Túl szűk cipő? Hogyan törjük össze vagy törjük szét a bőrcipőket


Túl szűk az új cipő? A járni próbál fájdalmas dörzsöléssel és hólyagokkal végződni? Van erre megoldásunk! A cipőtörés gyakran az egyetlen módja annak, hogy problémamentesen használják őket. Ebben a cikkben hasznos tippeket talál a bőrcipők szétszedéséhez vagy szétválasztásához.

Egy új pár cipő vásárlása néha kellemetlen következményekkel jár a lábra nehezedő nyomás formájában. Ez a helyzet különösen a bőr cipők esetében fordul elő, mind a természetes, mind az ökológiai bőrből. A cipőmérés az üzletben általában néhány perces tevékenységre korlátozódik. A webáruházak vásárlásakor viszont nem tudjuk felpróbálni a tranzakció véglegesítése előtt, mert a teljes vásárlási folyamat a talpbetét megfelelő méretének meghatározásán alapul. A cipő otthoni kipróbálásakor kiderül, hogy bár a méret jó, a cipő formája nem teljesen felel meg a lábszerkezetnek, ennek következtében kellemetlen érzést érzünk a viselés során.

Szerencsére hatékony módszereket ismerünk a cipők finom törésére, hogy megfelelő méretet és formát kapjanak, aminek eredményeként kényelmessé válik, és eltünteti a kellemetlen és fájdalmas bőrhorzsolásokat. Jelölje be, hogyan kell összetörni vagy hasítani a bőrcipőt!

Hogyan kell összetörni cipőt - házi módszerekkel

A túl szűk cipők hatékony módszerei között megtalálhatók a professzionális és otthoni cipők is, amelyeket generációk óta sikeresen alkalmaznak. A szüleink által ismertek, a mai napig fennmaradtak, és alapvető mentőövet jelentenek a kényelmetlen vagy túl kicsi cipők esetén.

  • Megbízható kalapács. Az első gondolat hasonló helyzetekben, hogy kalapáccsal összetörjük a cipőt. Ez egy jó módszer, ha finoman csinálod, mert a bőrcipők ügyetlen vagy túl intenzív kalapáccsal való kalapálása katasztrófához vezethet. A kalapács csak a cipő túl éles vagy rosszul illeszkedő széleit töri és lágyítja. Semmi esetre se próbálja ezt a módszert alkalmazni a cipő más részein!

  • Meleg levegő áramlik a szárítóból. A meleg levegő puhítja a bőrt, így plasztikusabb lesz, és könnyebben igazodik a láb formájához. Miután a cipő felmelegedett, tegye a lábára, és próbálja szétteríteni, amíg kihűl. Szükség esetén megismételheti a műveletet. Hangsúlyozni kell, hogy a forró sugár csak a cipő belsejébe irányuljon, soha ne közvetlenül a bőr külső részeire.

  • Csizma a fagyasztóból. Igen, ez is egy hatékony módszer a szűk cipők eltörésére! Csak öntsön vizet a zacskókba, és tegye a cipőjébe. Ezután be kell helyeznie a cipőt a fagyasztóba, és körülbelül egy napig kell hagynia. A víz fagyasztása növeli a térfogatát, és ezáltal - a cipő méretét.

  • A cipők elválása. Az egyik legnépszerűbb és egyben leggyakrabban alkalmazott módszer, vagyis a túl kicsi cipők hagyományos viselése. Finoman nedvesítse meg a vastag zoknit, vegye fel a lábára, majd tegye a lábát a cipőbe, és sétáljon a házban, miközben napi feladatait végzi. A tevékenységet addig kell ismételni, amíg nem sikerül, de érdemes megjegyezni, hogy a hatások meglehetősen gyorsan megjelennek.

Hogyan kell összetörni a bőrcipőket - professzionális módszerek

A cipőtörésre a fent említett házi gyógymódokon kívül profibb módszereket is ismerünk. Olyan embereknek dolgoznak majd, akik félnek attól, hogy maguktól megküzdenek a túl szűk cipővel, és szívesebben használják a szakemberek tudását.

  • Cipőbontási előkészületek. Cipőboltokban vagy egy cipésznél találod őket. Általában aeroszol formájúak, amelyeknek csak a cipő belsejét kell kifröccsenniük. A szer puhító hatású, ami megkönnyíti a kellemetlen cipő későbbi szétterítését. 

  • Szabályok. Nemcsak a bőrcipők tárolását megkönnyítő kütyüként működnek jól, hanem a túl szűk modellek kinagyításához is. A használt táblától függően a cipőt szélesítheti vagy meghosszabbíthatja, de ezt óvatosan tegye. A tábla helytelen felszerelése károsíthatja a cipőt. 

  • A cipész segítsége. Az általunk említett módszerek közül az utolsó, de nem a legkevésbé fontos. Az a döntés, hogy túl szűk cipőt adunk a cipésznek, néha az egyetlen helyes döntés. Tehát ha nem akarja megkockáztatni, hogy megsérüljön cipője, különösen a drágák, vegye igénybe szakember segítségét. A cipész szerszámok segítségével hatékonyan bontja le a túl szűk cipőket, így kényelmesebb és kényelmesebb viselet. Fontos, hogy a szolgáltatás költsége általában ésszerű, ami ráadásul a szakember mellett szól.

A fent említett módszerek bármelyike ​​segít a szűk cipőben. Ne feledje azonban, hogy amikor saját maga próbálja eltörni a bőrcipőt, azt nagyon óvatosan és finoman kell megtennie, hogy elkerülje a sérüléseket. Ha attól tart, hogy a hatás aránytalan lehet a munka mennyiségéhez képest, vagy véletlenül megsérülhet a cipője, mindenképpen jobb döntés, ha odaadja cipőjét egy olyan cipésznek, aki tudja, hogyan kell összetörni a cipőjét.