7 praktikus módszer a fehér cipők ápolására


A fehér cipő univerzális, és szinte mindenhez illik. Emiatt a nők és a férfiak is szeretik őket. Egyetlen hátrányuk az a tempó, amellyel szeretnek piszkosulni. Szerencsére ismerünk bevált módszereket, amelyek pillanatok alatt visszaadják kedvenc cipőjének fehérségét.

# 1 Rögzítse új cipőjét

A "jobb a megelőzés, mint a gyógyítás" elve szerint érdemes az új, fehér cipőt az első viselet előtt védeni. Mielőtt kimenne a szabadba, impregnálja őket speciális szerrel, amely hatékony védelmet nyújt a szennyeződések ellen.

Válasszon jó minőségű impregnálást, amely megakadályozza a foltok felszívódását. A legkényelmesebb megoldás a permetlé használata. Ez a forma tökéletes anyag- és vászoncipőkhöz. A puha bőrből készült cipőknél viszont jobb választás a ruhával felvitt termékek, mint például a fogkrémek, krémek, sőt még a méhviasz is. Ne felejtse el rendszeresen alkalmazni ezt a gyógyszert fehér cipőjére.

Figyelem! Győződjön meg arról, hogy a foltmentesítő szer jól illeszkedik a lábbeli anyagához. A rossz termék kontraproduktív lehet!

# 2 Ne késlekedj

Ne feledje, hogy a sokáig hátramaradt foltokat és szennyeződéseket nehezebb eltávolítani. Ha sarat vagy egyéb szennyeződést észlel fehér cipőjén, minél előbb szabaduljon meg tőle.

Ha elhagyjuk a házat, érdemes magunkkal vinni egy csomag nedves törlőkendőt, amely gyorsan megbirkózik a szennyeződésekkel. Otthon használhat szivacsot néhány csepp mosogatószerrel.

# 3 Pontosan kezelje a szennyeződést

Ha látja, hogy fehér cipőjén egy kis szennyeződés van, nem kell kimosni. Vigyen fel egy praktikus folteltávolítót bottal vagy filctollal. Így gyorsan megszabadulsz a sár- vagy fűfoltoktól, és újra felveheted kedvenc cipődet.

# 4 Otthoni jogorvoslat

A csúnya foltok egyik bevált otthoni gyógymódja az alkalmazás ecet. Mártson egy tiszta ruhát vagy szivacsot az ecetbe, törölje át a cipőjét, és figyelje, hogy a nyomok és horzsolások gyorsan eltűnnek.

Ha zsíros foltok vannak a cipőjén, akkor is készülhet meleg víz és enyhe babasampon oldata. Mártson bele egy tiszta, nedves ruhát, és tisztítsa meg a cipőjét.

Velúr cipők esetében tökéletes lesz a szennyeződések eltávolítására Radír. Ne dörzsölje túl erősen a foltokat, nehogy szétterüljenek az egész cipőben. Ne felejtse el letörölni a fehér velúr cipőt egy ehhez az anyaghoz való speciális kefével a tisztítás után. Így visszanyerik jellegzetes állagukat.

Ha nem tudsz semmiért megszabadulni a felületes foltoktól, használd... körömlakk! Válassz egy fehér színt, és rejtsd el a karcolásokat kedvenc cipőid bőr- vagy gumitalpán.

# 5 Vigyen fel fehérítőt

A fehérítő a fehér cipőn lévő foltok ellen is kiváló. Közvetlenül a cipőre azonban ne vigye fel! A hígítatlan fehérítő sárga foltokat hagyhat maga után.

Emiatt szükséges az oldat elkészítése. Keverjen össze egy teáskanál fehérítőt öt teáskanál vízzel. Az elkészített keveréket szivaccsal vagy ruhával vigye fel a fehér cipő szennyezett területeire. Hasznos lesz egy régi fogkefe is. Így könnyen eljuthatsz a nehezen elérhető helyekre.

A fehérítő alkalmazása után feltétlenül öblítse le a cipőjét meleg vízben.

# 6 Ne felejtse el a fűzőit

Még ha cipője ismét lenyűgöz érintetlen fehérségével, a végeredmény nem lesz olyan lenyűgöző, ha fűzője nem olyan tiszta. Ne feledje, hogy semmilyen körülmények között ne mossa együtt a cipőjét a fűzővel. Ily módon a csipkelyukak területén elkezd felhalmozódni a szennyeződés, ami nem tűnik túl esztétikusnak.

Kézzel tisztíthatja őket fehérítő, ecet vagy babasampon oldatban. 

Alternatív megoldás, ha fehér ruhával mossuk ki őket. A torzulások elkerülése érdekében használjon speciális vászonmosózsákot. Ha nincs, semmi sincs veszve! Egy párnahuzat is megteszi.

# 7 Gyorsítsa fel a szárítási folyamatot

Mivel a cipője ismét hófehér, biztosan alig várja, hogy újra felvehesse. A legjobb, ha a nedves cipőt friss levegőn szárítja.

Figyelem! Kerülje a közvetlen napfénnyel való érintkezést. A nap hatására megsárgulhat a cipője gumitalpa.

A száradási folyamat felgyorsítása érdekében javasoljuk, hogy régi újságokat vagy papírtörlőt helyezzen a cipőbe. Ily módon a felesleges nedvesség sokkal gyorsabban felszívódik.

Ne feledje, hogy semmilyen körülmények között ne tegyen fehér cipőt a mosógépbe. Még a legkíméletesebb mosási ciklus is túl kockázatos, és megsárgulhatja a cipőjét. Sőt, a mosógép károsíthatja a cipő anyagát, sőt zsugorodást is okozhat. A legjobb, ha ragaszkodik a bevált módszerekhez, és kézzel tisztítja kedvenc cipőjét. Biztosak vagyunk benne, hogy a cikkben tárgyalt módszerek ebben segítenek!