7 bevált módszer a futócipő élettartamának meghosszabbítására


A tavasz az utolsó felhívás, hogy megszerezze álmai alakját a közelgő nyárra. Ha a korlátozó diétán kívül a sportolás mellett döntött, akkor minden bizonnyal sikerül elérnie álmai eredményeit. A testzsír eltávolításának és a test tónusának egyik legnépszerűbb módja a futás. Nézze meg, hogyan kell ápolni a futócipőt, hogy sokáig élvezhesse kifogástalan állapotát.

Hosszabbítsa meg futócipői élettartamát

Vannak, akik a futást a pihenés tökéletes módjaként kezelik, míg mások arra kényszerítik magukat, hogy megszabaduljanak a nem kívánt kilóktól. Függetlenül attól, hogy a barikád melyik oldalán állsz, a futócipő az egyik legfontosabb elem, amely lehetővé teszi a kijelölt kilométerek megtételét.

Sajnos még a legdrágább futócipők sem szolgálnak örökké. Szerencsére van néhány hatékony trükk, amelyek segítenek meghosszabbítani életüket. Ezeket egy helyre gyűjtöttük Önnek. Dolgozni!

#1 Szárítsa meg a talpbetétet a következő edzés előtt

A futócipő élettartamának meghosszabbításának legegyszerűbb módja, ha megszárítja a talpbetétet a következő edzés előtt. A nedves, izzadt cipő nemcsak kellemetlen szagot érezhet, hanem elősegíti a kellemetlen betegségeket is, mint például a mikózist.

Edzés után mindenképpen távolítsd el a talpbetétet a cipődről, és tedd jól szellőző helyre, ahol szabadon száradhatnak. Jobb, ha nem hagyja őket a radiátoron, mert ez károsíthatja az anyagot. Célszerű legalább két pár talpbetétet felváltva használni.

# 2 Használjon régi újságokat

A legjobb eredmény elérése és a cipő belsejében lévő izzadság eltávolítása érdekében használjon régi újságokat. Miután eltávolította a talpbetétet a cipőjéből, helyezzen bele régi újságokat, hogy felszívja a felesleges nedvességet. Kerülje a fényes, színes fotókat tartalmazó magazinokat, amelyek elszíneződést hagyhatnak a cipőn. Ehelyett válasszon gyengébb minőségű újságpapírból készült naplót, vagy használja az üzletek promóciós szórólapjait. A papírtörülközők hasonló módon működnek. Hagyd a cipődben egy éjszakára, és kész.

# 3 Hagyja pihenni a cipőjét

Ahogy a testednek pihenésre van szüksége az edzések között, úgy a cipődnek is. A bennük felhalmozódó verejtéknek el kell párolognia, hogy elkerülje a kedvezőtlen környezet kialakulását. Ellenkező esetben kellemetlen gomba jelenhet meg a lábán, és elkezdhet penészedni a cipője.

A probléma elkerülése érdekében készletezzen legalább két pár futócipőt. Ennek köszönhetően a cipők hatékonyabban tudnak majd száradni az edzések között, Ön pedig hosszabb ideig élvezheti jó állapotát.

Mellékhatás: Két különböző stílusú futócipő erősítheti a láb és a láb izmait. Mindez a sarok magasságának finom változtatásának köszönhető.

# 4 Rendszeresen tisztítsa meg futócipőjét

Járdán, aszfalton és erdőn futva gyorsan bepiszkolódik a talp, aminek következtében a cipők tapadása a talajhoz érezhetően csökken. Ennek elkerülése érdekében ne felejtse el rendszeresen tisztítani a futócipőt.

Először távolítsa el a szennyeződést és a törmeléket a talpról. Ehhez használjon régi fogkefét és meleg vizet. Ezután távolítsa el a fűzőket, és mossa ki a mosógépben vagy kézzel egy tál vízben és mosóporban. Ne felejtse el megtisztítani és felfrissíteni a talpbetétet. Ha a csipkék vagy a talpbetétek rossz állapotban vannak, cserélje ki őket újakra. 

Puha kefével, meleg vízzel és szappannal vagy mosogatószerrel távolítsa el a szennyeződést a felső részről. Szobahőmérsékleten szárítsa meg a cipőjét, és kész.

#5 Óvja futócipőjét a közvetlen napfénytől

Vizes vagy nedves futócipőt semmi esetre sem szabad a napon hagyni.Bár így a lábbeli valóban gyorsabban szárad, de csúnya elszíneződések jelenhetnek meg az anyagon, a felsőrész és a talp közötti kötés elveszítheti a tartósságát.

#6 Viseljen futócipőt rendeltetésszerűen

Ne felejtse el a futócipőt a rendeltetésének megfelelően használni. A bennük minden nap megtett további kilométerek gyorsabbá teszik kedvenc sportcipői elhasználódását.

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy aszfalton vagy betonon való futáshoz ne használjon futócipőt. A tapadós gumicsapok, amelyekkel ez a cipő fel van szerelve, sokkal gyorsabban elhasználódhatnak páratlan felületen.

#7 Rendszeresen cserélje ki cipőit újakra

Sajnos még a legjobban karbantartott futócipők sem bírják egy életen át. A szakértők szerint az ilyen cipőket 800 km-enként kell cserélni. Ezalatt a talphab elveszíti rugalmasságát, és a cipők már nem veszik fel olyan jól a láb talajra gyakorolt ​​hatását.

Ha új futócipőt keresel, a címen megtalálod webáruházunkbanahol több ezer modellt kínálunk egyenesen neves gyártóktól, mint például a Reebok, a Nike és az Adidas. Válaszd ki kedvenc edzésstílusodat és érd el álmaid eredményeit!