Tetszik a futás? Tekintse meg a különböző futócipőket

Futócipő - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Ha Ön kezdő és még nem vásárolt futócipőt, az alábbi útmutató minden bizonnyal rendkívül hasznos lesz az Ön számára. Arra is bátorítunk, hogy olvassa el azokat az embereket, akiknek már van tapasztalata a futásban, de nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a lábbeliknek. Gondoskodunk arról, hogy jó minőségű modelljével a futás sokkal kellemesebb és biztonságosabb legyen. Miért? A jól megválasztott cipő biztosítja az edzés maximális kényelmét, csökkenti a sérülések kockázatát és elősegíti a fájdalomcsillapítást, amelyet például a rossz futási stílus vagy az egészségügyi problémák (például hallux) okozhatnak.

Futócipő kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

  • Az a felület, amelyen futni fog - mindaddig, amíg ez egy futópad az edzőteremben, elegendőnek kell lennie azoknak a fitneszcipőknek, amelyeken minden nap edzettek. Ha azonban szabadban futsz, vegye figyelembe az uralkodó talajt. Aszfalton, macskaköveken vagy betonon történő futáshoz a legjobb ütéselnyelési és láb stabilizáló cipő lesz a legjobb. Viszont amikor futócipőt fedezetlen erdei, hegyi és sáros utakon keres, jobb, ha erősen profilolt futócipőt választ, megfelelő párnázattal.
  • Súly - ez a paraméter nagyon fontos, különösen az értékcsökkenés szempontjából. Azoknak a férfiaknak, akiknek több súlyuk van, nagyon jó párnázatú cipőt kell keresniük annak érdekében, hogy könnyen támogassák a testsúlyt, és enyhítsék az ízületeket és a gerincét.
  • Tükrözés típusa futás közben - ha olyan cipőt keres, amely javítja a futást az alsó lábtól, akkor legjobb választani egy olyan modellt, amelynek kisebb eltolódása van, azaz kissé magas a különbség a sarok és a lábujjak között. A sarkon futva viszont vegyen fel a futócipőt, amelynek hátulja jobban párnázott, és magasabb eltolással rendelkezik.
  • Méret - rendelje meg cipőméretét. Mítosz, hogy ezeknek kissé nagyobbnak kell lenniük - a saroknak mindig a helyén kell lennie, hogy a láb ne mozogjon futás közben. Ellenkező esetben elveszíti stabilitását és megsérülhet.
  • Szezon - a fellépésekkel ellentétben érdemes olyan modellt választani, amely a szezonra megfelelő. Magasabb hőmérsékleten a vastag lábbeli kényelmetlen és kényelmetlen lehet, ezért jobb, ha lélegzőt választ (például hálóval). Ha ősszel vagy télen fárasztó cipőt keres, a vastagabb változatok jobbak lesznek, és védve vannak az időjárási viszonyoktól is.

Kényelmes futócipő - népszerű modellek

  • Női futócipő - a javaslatok között szerepelnek különböző neves márkák modelljei - ideértve a Asics, Under Armour, Nike, Adidas, New Balance, Puma, Salomon, Reebok és még sokan mások. Választhat a fent említett paraméterek, de a színek alapján is. Például nagyon népszerűek cipő páncél alatt W Speedform Europa W 1285482-401 kék. Asics FuzeX Rush Adapt W T885N-1401 kék vagy Asics Gel-Pulse 11 W 1012A467-701 barna futócipő. Arra biztatjuk Önt, hogy ne csak a kényelem szempontjából reagáljon a modellre (ami természetesen a legfontosabb!), Hanem az is tetszett. Ennek köszönhetően örömmel újra felteszi a lábára, és elindul egy sífutó pályára!
  • Férfi futócipő - a férfiak lábbeli kínálata is rendkívül széles. A javaslatok között olyan egyedi modellek találhatók, mint a Nike, a New Balance, az Adidas, a Puma, az Under Armour, az Asics, a Samolon és a Reebok. Ezek különböznek egymástól a párnázás, a futás stílusához vagy megjelenéshez igazított technológia szempontjából. A rendelkezésre álló változatok közül többek között a nagyon népszerűek tervezés Puma Hybrid Speed ​​Orbiter M 192571-02 cipő. Asics Gel-Pulse 11 Ls M 1011A645-001 futócipő fekete vagy is Nike Acalme M AQ2224-402 cipő. Ezért érdemes követni a rendelkezésre álló modelleket, hogy olyan változatot találjunk, amely garantálja a megfelelő kényelmet a futás közben, és jó érzetet nyújt az edzéshez vagy a versenyeken való versenyzéshez.

Reméljük, hogy most már könnyedén megtalálhatja a megfelelő futócipőt. Kövesse a tippeinket, és ellenőrizze a javaslatok listáját a butymodne.pl oldalon. Szerezzen sikereket és javítsa egészségét egyedi futócipőben futással!