3 házi módszer, amellyel gyorsan összetörheti új cipőjét


Izgalmas esemény számodra az új cipő vásárlása? A fejed tele van ötletekkel az isteni megjelenéshez, és alig várod, hogy megmutasd őket a világnak? Amikor azonban először felveszi őket, kellemetlen érzést kezd érezni, és fájdalmas hólyagok jelennek meg a lábujjak és a sarkok körül? Szerencsére tudjuk, hogyan előzhetjük meg, hogy ez megtörténjen!

Akarsz szép lenni? Egyáltalán nem kell szenvedned!

Egyesek szerint ahhoz, hogy szép legyél, szenvedned kell. Nem is lehetne nagyobb baj! Új, a dobozból kivett cipő, bár fenomenálisan néz ki, mindenképpen kell egy kis türelem tőled.

Függetlenül attól, hogy a cipője természetes vagy szintetikus anyagokból készült, valószínűleg bele kell férnie. Még a kiváló minőségű bőrnek is időbe telik, amíg alakját a lábához igazítja. Az anyag, amelyből a felsőrész készült, fokozatosan rugalmasabbá válik, és Ön élvezheti a használat kényelmét.

A türelem kifizetődik

Ha időt szán arra, hogy körbejárja a cipőjét, az óriási különbséget jelent! Érdemes kis lépésekben csinálni, fokozatosan, több-tíz perces időtartamra felvinni. Az anyag, amelyből a cipőd készült, idővel természetesen megnyúlik, és egész éjszaka könnyedén táncolhatsz benne. 

De ne felejtse el hagyni, hogy lábad felépüljön egy új cipő viselése után. Tarts egy-két nap szünetet, és a lábad meghálálja!

A kényelmes zokni ugyanolyan fontos. Egy vastag zokni határozottan nem stílusos kiegészítője a divatos magassarkúknak, de maximális kényelmet nyújthat, ha összetöri őket otthonában. A puha anyag megvédi lábát a felhólyagosodástól, és segít gyorsabban a kívánt szélességre nyújtani.

Jobb megelőzni, mint gyógyítani

Ha már tudja, hol jelenhetnek meg a lehetséges horzsolások, védje meg őket kötszerrel vagy gipszel a "jobb megelőzni, mint gyógyítani" elv szerint.

Vegye fel a cipőjét rövid sétákra, majd induljon hosszú túrákra. Minden esetre vigyél magaddal egy pár kényelmes cipőt. Készüljön fel arra, hogy cipője természetes szétesési folyamata türelmet igényel, és akár négy hétig is eltarthat.

De mit tegyünk, ha gyorsan közeleg egy fontos lehetőség, és már nincs ideje hagyni, hogy magától becsapódjon? Ismerje meg tippjeinket, amelyek segítenek megoldani ezt a problémát.

# 1 Áztatás alkohol és víz oldatába

Készítsen elő egy porlasztó palackot és egy alkohol-vizes oldatot. Fújja be új cipőjének belsejét oda, ahol a legjobban dörzsölődik. Ezután alkalmazza őket körülbelül 20 percig. Ismételje meg ezt a műveletet, amíg a cipő nem illeszkedik a láb alakjához.

# 2 Meleg légáramlás használata

A bőrcipők otthoni gyors törésének bevált módja a meleg levegős szárító használata. A folyamat felgyorsítása érdekében vastag gyapjúzoknit viselhet a lábán. Ezután melegítse fel a cipőt olyan helyeken, ahol kényelmetlenül érzi magát. Ne felejtsen el megfelelő távolságot tartani, hogy ne sértse meg a felsőt. Kerülje a melegítést azokon a helyeken is, ahol a szövet a talphoz tapad.

# 3 Jégcsomaggal bővítés

Ha több időd van, válaszd a fagyasztó módszert. Tölts meg két műanyag zacskót vízzel, zárd le szorosan, majd helyezd a cipőbe a lábujjak közelében. Helyezze a csizmát a fagyasztóba néhány órára, amíg a víz teljesen megfagy. A keletkező jég kitágítja új cipője felületét.

Válaszoljon három kulcskérdésre

Ha egyik módszer sem hozta meg a kívánt eredményt, érdemes elgondolkodni, hogy a cipőt neked találták-e ki. Hogy megkönnyítsük az Ön dolgát, összeállítottunk három kérdést, amelyekre meg kell válaszolnia.

  1. Biztos, hogy a megfelelő méretű cipőt választottad?

Győződjön meg arról, hogy újonnan vásárolt cipője megfelelő méretű. Ha nem, bármennyi erőfeszítést is tesz ezek lebontására, lábujjai és sarkai továbbra is kényelmetlenül érzik magukat.

  1. A cipő megfelelően van beállítva a lábad formájához?

Ha problémái vannak a lábával, például hallux vagy magas a lábszár, különös figyelmet kell fordítania a cipő megfelelő illeszkedésére. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a feltörésüknek nincs hatása.

  1. Vannak problémás területek a cipő belsejében?

A gondatlan varrás vagy a cipő belsejében fejletlen ragasztás miatt a cipő soha nem lesz kényelmes, és még a töréssel töltött órák sem oldják meg ezt a problémát.

Ne add fel az új cipő vásárlását

Holly Brubach egyszer azt mondta, hogy az új cipő nem gyógyítja meg a megtört szívet vagy a migrént, de határozottan enyhíti a tüneteket és javítja a hangulatot.

Ne hagyja, hogy a kidörzsölődéstől és a hólyagoktól való félelem megakadályozza álmai cipőjének megvásárlását. Biztosak vagyunk benne, hogy tanácsainkkal gyorsan és hatékonyan tud majd eltörni egy új cipőt.

Ne feledje, hogy a dörzsölés megelőzésének legjobb módja, ha megfelelően illeszkedik a cipője. Az elégtelen hely, valamint a felesleges hely hólyagokat és tyúkszemet okozhat. Hagyjon elegendő helyet a cipőben, hogy ujjai szabadon mozoghassanak. Webáruházunkban történő cipőrendeléskor feltétlenül olvassa el a méretismertetőt, melynek köszönhetően könnyedén beállíthatja a cipőt.