3 bevált módszer kedvenc cipőid felfrissítésére


Kinek ne lenne kedvenc cipője? Bátran elkísérnek minket minden nap, és kényelmesen elvezetnek a célunkhoz, függetlenül a távolság hosszától. Ráadásul gyakorlatilag mindenhez passzolnak, amitől még szívesebben hordjuk őket. A rendszeresen használt lábbeliket azonban időnként frissíteni kell. Tanuljon bevált, otthoni módszereket, amelyek segítenek gyorsan és hatékonyan megtenni.

Miért érdemes felfrissíteni a cipőket?

Minden bizonnyal a cipőkollekciódban lesz az egyetlen pár, amit szeretsz és szívesen hordasz minden nap. Függetlenül attól, hogy kényelmes tornacipőről vagy stílusos tornacipőről van szó, érdemes rendszeresen frissíteni. Vajon miért? 

Első, az ápolt cipők sokat elárulnak gazdájukról, amely saját névjegykártyáját képezi. A kopott, sérült és mindenekelőtt piszkos cipők azt mutatják, hogy egyáltalán nem törődnek a részletekkel, és valószínűleg egy kaotikus, szervezetlen emberek csoportjába tartozol. A tiszta, ápolt cipőben viselők viszont sokkal jobb benyomást keltenek. Rendesnek tűnnek, magabiztosságot sugároznak és önbizalmat keltenek. 

Másodszor, a rendszeresen felfrissített cipő tartósabbá válik. Bár a mindennapi viselet miatt óhatatlanul ki vannak téve a kopásnak, nem jelennek meg rajtuk olyan gyorsan a csúnya repedések, forgácsok. Ez egy igazi pénzmegtakarítás!

Harmadszor, ha eszébe jut, hogy rendszeresen frissítse kedvenc lábbelijét, akkor nem kell aggódnia, ha valaki váratlanul meghívja otthonába. Nyugodt szívvel látogathatja meg, anélkül, hogy aggódna a kellemetlen szagok elhagyása miatt.

Ráadásul az ápolt cipők minden stílusban igazi pont az „i”-nél. Ugye nem tudod elképzelni, hogy drága dizájneröltönyt és koszos, kopott cipőt viselj?

Házi gyógymódok a cipők felfrissítésére

Most, hogy tudja, miért érdemes rendszeresen felfrissíteni kedvenc lábbelijét, minden bizonnyal azon töpreng, hogyan tegye, hogy ne menjen csődbe. Hiszen vannak a piacon speciális, professzionális cipőtisztítók, amelyek ára olykor ledönthet a lábáról.

Ha azonban érdekelnek a költségvetési módszerek, használja otthoni gyógymódjainkat. Valódi pénzt takarít meg, és az eredmények meglepőek lehetnek. Kezdjük!

#1 Tea a kellemetlen szagok eltávolítására

Kedvenc cipőjének regenerálásához teára lesz szüksége. És nem arra van szükség, hogy időt töltsön azzal, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagtól a belsejéből. A teafilterek nagyon nedvszívóak. Ennek köszönhetően tökéletesen felszívják a nedvességet és az izzadságot, segítve a kellemetlen szagok kezelését.

Bármilyen tea alkalmas erre a feladatra. Válassza ki azt, amelyik a konyhaszekrény alján található, és adjon neki második életet. Minél tovább hagyja a cipőben, annál jobb eredményeket fog elérni. Figyelem! Később ne használd fel melegítő ital elkészítésére anyósodnak ;-)

#2 illóolajok a rossz szagért

A kedvenc cipők áporodott szagának kezelésére illóolajokat használhat. Erre a célra a teafaolaj, a citromfű, a levendula vagy az eukaliptusz tökéletes lesz.

Mindegyikük antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően lehetővé teszik a kellemetlen szagok megszüntetését, és hatékonyan elpusztítják az azokat termelő baktériumokat és gombákat.

Használatuk többféleképpen lehetséges. Az alábbiakban tárgyaltuk őket.

1. módszer. Szükséged lesz egy vattakorongra, amelyre néhány csepp illóolajat kenhetsz. Ezután tegyen egy vattakorongot a cipőbe, és hagyja egy éjszakán át. Ha törődik az idővel, csak a betétet törölheti le vele. Ne feledkezzünk meg a cipő belső béléséről sem, különösen a lábujj területéről.

2. módszer. Vegyen egy spray-palackot, és töltse meg vízzel. Adjon hozzá néhány cseppet a választott illóolajból, és rázza fel az üveget, hogy az összetevők összekeveredjenek. Az így elkészített oldattal permetezzük be a cipő belsejét, és hagyjuk, amíg teljesen el nem párolog. 

3. módszer. Bizonyára hallotta már, hogy a szódabikarbóna csodákra képes, amikor megbirkózik a cipőben lévő szagokkal. Nem kell mást tennie, mint bőségesen a talpbetétre szórni, és a cipőt éjszakára hagyni, reggel pedig alaposan felrázni, hogy megszabaduljon a termékmaradványoktól és a kellemetlen szagtól. Ha tovább szeretné fokozni ezt a hatást, és maximális frissességet szeretne elérni, adjon hozzá néhány csepp illóolajat, mielőtt szódabikarbónát öntene cipőjébe. A frissítő illat garantált!

#3 Mosogatószer és használt fogkefe a cipő felfrissítésére

Ha cipőszövetből vagy természetes bőrből (matt vagy lakkozott) készült cipőkkel van dolgunk, könnyen felfrissíthetjük mosogatószerrel.

Készítsen elő egy kis tálat, amelyben elkészíti az oldatot. Öntsön két csésze meleg vizet, és adjon hozzá egy teáskanál mosogatószert, majd alaposan keverje össze, amíg habot nem kap. Fogkefével finoman dörzsölje át a felső részt. Törölje le a cipőt nedves papírtörlővel, hogy megszabaduljon a folyékony maradványoktól.

Amint látja, a cipő felfrissítése gyerekjáték. Ne feledje, hogy ha jól bánik lábbelivel, az kifogástalan megjelenéssel és nagy tartóssággal fizeti meg Önnek.