4 otthoni jogorvoslat, hogy a fehér hálós cipők úgy nézzenek ki, mint az újak


Ha kedvenc hálós cipőin a használat nyomai látszanak, nem kell megválnod tőlük. Ahelyett, hogy új párba fektetne be, és hamarosan újra megküzdene ugyanazzal a problémával, nézze meg ezeket az egyszerű tippeket, amelyek segítségével könnyedén megtisztíthatja a hálós cipőket, és visszaállíthatja a korábbi fehérségét.

Levegős, könnyű és légáteresztő

Hálós cipők kell a cipőkollekciódban. Légiesek, könnyűek és légáteresztőek, és nagyon divatosak. Tökéletes megjelenésükkel gyönyörködnek... amíg a használat első jelei meg nem jelennek rajtuk. Szerencsére tudjuk, hogyan bánjunk velük. 

A hálós cipők általában műanyagból készülnek. Bár általában nem sárgulnak, mint a szövetből készült társaik, mosógépben mosni nem jó ötlet. Ha azonban úgy dönt, hogy ezt az utat választja, ne feledje, hogy apró lyukak és csúnya, nagyobb szakadások jelenhetnek meg a finom felsőrészen. Figyelmeztettük! 

Ennek a forgatókönyvnek a elkerülése érdekében kövesse a szabályokat jobb megelőzni, mint gyógyítani. Próbálja meg elkerülni, hogy mezítláb viselje őket. Ilyen módon foltok és elszíneződések jelenhetnek meg. Érdemes egy radírt és egy csomag nedves törlőkendőt magunkkal vinni, amit azonnal használhatunk, ha szennyeződést észlelünk.

A madarak után? Fel a fejjel! Tudjuk, hogyan lehet helyreállítani a hálós cipőket, hogy újra jól nézzenek ki Csináljuk meg!

A kényes anyag kíméletes kezelést igényel

A háló nagyon finom és érzékeny anyag. Kíméletlen bánásmód visszafordíthatatlan károkat okozhat! Ahelyett, hogy kemény kefével erőteljesen dörzsölné a szennyeződést, legyen türelmes. A puha sörtéjű kefe és a lassú, körkörös mozdulatok, amelyek szinte émelygés nélkül ismétlődnek, meghozzák a kívánt eredményt. 

Mielőtt azonban elkezdené, feltétlenül távolítsa el a fűzőket. Ily módon alaposan eltávolíthatja a makacs foltokat. Mossa ki a csipkéket fehér ruhával, hogy visszanyerje tiszta fehérségét. Fehérítőszerbe is áztathatod őket. Ha ez nem működik, cserélje ki őket újakra. Alacsony áron második életet ad cipőjének. 

Az általunk tárgyalt módszerek alkalmazása előtt kötelező a cipő felsőrészét puha sörtéjű kefével áttörölni. Ily módon eltávolítja a felgyülemlett port és szennyeződést, és megakadályozza, hogy behatoljon az anyagba.

#1 Mosogatószer és meleg víz

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy megszabaduljunk a hálós cipőkön lévő makacs foltoktól, ha víz és mosogatószer keverékét használjuk. Az így kapott habot körkörös mozdulatokkal dörzsöljük bele az anyagba. Finoman végezze ezt egy régi, puha sörtéjű fogkefével. 

A kosz nem jön le? Cipőjét érdemes egy tál meleg vízbe és szappanba vagy mosogatószerbe áztatni. Ne feledje azonban, hogy a nedves cipő szárítása időt vesz igénybe. Ne gyorsítsa fel a folyamatot hajszárítóval, mert ez a talp leválását okozhatja.

Ehelyett hagyja a cipőjét meleg, száraz helyen. Jó megoldás az lesz, ha kitesszük őket a napnak, amitől a háló egy kicsit fehérebb lesz. A várakozási idő lerövidítése érdekében fehér papírtörlőt helyezhet a cipő belsejébe. Kerülje a régi újságokat, amelyek elszínezhetik a felső részt.

#2 Szódabikarbóna és hidrogén-peroxid

Ha szeretne megszabadulni a foltos szennyeződésektől, készíthet szódabikarbónából, hidrogén-peroxidból és vízből pasztát 2:1:1 arányban. Dörzsölje be a keveréket a szennyeződésbe egy puha sörtéjű fogkefével. Végezze el óvatosan, körkörös mozdulatokkal.

Hagyja a keveréket a cipőn körülbelül 30 percig, majd alaposan távolítsa el. Figyelem! Egy ilyen pasztának fehérítő hatása lehet. Érdemes áthúzni a felsőrész többi részére is, hogy a régi szennyeződés ne tűnjön ki a többi anyagból.

#3 Ecet

Egy másik otthoni gyógymód a fehér hálós cipők tisztítására az ecet használata. Biztos van a konyhájában! Öntse egy porlasztóval ellátott üvegbe, és permetezze be a szennyeződést. Ha a napon hagyja a cipőjét, extra fehérítő hatást ér el, és cipője újszerű lesz.

# 4 Fehérítő

A cipők fehér hálóján lévő szennyeződések elleni küzdelem utolsó eszköze lehet egy fehérítő termék. Ne feledje, hogy ez a módszer nemkívánatos eredményeket hozhat, ezért érdemes végső megoldásként kezelni.

A sárgás elszíneződés elkerülése érdekében keverje össze a fehérítőt vízzel. Használjon 1:5 képarányt. Ezenkívül ne felejtsen el kesztyűt viselni. Vigye fel a termék foltját az anyagra a látható szennyeződések eltávolításához. Ezután öblítse le a cipőt hideg vízzel, és hagyja teljesen megszáradni.

Ne feledkezz meg a részletekről

Ha a hálós cipője szinte újnak tűnik, ne feledkezzen meg a részletekről. A végső hatás kontraproduktív lehet, ha piszkos fűzőt hagysz, és a talp gumija megsárgul. A hatékony fehérítéshez használhatja a "varázsszivacsot". Meleg vízbe áztatjuk és alaposan kinyomkodjuk. Ezután törölje le a talpakat, amíg vissza nem nyeri hófehér színét.