Cipő járni tanulni


Kis lábak járják a világot, érintéssel ismerkednek meg. Rendkívül fontos érzékszervi élmény, és nagyon szórakoztató a baba számára.

A sokféle szubsztrátum érzéki stimulátor a kisgyermek számára, és számos fontos információ forrása a környezetről. Azonban eljön az idő, amikor a gyermek kész egyedül utazni a világban valódi lábbelikben. Itt van egy útmutató, hogy melyik cipőt válasszuk először?

A baba első cipője

A járás megtanulásához szükséges cipők kiválasztásakor érdemes sok olyan dologra figyelni, mint a talp puhasága, megfelelően profilozott talpbetét, a gyártásban felhasznált anyag, valamint a cipő súlya és az, hogy a láb belefér -e a helyes úton.

Az első cipő új élmény a gyermek számára. Csak megtanulja használni őket, és megszelídíti a mozgás új módjának tényét. Ezért nem lehetnek túl merevek, nehézek és kínosak a lábfejek, mert ez befolyásolja a helytelen járási szokások megszilárdulását.

Milyen cipőt a gyereknek?

A vásárlás előkészítésekor ellenőrizni kell a gyermek lábának hosszát, mert ez a legfontosabb információ a megfelelő méret kiválasztásakor. A túl szoros cipő horzsolást és göndörödést okoz a lábujjakon, míg a túl laza cipő torzítja a járását, és megakadályozza a hatékony mozgást.

A csecsemőknek szánt első cipőknek biztosítaniuk kell a megfelelő légáramlást is - a lélegző membrán vagy a finom, puha bőr garantálja a higiénikus mozgást anélkül, hogy a kis lábak túlmelegednének. Érdemes figyelni a téli csizmában használt belső szigetelőanyagra. Nem szabad mesterségesnek és izzadónak lennie. A gyapjú a legjobb, ha a gyermek nem allergiás rá.

Mire kell figyelni sétálócipő vásárlásakor?

Tépőzáras vagy fűzős? Az első sétálócipő igazi kihívás a gyermekek és a szülők számára, ezért minden részletre figyelni kell, hogy az általunk hozott választás kielégítse a kisgyermeket a túrázások során.

Amikor a cipőfűző mellett dönt, ne feledje, hogy a kisgyermekek szívesen húzzák az összes zsinórt, medált és cérnát - így nagy a valószínűsége annak, hogy a fűzők esély nélkül maradnak, és mi leszünk felelősek azok többszörös megkötéséért. A fűzős első sétálócipő megkülönbözteti a cipő pontos illeszkedését a lábhoz - feltéve, hogy ügyesen és pontosan meghúzzuk a fűzőket a teljes hosszon, és nem csak a boka magasságában.

A tépőzáras cipő egyéves számára mindenképpen kényelmes megoldás a szülők számára, nem befolyásolja a lábbeli minőségét, és nem veszélyezteti a gyermek megfelelő járási módját. Ne felejtse el azonban nagy pontossággal rögzíteni.

Kiváló minőség és kivitelezés

Az első cipő kiválasztásakor a vizuális tulajdonságaik nem elegendőek, bár esztétikai szempontból fontosak. A talpnak a hosszának 1/3 -át meg kell hajlítania, a sarok számlálójának pedig szorosan illeszkednie kell a sarokhoz, de fontos, hogy ne okozzon horzsolást és ne korlátozza a mozgást. Tehát ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl merev.

Kerülje az egyszer gyakran vásárolt ortopéd cipőket. Manapság csak végső megoldásként alkalmazzák őket szakorvossal való előzetes konzultációt követően. A láb rehabilitációja és megfelelő fejlődésének gondozása nem egyet jelent az immobilizációval. A mozgás szabadsága elengedhetetlen.

Egykor azt hitték, hogy minél magasabb a felső, annál egészségesebb és stabilabb a gyermek járása. Kiderül azonban, hogy teljesen más. A járni tanuló cipőknek "észrevehetetlennek" kell lenniük a kis lábak számára, így a boka előtti felső a legmegfelelőbb megoldás. Ha télen szeretnénk megvédeni magunkat a súlyos fagyoktól, akkor ügyeljünk arra, hogy az első babacipők nagyon rugalmas felsőrészűek legyenek, ami nem fogja okozni a láb gipsz hatását.

A gyermek lábának egészséges fejlődése

Mozgásukban összeszorítva az ujjak nem fognak megfelelően együttműködni az első lépések megtétele, összetett alakok végrehajtása és az egyensúly fenntartása során. Amikor gyermekével felveszi az első sétálócipőt, ügyeljen arra, hogy az orra ne legyen keskeny, nemhogy hegyes. A lekerekített forma a legoptimálisabb és legkényelmesebb. Különösen erre figyeljünk, amikor gyermeknek vásároljuk az első szandált. A túl keskeny elülső rész a nagylábujjat kilóghat, és felboríthatja a bőrt.

Sétacipő - mit kerüljünk?

Vigyázva a kis lábakra, azt akarjuk, hogy a lehető legjobban fejlődjenek. Végül is hatalmas hatással vannak az egész testtartásunkra és az egészséges mozgásmódra, valamint az egyensúly megőrzésére. Mit kell mindenképpen kerülni, ha babacipőt vásárol, hogy megtanuljon járni?

Az úgynevezett "nem halálosak"-gyönyörűek a képeken, de ahogy a neve is sugallja, nem jogosultak cipőre, és nem segítenek az első lépések megtételében. Papucs - adjuk fel őket. Ez még nem az ő idejük. Ugyanez az eset, amikor papucsot szeretnénk vásárolni járni tanulni - ebben az esetben a papucsot is keresztbe tesszük a listából. Otthoni környezetben a mezítláb érzi magát a legjobban. Ha azonban hűvös a padlónk, vagy cipőre van szükségünk egy óvodához, akkor döntsünk a sarkán megfelelően felszerelt, stabil, merev papucsok mellett, amelyekben a láb nem fog megcsavarodni.

Használt vagy új?

Kivéve azokat a kivételes helyzeteket, amikor valaki visszaadja vagy viszonteladja a kopott babakocsi cipőt (és biztosak vagyunk benne, hogy valójában porosak a szekrényben, és senki sem használta őket), ne vásároljon használt cipőt. Minden láb más és egyedi módon működik, kézzelfogható használati nyomokat hagyva.

A lábfej formája és a gyermekcipő

Amikor kiválasztunk cipőt a járáshoz, vegyük figyelembe az anatómia egyedi szempontjait, azaz a lábfej magasságát, szélességét és hosszát. Ugyanaz a vágás nem lesz jó minden kisgyermek számára. Ezért érdemes több különböző változatot mérni, hogy össze lehessen hasonlítani a gyermek mozgásszabadságát és azt, hogy milyen kevés láb fér el a cipőben. Akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő megoldást választottuk, és a gyermek nem csak jó stílusban, hanem egészségesen és stabilan is elkezdi a kalandot.