9 otthoni gyógymód a cipők szagának leküzdésére


Függetlenül attól, hogy sportcipődről van szó, amelyet edzésen hordsz, vagy balerinákat, amelyek minden nap elkísérnek - a kellemetlen szag hatékonyan megkeserítheti az életét. Itt az ideje, hogy véget vess ennek, és otthoni gyógymódokkal frissítsd fel kedvenc lábbelidet. Hogy könnyebben harcolhasson az ellenséggel, összegyűjtöttük a leghatékonyabb módszereket egy helyen.

# 1 Ügyeljen a higiéniára

A cipőszagok egyik legnyilvánvalóbb oka a rossz higiénia. Ne feledje azonban, hogy még a napi fürdés sem lesz hatékony, ha nem szárítja meg kellőképpen a lábát a zokni felhúzása előtt. Ezenkívül használjon antibakteriális kozmetikumokat, amelyek megakadályozzák a túlzott izzadást és a baktériumok növekedését.

# 2 Viseljen zoknit

A zárt cipő viselése mezítláb nem a legjobb ötlet, és kellemetlen szagot kelthet. Ügyeljen arra, hogy a választott zokni természetes anyagokból készüljön, például pamutból vagy bambuszból. Ha szeretné a lehető legjobban elrejteni zokniját, válasszon erősebben vágott lábmodelleket.

Pszt! Ne felejtse el azonban, hogy a lábának szüksége van egy kis lélegzőtérre. Töltsön időt cipő és zokni nélkül minden nap, például éjszaka. Ellenkező esetben gombás fertőzés jeleire számíthat. Amint ilyen tünetek jelentkeznek, mindenképpen forduljunk kezelőorvosunkhoz, és amíg az időpontra várunk, vásároljunk vény nélkül kapható termékeket a gyógyszertárban, amelyeknek köszönhetően gyorsabban kezeljük a problémát.

#3 Használjon szódabikarbónát

Ha a higiéniára való maximális odafigyelés és a jó minőségű zokni viselése ellenére a cipője kellemetlen szagot érez, használjon olyan terméket, amely biztosan megtalálható a konyhájában. A szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb, legolcsóbb és egyben a legtermészetesebb fegyver a láb túlzott izzadása elleni küzdelemben.

Csak annyit kell a cipőbe önteni, hogy teljesen befedje a talpbetétet, és egész éjszakán át állni hagyja. Reggel alaposan rázd le a termékmaradványokat, vagy porszívóval szabadulj meg tőlük, és már kész is!

#4 Készítse el saját szagtalanító főzetét

Bár rengeteg kész cipődezodor van a piacon, sikeresen elkészítheti a saját verzióját. Keverjünk össze fél csésze kukoricakeményítőt ¼ csésze szódabikarbónával és ¼ csésze sütőporral.

Az elkészített keveréket egyenletesen szórjuk a talpbetétre, majd 24 óra elteltével alaposan rázzuk fel a cipőt, végleg elbúcsúzva a baktériumoktól és a kellemetlen szagoktól.  

# 5 Használjon ecetet

Bár az ecetnek sajátos illata van, vízzel egyenlő arányban keverve csodákat tesz a kellemetlen szag eltüntetésében a cipő belsejéből. A legjobb hatás elérése érdekében töltse az elkészített receptet egy porlasztóval ellátott üvegbe, majd egyenletesen permetezze be a talpbetétet a cipőbe. A legjobb eredmény érdekében óvatosan lazítsa meg a fűzőket, hogy a levegő szabadon keringhessen.

# 6 Vigyen fel illóolajat

Az illóolajoknak számos felbecsülhetetlen értékű felhasználása van. Ezek egyike a kellemetlen szagok elleni küzdelem. Erre a célra a teafaolaj, a fahéj vagy a szegfűszeg olaj tökéletes lesz. Ezek a természetes dezodorok számos antibakteriális és gombaellenes tulajdonsággal rendelkeznek.

Amellett, hogy semlegesítik a kellemetlen szagokat, az ilyen olajok azonnal friss illatúvá varázsolják cipőjét. Ahhoz, hogy élvezhesd ezeket a hatásokat, nem kell mást tenned, mint minden cipőbe néhány cseppet a kiválasztott olajból. Bevált módszer a szódabikarbónával való kombinálás is.

# 7 Használjon fekete teát

Ahelyett, hogy fekete tea lefőzése után kidobná a teafiltereket, cselekedjen stílusosan környezetbarát és használja őket újra. A fekete teában található tanninok csodákra képesek a baktériumok elleni küzdelemben. Ne felejtse el kinyomni a felesleges nedvességet a teatasakokból, mielőtt a cipőbe helyezi őket. Várjon 24 órát, és kész – a cipője olyan friss lesz, mint amikor először vette ki a kartondobozból!

# 8 Használjon citrusfélék héját

A stílus másik módja zéró hulladék a citrushéjak használata. A bennük található illóolajoknak köszönhetően könnyedén fertőtlenítheti lábbelijét és gyengítheti a baktériumok hatását, maximális frissességet élvezve. Nincs más dolga, mint összetörni néhány citrushéjat, majd a cipőbe helyezni, és egy éjszakán át hagyni.

# 9 Tartsa szárazon

Ne feledje, hogy a cipők kellemetlen szagának elleni küzdelemben a siker kulcsa a szárazság. Akár esőtől, akár izzadtságtól nedves a cipő – mielőtt újra felveszi, győződjön meg róla, hogy a nedvesség teljesen el van távolítva. Ellenkező esetben nemcsak a rossz szagok, hanem a veszélyes baktériumok számára is tökéletes környezetet teremt.

Az ilyen forgatókönyv elkerülése érdekében egyszerűen használjon golyókká tekert régi újságokat. Töltsük be őket a cipőbe, és hagyjuk, hogy felszívják az összes nedvességet. Ha fényes, szövet tornacipővel foglalkozik, kerülje a színes nyomatokkal ellátott magazinokat, amelyek látható nyomokat hagyhatnak a felsőn. Látod, milyen egyszerű?