6 házi gyógymód a cipőken lévő bor- és autóolajfoltokra


Vannak foltok a kedvenc cipőjén, amelyek nem tűnnek el egyetlen kincsért sem? Ha vörösbort öntött a szarvasbőr sarkára, vagy kedvenc cipőjét bepiszkította a nehezen eltávolítható autóolaj, egyáltalán nem kell megválnia tőlük. Ismerjük a leghatékonyabb otthoni gyógymódokat, amelyek segítségével pillanatok alatt megszabadulhat a makacs foltoktól a cipőjén. Kész?

Makacs foltok a cipőn? Nekünk ez nem probléma!

Vörösbor ömlött drága bézs velúr sarkára egy romantikus vacsora közben? Vagy talán egy fontos üzleti megbeszélés felé tartva úgy döntött, hogy ellenőrizni fogja az olajszintet az autóban, amely egyenesen egy új bársonycipőbe szivárgott, amelyért egy vagyont fizetett? 

Függetlenül attól, hogy kedvenc cipőjén miért vannak makacs foltok, nem fogunk elítélni. Sőt, elmondjuk a leghatékonyabb otthoni gyógymódokat, amelyek segítségével pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük. Kezdjük!

#1 Szórja meg a borfoltot sóval

A velúrból készült világos bézs magassarkú olyan tökéletes volt a randevúzáshoz, de amikor a pincér vörösbort hozott az asztalra, véletlenül egy csepp ebből az italból a felsőbe csapódott, és elrontotta a hangulatát? Fel a fejjel! Számunkra semmi sem lehetetlen!

Vörösborfolt esetén a gyors cselekvés kulcsfontosságú. Azonnal törölje le a foltot egy papírtörlővel, finoman nyomja a felső részhez. Semmi esetre sem szabad a foltos anyagot súrolni, hogy az ital ne kerüljön a cipő mélyebb rétegeibe. Ellenkező esetben csoda lesz, ha megszabadulunk a makacs folttól.

Ezután alaposan fedje be a foltot sóval, hogy teljesen ellepje. Hagyja, hogy a termék beszívódjon a vörösbor foltba, és száraz papírtörlővel törölje le a maradékot. Látod, milyen egyszerű?

#2 Használjon szódabikarbónát a vörösbor foltjára

Ha a vörösborfolt nem tűnt el világos velúr cipőd felsőrészéről, a szódabikarbóna megmenti. Használja egy kevés vízzel, hogy pasztát készítsen, amelyet felvisz a foltra. 

Bőségesen fedje be a foltos területet az előkészített pasztával, és hagyja teljesen megszáradni. Velúr ecsettel törölje le a maradék szódabikarbónát, és kész.

#3 Használjon fehérítőt a vörösborfoltok eltávolításához

Vörösborfolt a fehér szövet tornacipőn? Semmi sem veszett el! Hogy megszabaduljon tőle, szövetfehérítőt használhat. Legyen azonban óvatos, és hígítsa fel vízzel, hogy ne jelenjen meg a sárga elszíneződés.

Vigyen fel hígított fehérítőt a vörösborral kiömlött foltokra, várjon körülbelül 10 percet, és öntsön forró vizet a kannából a foltra. Ezután hagyja a cipőt teljesen megszáradni egy jól szellőző helyiségben.

A folyamat felgyorsítása érdekében régi, festetlen újságokat helyezhet a cipőjébe. Ha rendszeresen cseréled, kedvenc fehér tornacipőid még gyorsabban száradnak.

#4 Távolítsa el az autó olajfoltját mosogatószerrel

Most, hogy tudja, hogyan lehet megszabadulni a vörösbor-foltoktól, ideje foglalkozni az autóolaj-maradványokkal. Szerencsére ez a feladat ugyanolyan egyszerű, ha gyorsan cselekszik, és bevált módszereket követ. 

Kiváló eszköz a friss autóolajfolt leküzdésére egy olyan termék, amely minden konyhában megtalálható, azaz a mosogatószer. Erős zsírtalanító szer, amely tökéletesen működik, ha a cipő felsőrészén nehezen eltávolítható olajfolt van.

Áztasson át egy tiszta szivacsot vagy ruhát vízzel, majd adjon hozzá néhány csepp folyadékot, és óvatosan dörzsölje a foltot, amíg hab nem kezd megjelenni az anyagon. Ezután törölje szárazra a cipőt, és kész.

#5 Használjon banánhéjat, hogy megszabaduljon az olajfolttól

A sötét bőrcipők autóolajfoltjainak bevált módja a banánhéj. Dörzsölje a felsőt a belső oldalával, amíg a zsíros folt el nem tűnik a cipő felületéről. Ezután törölje tisztára a cipőt, és élvezze a tökéletes hatást.

#6 Kukoricakeményítő vagy babahintőpor egy régi autóolajfolton

Az autó olajfoltja már régóta veled van? Vigyen fel kukoricakeményítőt. Keverje össze vízzel, hogy sűrű pasztát kapjon, amelyet alaposan dörzsöl át a makacs foltra.

Várjon 24 órát, és távolítsa el a termék maradványait egy száraz kendővel vagy egy ecsettel, amelyet a cipője anyagának megfelelő anyaggal használnak. A baba talkum hasonló módon működik.

Mondjon búcsút a makacs foltoknak egyszer s mindenkorra!

Amikor úgy tűnik, hogy néhány folt örökre veled marad, űzd el a sötét gondolatokat, és használd bevált házi gyógymódjainkat, hogy végleg elbúcsúzz tőlük. Még a vörösbor vagy az autóolaj legmakacsabb foltjai sem rontják el a hangulatát, ha a cikkben tárgyalt hatékony módszereket alkalmazza. Drukkolás!