7 bevált módszer a cipők csúszós talpának megelőzésére


Olyan csúszós a cipőd talpa, hogy minden egyes lépésnél úgy érzed, banánhéjon jársz? Ha törődik a biztonságával, és szeretné elkerülni a látványos esést és annak lehetséges következményeit, mindenképpen tegyen valamit a probléma ellen! Vajon hogyan? Jó helyre jöttél! Van megoldásunk!

A csúszós cipő nem jelent problémát!

Minden egyes lépésnél úgy érzed, mintha banánhéjon járnál, és hirtelen elveszted az egyensúlyodat, aminek a vége egy látványos esés? Valószínűleg csúszós a cipője.

Szerencsére tudjuk a megoldást a problémájára. Számos bevált módszert készítettünk, hogy egyszer s mindenkorra megszabaduljunk tőle. Dolgozni!

Jobb megelőzni, mint gyógyítani

Törődsz a biztonságoddal? Szeretné elkerülni egy esetleges esés kellemetlen következményeit? Cselekedjen a "jobb a megelőzés, mint a gyógyítás" elve, és a cipőválasztás szakaszában oldja meg a csúszós talp problémáját.

Cipő vásárlásakor ügyeljen arra, hogy milyen a talpa. Ha lehetősége van rá, érintse meg, és ellenőrizze, hogy durva-e. A durva talp lehetővé teszi, hogy könnyen a felületen maradjon. Keressen szöges talpú cipőket az extra tapadás érdekében.

Ily módon olyan textúrát kap, amely garantálja a tapadást a talajhoz, ha jeges terepen és csúszós csempén halad. Látod, milyen egyszerű?

Házi gyógymódok csúszós talpra

Ha azonban már van a kollekciójában csúszós talpú cipő, akkor egyáltalán nem kell megválnia tőlük. Csak annyit kell tennie, hogy kövesse az útmutatóban található tippeket, és cipője - mintegy varázsütésre - csúszásgátló tulajdonságokat kap. 

Kifejezetten az Ön számára gyűjtöttünk össze 7 bevált módszert, amelyek segítenek Önnek megbirkózni ezzel a problémával. Kezdjük!

1. módszer. Sétáljon durva felületen

Az egyik oka annak, hogy a cipők talpa csúszós, az az, hogy nem hordod elég gyakran. A durva felületeken való séta segíthet. Mielőtt felveszi új magassarkúját vagy brogue cipőjét egy sima csempézett helyiségben rendezett partira, viselje durva felületen. Az aszfalt vagy a térkő egy szempillantás alatt letörli a sima réteget a cipő talpáról, és csúszásmentessé teszi.

2. módszer. Használjon csiszolópapírt

Ha gyorsabb eredményre vágysz, a cipőtalpon lévő csúszós réteget 100-as szemcseméretű csiszolópapírral könnyen eltávolíthatod, de kerüld ezt a megoldást olyan kopott cipőknél, ahol a talp már erősen kopott. Ellenkező esetben hozzájárulhat a lyukak kialakulásához.  

3. módszer. Ragassza fel a tapaszokat

A foltok olyan dolgok, amelyeket mindig érdemes magunkkal vinni. Hasznosak lesznek akkor is, ha gyermeke eltöri a térdét, és amikor a cipő elviselhetetlenül dörzsöli a sarkát. Az elsősegélynyújtás azonban nem minden, amit a pótolhatatlan tapaszok kínálnak!

Amikor csúszós lábbelivel van dolgod, nem kell mást tenned, mint a cipőd talpára ragasztani, és már kész is. Így durva réteget hozol létre a felületükön, és azonnal abbahagyod a csúszást. Vigyázz a tócsákra és a hóra az utakon! Vízzel való érintkezés után a foltok leválhatnak a talpról. Ez a megoldás napsütéses napokon működik a legjobban.

4. módszer. Használjon csúszásmentes matricákat

Ha tartósabb megoldást keres, fogadjon speciális csúszásgátló matricákra vagy betétekre. Néhány zlotyért megszabadulhat a cipők csúszós talpának problémájától.

Ezt a módszert szívesen alkalmazzák hivatásos táncosok, akik gyakran adnak elő veszélyes figurákat a csúszós táncparketten. A csúszásgátló tulajdonságokon kívül az ilyen párnák segítenek megvédeni cipője talpát a gyors kopástól.

5. módszer. Fújja be a talpakat hajlakkkal

Ideiglenes, de ugyanolyan hatékony megoldást keres? A hajlakk segít. Permetezze a terméket a cipő talpára, amíg a teljes felületet be nem fedi. Várja meg, amíg a lakk megszárad, és kész. A cipő talpa ragacsos lesz, így jobban tapad a felülethez.

6. módszer. Keverjen össze erős ragasztót és sót vagy homokot

Ha törődik a tartós megoldásokkal, válasszon erős ragasztót sóval vagy homokkal. Vigyen fel vékony réteg "Drop" ragasztót a talpra, és szórja meg homokkal vagy sóval. Figyelem! Gyorsan kell cselekednie, és minden lépést végre kell hajtania, mielőtt a ragasztónak ideje megszáradnia. Így durva réteget kapsz a talpon, amely még jeges felületen is megvéd az eséstől. 

Ha attól tart, hogy a ragasztó többet árthat, mint használ, cserélje ki kétoldalas ragasztószalagra. Ne feledje azonban, hogy ez a megoldás nem lesz elég tartós, és előfordulhat, hogy hóban vagy esőben nem megy át a teszten.

Javítás 7. Kérjen segítséget egy szakembertől

Ha nem szeret kísérletezni, és attól tart, hogy az otthoni gyógymódok károsíthatják új cipőjét, ne féljen szakember segítségét kérni. Menjen el egy profi cipészműhelybe, ahol megkapja a szükséges támogatást.

Látod, milyen egyszerű?

Biztosan sikerült már megküzdenie a cipők csúszós talpának problémájával! El kell ismernie, hogy tippjeink segítségével ez a feladat sokkal könnyebb volt, mint amilyennek elsőre tűnhet.