A legkényelmesebb papucsokat választjuk


Egy kemény, teljes sebességgel töltött nap után sokan arról álmodoznak, hogy minél előbb hazatérjenek. Nem csoda! Nincs is kellemesebb, mint a hosszú órák óta hordott cipőt kényelmes papucsra váltani, amiben végre megpihenhet a lábad. Tanácsot adunk, hogy miért érdemes kényelmes papucsba fektetni, és mire érdemes odafigyelni a vásárláskor.

Hát mindenhol, de otthon a legjobb

Függetlenül attól, hogy hosszú munkanap áll mögötte, vagy sok aktívan a szabadban eltöltött óra, minden bizonnyal álmodni fog egy pillanatról a maga számára.

A házba belépve végre megpihenhet, és az utoljára nálad lévő cipőt kényelmes papucsra cserélheti. Ez a nagyon értékes pillanat. Lábad végre megpihenhet és regenerálódhat, hogy csúcsformába kerüljön, ha újra felveszed a cipődet és elindulsz.

Miért érdemes kényelmes papucsokba fektetni?

A kényelmes papucsok páratlan kényelmet biztosítanak, miközben a házban vagy a szállodai szobában sétálsz. Ha érzékeny a lábad, a hideg padlón való séta biztosan nem a legkellemesebb tevékenység.

A papucs azonban nemcsak kellemesen melegen tartja a lábát. Meghitt hangulatot és otthonos, kellemes légkört is teremtenek. Abban a pillanatban, amikor belép az ajtón, és cipőt cserél egy papucsra, végre otthon érzi magát. 

Ezenkívül a lábgyógyászok azt tanácsolják, hogy kerülje mezítláb a ház körüli sétákat. A papucsok nemcsak a lábfejre, hanem a hátra, a csípőre és a térdre is jótékony hatással vannak. Mindez a kemény felületek, például a fa panelek, vagy a konyhai vagy fürdőszobai kerámialapok által okozott jó ütéselnyelésnek köszönhető.

Mire kell figyelni papucs vásárláskor?

Most, hogy tudja, miért érdemes befektetni a kényelmes papucsokba, biztosan elgondolkodik azon, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a vásárláskor.

Először kövesse a méretet. Semmilyen körülmények között ne vásároljon túl szűk papucsot. Így a lábainak nem lesz elegendő helyük, ami fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat. Kerülje a túl nagy papucsok vásárlását is. Lecsúszhatnak a lábakról, és veszélyt jelenthetnek a lépcsőzés során. 

Másodszor, ügyeljen az anyagra, amelyből a papucs készül. Nyáron válasszon légies, nyitott ujjakkal rendelkező modelleket, hideg téli napokon pedig a bolyhos, magasabb konstrukciójú modelleket. A legfontosabb dolog az, hogy a lábad puha és kényelmes legyen.

Harmadszor, vegye figyelembe, hogy milyen felületen fog járni. Ha otthonának legtöbb szobájában szőnyegek vannak, akkor csúszásmentes talpú cipőre nincs szükség. A csúszós csempék és panelek kezelésekor azonban ügyeljen arra, hogy cipője csúszásmentes anyagból készüljön. Így elkerülheti az eséseket.

Felcsúsztatható vagy zárható papucs?

A papucs kiválasztásakor sokan elgondolkodnak azon, hogy felbújós vagy felépített modellt válasszanak. Minden az Ön preferenciáitól függ.

Nyitott orrú papucs ajánlott lábápolási problémákkal küzdők számára. A benőtt körmök és az onycholysis, azaz a körömlemez leválása az ágyról, csak néhány azon rendellenességek közül, amelyek miatt papucsot kell viselni a házban.

A felbújós papucsok is gyorsan fel- és levehetők. A felbújós papucsok esetében ez kicsit tovább tart, de biztos lehetsz benne, hogy a lábad nem csúszik ki a cipőből. Emiatt az épített modelleket időseknek és gyerekeknek ajánljuk, akiknek problémái lehetnek az egyensúly megtartásával.

Lehet, hogy ezek az arany középút sarokrészbe épített gumiszalaggal ellátott papucs. Az ilyen otthoni papucsoknál a lábujjaknak megfelelő hely van, a láb pedig szilárdan a cipőn marad.

Bolyhos papucs télre

Fagyos napokon szinte mindenki szereti magát bolyhos holmikkal körülvenni. Akkor miért ne választana meleg szőrméből készült papucsokat, amelyek tökéletesen gondoskodnak a melegség érzéséről a téli szezonban?

Ha jobban szereti a zárt papucsokat, menjen klasszikus papucs kiegészítő szigeteléssel. Ha szeretsz játszani a divattal, válassz eredetit leopárdmintás modell. Férfiaknak az építetteket ajánljuk természetes zerge bőrből készült papucs csúszásmentes gumitalppal.

Hogyne prémes papucsok? Ezek a papucsok tökéletesek azok számára, akik nem szeretnek zoknit hordani a ház körül. Ha általában nem szokványos megoldásokat választ, válassza aranyos papucs egy bálna képével vagy koala medve. Ki mondta, hogy az aranyos házi kedvencek csak kisgyermekek számára vannak fenntartva?

Légies papucs nyárra

Nyáron válasszon szellős modelleket, amelyekben a lába nem fog izzadni. Kiváló választásnak bizonyulnak majd klasszikus sötétkék papucs.

Ha véletlenül papucsban ugrik be a szomszédos boltba, menjen hozzá modell elegáns díszítéssel. A szárnyak kétségtelen előnye a természetes, légáteresztő anyagok használata. Érdemes odafigyelni a cipő anatómiai profiljára is, amely számos egészségvédő tulajdonságot hordoz, például javítja a vérkeringést és minimalizálja a visszér kialakulásának kockázatát.

Milyen gyakran kell a papucsot cserélni?

A papucs nem ok nélkül az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék. Végül is ki ne örülne, ha lát egy új, bolyhos papucsot, aranyos motívummal?

Sajnos a ház körüli papucsok nagyon hajlamosak elhasználódni. Ezért rendszeresen, lehetőleg évente egyszer cserélni kell. A bennük felgyülemlett szennyeződés és elhalt bőr hozzájárulhat a lábfertőzések kialakulásához.