem kell új párba fektetned, hiszen otthon is hatékonyan tisztíthatod. A munka megkezdése előtt vegye ki a fűzőket, amelyeket vizes és fehérítő oldatba áztathat, vagy újakra cserélheti.

A csipkék mellett a talpbetétet is érdemes megtisztítani. Kicserélheti őket újakra, vagy eltávolíthatja őket, és kefével és mosogatószerrel tisztíthatja meg őket.

Ne feledje, hogy ha nem készíti elő megfelelően a cipőjét a tisztításra, hiábavaló lesz az a munka, amit a hófehér készítésbe fektet, ha a régi, szürke fűzők kerülnek az előtérbe.

A megsárgult cipők fehérítéséhez szürke szappanra lesz szüksége. Hozz létre habot egy tálban, és dörzsöld be a cipődbe, amíg észre nem veszed, hogy visszanyeri hófehér színét. Egy régi fogkefe és fehér fogkrém hasonló módon működik.

Egy másik hatékony módszer a "varázsszivacs" használata. Enyhén nedvesítse meg, és dörzsölje át a felső és a gumitalppal. Látod, milyen egyszerű?

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat a fehér cipőről?

Ha apró foltokkal küzd, puha sörtéjű fogkefével dörzsölje át, amelyet mosogatószeres meleg vízbe áztat.

Az ecet ugyanolyan jól működik. Porlasztóval ellátott üvegbe öntjük, és a szennyezett helyekre permetezzük. Hagyja a cipőjét a napon, hogy még jobban kifehéredjen.

Ne feledje, hogy ha finom hálóból készült fehér lábbelivel van dolgunk, érdemes türelmesnek lenni. Ez az anyag nagyon érzékeny, ezért lassan és mértékkel dolgozzon.

Hogyan lehet gyorsan feltörni az új cipőket?

Szükséged lesz egy kis türelemre, hogy összetörd az új cipődet. Tedd fel őket néhány percre minden nap, hogy alkalmazkodjanak a lábad formájához. Ha azonban nincs sok ideje, készítsen alkoholos és víz oldatot. Porlasztóval ellátott üvegbe öntjük, és a cipő belsejét permetezzük olyan helyekre, ahol nyomást érez.

Bőrcipőhöz használhat forró levegős szárítót és vastag zoknit. Melegítse fel a cipőt, amíg az anyag fel nem melegszik. Így nagyobb rugalmasságot és jobb illeszkedést kap. Ügyeljen arra, hogy ne irányítsa a légáramlást azokra a helyekre, ahol az anyag a talpra van ragasztva, mert ez a cipők összetapadását okozhatja.

Hogyan kezeljük a nyikorgó talpat?

Ha csikorog a cipője talpa, annak oka lehet a beléjük hatolt nedvesség. Mindössze annyit kell tennie, hogy megszórja a talpbetétet kukoricakeményítővel, amely egy szempillantás alatt magába szívja a nedvességet, és megakadályozza, hogy az idegesítő hang kijöjjön. Hasonló módon működik a sütőpor, a szódabikarbóna vagy a babapor.

Otthoni gyógymódok a cipők dörzsölésére

Ha egy rövid séta után új cipőben úgy érzi, hogy nem fog tetszeni egymásnak, nem kell megválnod tőlük. Csak kövesse otthoni gyógymódjainkat, és soha többé nem kell aggódnia a fájdalmas hólyagok és dörzsölés miatt.

Ne feledje, hogy a cipők kidörzsölődését a rosszul illeszkedő méret okozhatja. A legtöbb esetben a túl szűk cipő a bűnös. Ha azonban biztos benne, hogy a megfelelő méretet választotta, próbálja meg egy kicsit kinyújtani bőrcipőjét.

Vegyünk vastag gyapjúzoknit a lábunkra, csúsztassuk fel a cipőjüket, és állítsuk a szárítógépet meleg fokozatra úgy, hogy biztonságos távolságra legyen a felsőrésztől. Amikor a bőr felmelegszik, az anyag rugalmasabbá válik, és tökéletesen alkalmazkodik a lábad formájához. Hagyja teljesen kihűlni a cipőjét, mielőtt leveszi. Addig ismételje ezt a folyamatot, amíg elégedett nem lesz az eredménnyel.