A legjobb cipő motorosoknak


Ahhoz, hogy precízen, egyensúlyban és irányítottan tudjon manőverezni motorjával, megfelelő lábbelire van szüksége, amely nem akadályozza a vezetést. Kíváncsi vagy, melyik motoros csizma működik a legjobban? Vagy talán szeretné tudni, hogy jó ötlet-e sportcipőben lovagolni? Ezekre és más kérdésekre is választ kaphat útmutatónkban.

Számít a motoros csizma?

Sok kezdő motoros kíváncsi arra, hogy jó ötlet-e kényelmes sportcipőben lovagolni. Határozottan nem! Az ilyen cipők nem képesek maximális biztonságot nyújtani vezetés közben, baleset esetén pedig lecsúszhatnak a lábáról.

Az anyagok, amelyekből készültek, nem különösebben tartósak. A vékony talpak nem nyújtanak kellően alátámasztást a lábad aljához, és az ezen a területen lévő esetleges megerősítések megnehezítik a kerékpár pontos irányítását. Ráadásul az ilyen cipők általában nem vízállóak, így nem védenek meg a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A speciálisan kialakított merevítések hiánya nem garantálja lábának biztonságát esetleges horzsolások vagy ütések esetén. A cipőfűzők is különösen veszélyesek, mivel menet közben belegabalyodhatnak a kerékpárba.

Látod – rendkívül fontos, hogy mi van a lábadon. Végül is sok múlik a lábadon. Ezek azok, amelyek segítenek irányítani a motorkerékpárt mind vezetés közben, mind megálláskor, parkoláskor vagy újrainduláskor. Ezen túlmenően, lábai – akárcsak a bokája – ki vannak téve az útnak és olyan külső tényezőknek, mint az időjárás, a kipufogógázok vagy a kipufogócsövek hője.

Ahhoz, hogy precízen, egyensúlyban és irányítottan tudjon manőverezni motorjával, megfelelő lábbelire van szüksége, amely nem akadályozza a vezetést. Ebből a cikkből megtudhatja, mire kell figyelnie a vásárláskor.

Motorozáshoz tervezett cipő

A motoros csizmát úgy tervezték, hogy maximális megtámasztást és védelmet nyújtson a lovas lábának és bokájának mind menet közben, mind baleset esetén. A tartós és vízálló anyagok használatának köszönhetően lábai szárazak maradnak, és hosszú túrák során sem érez kellemetlenséget. 

Néha - annak érdekében, hogy a sarkakat, lábujjakat és bokákat védjék a kopástól és ütésektől - a motoros csizmák további megerősítésekkel rendelkeznek. A motoros lábbeliket speciális talpak is megkülönböztetik, amelyek a tapadás tekintetében eltérőek lehetnek. Ennek köszönhetően, függetlenül attól, hogy autópályán vagy göröngyös erdei utakon tesz meg kilométereket, támaszt és biztonságot nyer.

Hogyan lehet felismerni a tökéletes motoros csizmát?

Most, hogy tudja, hogy a szokásos, mindennapi lábbeliben motorozni nem a legjobb ötlet, ideje bemutatni azokat a funkciókat, amelyek segítségével egy szempillantás alatt felismerheti a tökéletes motoros csizmát. Dolgozni!

Bár korábban az ilyen lábbeliket bőrből készítették, ma már a textilanyagok különféle kombinációit használják a lovas kényelmének biztosítására, biztosítva a maximális légáteresztő képességet. A boka, lábujjak és sarok körüli kiegészítő támaszték garantálja a sérülésekkel szembeni ellenállást. 

Motoros csizma vásárlásakor ellenőrizze a talp rögzítését. Ezek helytelen csatlakoztatása a cipő többi részéhez katasztrofális lehet. Ne feledje azt is, hogy a varratok a leggyengébb láncszem a motoros felszerelések esetében. Emiatt törekedjen megerősített dupla vagy akár háromszoros varrású cipőkre.

Mire kell figyelni motoros csizma vásárlásakor?

Először is a tartósság

A motoros bakancsok egyik legkívánatosabb tulajdonsága a tartósság. Az ilyen lábbelinek ellenállónak kell lennie az esetleges ütésekkel és kopásokkal szemben. Ha a biztonság az elsődleges, akkor mindenképpen olyan minősített lábbelit válasszon, amely megfelel a megfelelő, szigorú szabványoknak. A motorosok cipőinek vízálló anyagokból kell készülniük, amelyek nem akadályozzák a légáramlást. Ugyanilyen fontos a például a csövek által kibocsátott hővel szembeni ellenállás. A speciálisan kialakított termobetét megvédi lábát a kipufogógázok hőjétől. 

Másodszor, az illeszkedés

A motoros csizma kiválasztásakor jobb, ha nem köt kompromisszumot az illeszkedés terén. A motoros lábbelinek szinte zokniként kell illeszkednie, ugyanakkor nem korlátozza a mozgásteret. Egy további tényező, amely befolyásolja az illeszkedést, a fűzők lehetnek. A csatos vagy tépőzáras rögzítők hasonló módon működnek. Ne feledje azonban, hogy a szélben fújó csipkék nagy veszélyt jelenthetnek az úton. Ezért ügyeljen arra, hogy a csipkék egy szövetréteg alatt legyenek elrejtve.

Harmadszor, támogatás

Ugyanilyen fontos szempont a boka és a láb megtámasztása. Válassz olyan cipőt, amely a bokánál végződik. A speciális megerősítéseknek köszönhetően motoros csizmái segítenek megőrizni a kényelmet a hosszabb túrák során, és biztosítják a biztonságot egy baleset esetén. Annak érdekében, hogy kényelmesen érezze magát a melegebb hőmérsékleten, válasszon olyan cipőt, amelynek szellőzőnyílásai elvezetik a nedvességet. A motoros lovaglócipő konstrukcióját meg kell erősíteni, ami egy esetleges baleset esetén megakadályozza a lábfejek vagy a bokák zúzódását.

Biztonság és támogatás motorkerékpáron

Amint látja, a motoros csizma a siker kulcsa, ha a biztonságról és az utakon nyújtott támogatásról van szó. Szerencsére tippjeink segítségével gyerekjáték lesz számodra a tökéletes pár kiválasztása. hosszú út!