Zsíros foltok eltávolítása természetes bőrről. Ismerje meg a hatékony módszereket


A cipőn lévő olajos foltok az egyik legproblémásabb folt, mert rendkívül nehéz eltávolítani őket, különösen, ha természetes bőrön jelennek meg. Érdemes megjegyezni, hogy a természetes bőr a sima változatosság mellett a sörték (rövidebb vagy hosszabb) jelenlétével is jellemezhető, ami azt jelenti, hogy ez az anyag különleges és eltérő gondosságot igényel. A zsíros foltok eltávolítása a természetes bőrről nehéz, de számos módszer lehet hatékony.

Zsíros foltok eltávolítása a cipőkről - profilaxis

Új cipő vásárlásakor a legfontosabb a megfelelő impregnálás megszerzése. Ne felejtse el használni közvetlenül az új lábbeli első felvétele előtt, majd rendszeresen, különösen kedvezőtlen időben. A megfelelően kiválasztott impregnálás láthatatlan védőréteget hoz létre a cipőn, amely megvédi a természetes bőrt a nedvesség behatolásától és a szennyeződések lerakódásától, beleértve a zsíros foltokat is.

Ha azonban a megfelelő és gondos ápolás ellenére sem tudja megvédeni bőrcipőjét a csúnya, zsíros foltoktól, több bevált módszerünk van annak eltávolítására.

1. Víz és mosogatószer

Keverjen össze meleg vizet néhány csepp mosogatószerrel, majd mártson bele egy kendőt, és óvatosan törölje le a cipőt. Sokkal könnyebb lesz megszabadulni a folttól, ha frissen tisztítják. A kezelés befejezése után feltétlenül törölje szárazra a cipőt.

2. Talkumpor vagy burgonya liszt

Ez a módszer még hosszú sörtéjű természetes bőr (velúr, nubuk) esetén is alkalmazható. Miután papírtörlővel óvatosan megszárította a foltot, szórja a területet a foltra, és hagyja a cipőt egy éjszakán át. Ezután rázza le a maradék lisztet vagy talkumot. Ennek a módszernek a hatékonyságának növelése érdekében használhat finom sörtéjű ecsetet. Ha az olajos folt továbbra is látható, ismételje meg a műveletet.

3. Víz ecettel

Az ecet kiválóan alkalmas zsíros foltokra a bőrcipőkön. Csak nedvesítse meg a ruhát víz és ecet oldatában, majd óvatosan törölje le a szennyeződést. Az ecetes foltnak el kell tűnnie az anyagból.

4. A bőrfelületeken lévő foltok eltávolítására tervezett termékek

Ha a fenti módszerek nem működtek a makacs foltok elleni küzdelemben, akkor speciális, professzionális termékeket kereshet a boltban, természetes bőr tisztítására.

A cipőboltok kínálatában könnyen megtalálhat mindenféle spray -t, pasztát, krémet, tejet, krémet vagy speciális folyadékot. Fontos, hogy a terméket a bőrtípushoz és színéhez igazítsuk, hogy elkerüljük az elszíneződést vagy a károsodást. Ha nem biztos abban, hogy a termék megfelelő -e, próbálja ki a cipő nem feltűnő felületén, mielőtt először használja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem károsítja az anyagot.

Ápolás után mindig hagyja teljesen megszáradni a cipőjét, lehetőleg biztonságos távolságban az erős hőtől és közvetlen napfénytől.

Vigyázat. Ne feledje, hogy a bőrcipőt nem lehet mosógépben mosni, mivel nagy mennyiségű víz károsíthatja az anyagot és deformációhoz vezethet. Tehát a cipő mosása nem csak nem segít eltávolítani a zsíros foltot a cipőiről, hanem valószínűleg visszafordíthatatlan károkat okoz.

A bőrcipők megfelelő és rendszeres ápolása lehetővé teszi a nem kívánt szennyeződések és zsíros foltok előfordulásának minimalizálását, vagy akár teljes elkerülését. Ráadásul megvédi cipőjét a külső tényezők káros hatásaitól is, ami jelentősen meghosszabbítja élettartamukat.