Trekking - milyen cipőt válasszon?

Azt szeretnénk mondani, hogy ez minden bizonnyal kényelmes, de nem fog sok segítséget nyújtani a megfelelő cipőpár kiválasztásakor. Valójában számos tipp segíti a lemez kitöltését a varázslatos hegyi utak meglátogatásához és így tovább. Ma szeretnénk összegyűjteni őket egy ésszerű cikkben, amely jelentősen enyhíti a túrázáshoz szükséges cipők kiválasztásának problémáját.

Ezen túlmenően egyre inkább online áruházakat használunk, ezért elsősorban rájuk koncentrálunk. Annak érdekében, hogy jól válasszon cipőt, ügyeljen arra, hogy milyen cipőből készül, valamint a talpára vagy a csomagtartó hosszára. Mindezek az információk megtalálhatók az oldalon és élvezhetik a gyors vásárlást. De mielőtt megtennénk, megvizsgáljuk a jó trekking cipő három legfontosabb tulajdonságát.

Időjárási viszonyoknak és nehéz útnak ellenálló cipő

Ez egy nagyon általános tipp. A tartós cipő elsősorban a megfelelő anyagból készült, leggyakrabban nedvességálló, sőt vízálló. Noha úgy tűnik, hogy a hegyek körül túrázás egy darab sütemény, néha kiderül, hogy az út túlmutat túl minket. Esni kezdett, tehát abba kellett hagynia, abba kellett hagynia, hogy folytassa, vagy menjen egy nyugodtabb területre. Ebben az esetben a cipőknek túlélniük kell velünk, még akkor is, ha mocskos, átázott és gyakran csúszós talajon járunk.

Érdemes megjegyezni, hogy minden cipőpár idő után egyszerűen elhasználódik. Vigyázni kell azonban nem a gyártó ajánlása szerint. A bőrt, beleértve az ökológiai bőrt, az első használat előtt impregnálni kell. A cipőket nem szabad szárítani nyílt tűzön, például máglya mellett. Hazatérés után vagy éjszakánként hagyja, hogy természetesen megszáradjanak.

Amikor kiválaszt egy cipőt egy nehéz és könnyebb útra, meg kell vizsgálnia, hogyan készülnek a cipők. Ha külföldi csúcsokra megyünk, ahol a hőmérséklet határozottan alacsonyabb lehet, érdemes erős és szigetelt cipőt választani. Ha a lengyel Bieszczady-be megyünk - vegyünk fel könnyű, de magas trekking cipőt.

Alacsony vagy magas?

Kezdjük azzal a kérdéssel - miért olyan jelentéktelen a bakancsmagasság-különbség? Ennek oka egy nagyon egyszerű és praktikus dolog. Ha úgy döntünk, hogy egy nehéz, dugattyús útvonalon haladunk, akkor a magas felső védi a bokáinkat a rázkódások és más sérülések ellen. Alsó cipő kevésbé sűrű, laposabb terepre alkalmasak, ahol a csúszós kövek veszélye nem áll fenn.

A magas csizma ősszel is működni fog, amikor nyár után úgy döntünk, hogy felmászunk a csúcsra. A stabil kolera nemcsak a bokát, hanem a mellkas, a sarok és a boka ízületét is stabilizálja mindkét lábban. Az így kiválasztott cipők meghatározzák biztonságunkat minden hegyi ösvényen.

Miért legyen nagyobb a cipő?

Csak néhány, a trekking iránt érdeklődő hobbi tud erről a tényről. A legtöbb ember, aki rekreációs jelleggel akarja menni a hegyekbe, nem veszi észre, hogy nagyobb méretű cipőt kell vásárolnia. Ez több okból is kényelmet nyújt számunkra. Mindenekelőtt érdemes emlékezni arra, hogy az arány megduzzad. Télen egy jó túracipőt feltehet egy további zoknit, amely megóv minket a hidegtől. A probléma azonban nemcsak az évszakban lehet - a kirándulás útjától és a mászómagasságtól függően, ez egyszerűen meghűlhet bennünket, és egy újabb zoknipár istendá válik.

A jó cipők időbe telik, hogy megtalálják őket, de az online áruházban néhány vagy tucat évig lehet trekking cipőt vásárolni. baba. Különböző színben kaphatók, és különféle, ellenálló anyagokból készülnek. Vannak cipők egy felnőttkülönböző sportváltozatokban. Végül is az egész család kényelme és biztonsága kell, hogy legyen.