Az esküvői cipő kiválasztása egyszerűbb, mint gondolná


Az esküvői készülődés kimerítő lehet. A legszebb menyasszonyi ruha és a tökéletesen illeszkedő öltöny kiválasztása nem az egyetlen feladat, amely különös figyelmet igényel. Ugyanilyen fontos az esküvői cipő kiválasztása. Itt fog táncolni élete egyik legfontosabb napja után. Tudja meg, milyen hibákat kerülje el, és mire figyeljen.

Miért olyan fontosak az esküvői cipők?

Az esküvői cipő - közvetlenül a ruha és az öltöny után - az ifjú házasok ruhatárának legfontosabb eleme. Ezekben fog a menyasszony felkeresni szíve választottját, hogy kimondja élete egyik legfontosabb „igenjét”. A vőlegény az esküvői cipőben kéri fel először táncolni kedvesét. Ez a pár cipő teszi lehetővé számukra, hogy egész éjszaka együtt táncoljanak, és hajnalig szórakozzanak.

Tisztában vagyunk vele, hogy egy esküvői ruha vagy öltöny és cipő vásárlása egy üzletben gyakorlatilag szinte csoda. Emiatt érdemes odafigyelni arra, hogy az Ön által választott esküvői cipő gyakorlatilag minden tekintetben harmonikus kiegészítője legyen az öltözékének. A stílus, a szín és a dekoráció minden, ami számít.

Az esküvői cipő kiválasztásakor több fontos szempontra is oda kell figyelni. Először is, igazán kényelmesnek kell lenniük, és soha nem dörzsölhetik a lábát. Másodszor, illeszkedniük kell az öltözék többi részéhez, vagy egyedi kiegészítőnek kell lenniük, amely tükrözi az Ön jellegzetes stílusát. Tudja meg, mit kell még figyelembe venni esküvői cipőjének kiválasztásakor.

Határozza meg stílusát

Kezdje az esküvői stílus létrehozásának előkészítését a téma meghatározásával. A rusztikus megoldásokat részesíti előnyben a bohó stílusban, vagy talán az exkluzív csillogás áll közelebb a szívéhez? A preferenciái alapján próbálja meg igazán átgondolttá és harmonikussá tenni az egészet.  

Egy hosszú, rusztikus stílusú csipkeruha tökéletes lesz a klasszikusnak, barna magassarkú bőrből. Férfiaknak viszont azt javasoljuk sötétbarna bőrcipő divatos retro dekorációkkal.

Egy csillogó stílusú esküvőhöz viszont tökéletesen passzolnak egymáshoz magas sarkú pumpák pezsgőben, rózsaszín arany színben. Tökéletes kiegészítésük visszafogott lesz, fekete férfi cipő légáteresztő természetes bőrből készült.

Ne féljen kimenni a dobozból

Sokan a fehérhez, az elefántcsont árnyalataihoz, a púderrózsaszínhez vagy a halványkékhez asszociálnak egy esküvőt. De ki mondta, hogy az esküvői cipőknek feltétlenül visszafogott színekben kell lenniük?

Bár a hagyományokat értékelő fiatal pár minden bizonnyal a klasszikus árnyalatokat választja, de ha szeretsz mindennap játszani a divattal, ne félj kockáztatni ezen a különleges napon. Kezelje a cipők árnyalatát kiegészítőként, amely változatosabbá teszi stílusát. Színét tekintve megfelelhet az Ön által választott témának, válasz lehet a hagyományra való hivatkozásra ("valami kék"), vagy vonzza minden vendég tekintetét, és fémes árnyalatokkal csilloghat.

Valamivel kevésbé népszerű megoldás a kevésbé nyilvánvaló választás. Mit szólnál hozzá, ha a menyasszony és a vőlegény számára azonos színű cipőket illesztettek volna? Így biztosan sokáig emlékezni fog Önre minden vendég.

A kényelem legyen prioritás

Bármelyik stílust részesíti előnyben, ne feledje, hogy a kényelem kulcsfontosságú. Az esküvői cipőnek rendkívül fontos szerepe van, és élete 15 legfontosabb órájában elkíséri Önt.

Ha esküvői cipőt vásárol egy webáruházban, tegye meg előre. Így kicserélheti őket másra. Ezenkívül alaposan tesztelje le őket. Sétáljon bennük egy tiszta szőnyegen több órán keresztül, sok időt töltve állva. Ennek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a választott cipő nem fogja tönkretenni életed egyik legfontosabb napját.

Ügyeljen a sarok magasságára

A sarok magassága ugyanolyan fontos, mint a cipő megjelenése. Ha nem hord mindennap túlzottan magas sarkú cipőt, ne feledje, hogy ez a megoldás nem valószínű, hogy szövetségese lesz ezen a különleges napon. Minden bizonnyal szeretné elkerülni a sántítást vagy a furcsa, természetellenes járást.

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy hol lesz a szertartás. Így elkerülheted az olyan szerencsétlenségeket, mint például a magassarkú, amiben nehéz lesz mozognod a parton vagy a füvön. Ha zárt bankett teremben szervez bulit, gyakorlatilag korlátlan a választása. Ha azonban szabadtéri partit tervez, helyezze előtérbe a kényelmét.

Tipp: Az alacsonyabb férfiak optikailag növelhetik maguknak a magasságot, ha választanak rejtett sarkú cipő. A mintegy 4 cm magas, láthatatlan, beépített sarokkal és egy további külső sarokkal ellátott formális cipők közel 7 cm magasra tehetik Önt.

Ne várjon az utolsó pillanatig

Az esküvői cipő rendkívül fontos kiegészítő, amely az egész stílust ragyogóvá teszi. Ha szeretnéd szépnek és kényelmesnek érezni magad ezen a különleges napon, ne várj az utolsó pillanatig a vásárlással.

Rendkívül praktikus megoldás lesz, ha az általad választott cipőt magaddal viszed, hogy felpróbálj egy ruhát vagy egy öltönyt. Így biztos lehetsz benne, hogy minden tökéletesen passzol egymáshoz, és harmonikus végeredményt hoz létre.