Terhes vagy? Nézd meg, hogyan kell ápolni a lábad!


Ebben a különleges terhességi időszakban a lábad különleges ápolást igényel. Hiszen a szív alatt hordott édes teher keserű bántalmakat okozhat, például zsémbes fájdalmat és lábdagadást. Szerencsére ebből a cikkből nemcsak azt tanulhatja meg, hogyan kezelje ezt, hanem azt is, hogy milyen cipőmodelleket válasszon mindennap, és menjen a kórházba, hogy maximális kényelmet élvezzen.

Édes teher, keserű betegségek

A terhesség kétségtelenül az egyik legkülönlegesebb időszak minden nő életében. Az édes teher, hogy egy új családtagot hord a szíved alatt, gyakran enyhén keserű betegségekhez vezethet. Fájó, duzzadt láb, benőtt köröm és bosszantó duzzanat csak néhány ezek közül.

Szerencsére tudjuk, hogyan kell ápolni lábát terhesség alatt, hogy elkerüljük ezeket a problémákat, és örömmel osztjuk meg ezt a tudást Önnel. Ezen kívül megvitatjuk azokat a cipőmodelleket, amelyek a mindennapokban és a kórházban is működnek. Mindezt azért, hogy a leendő anya megkapja a megérdemelt kényelmet. Kezdjük!

Miért fáj a láb a terhesség alatt?

Terhes vagy, és láb- vagy bokafájdalmak vannak? Lazíts! A legtöbb esetben ez teljesen normális, és a természetes súlygyarapodásnak köszönhető. Ennek eredményeként a súlypontja eltolódik, így a lábak, a térdek és az egész lábak extra igénybevételnek vannak kitéve.

Szintén fontosak azok a kiválasztott hormonok, amelyek felkészítik szervezetedet életed egyik legfontosabb eseményére - a szülésre. Ezek okozzák a csípő és a láb szalagjainak meglazulását, amitől különböző betegségeket érez. 

A leggyakoribb probléma a láb duzzanata és fájdalom, valamint a benőtt köröm. Ellenőrizze, hogyan bánjon velük, hogy jól érezze magát.

Fájó, duzzadt láb

A fájó és duzzadt láb és boka szinte minden áldott állapotban lévő nő jellemzője. Az ödéma különösen zavaró a terhesség utolsó trimeszterében, és a nap végén felerősödik, különösen a forró napokon. Minden a víz visszatartásáról szól a szervezetben. Ennek eredményeként a lábad és a bokáid láthatóan megduzzadnak.

A probléma csökkentése érdekében igyon sok vizet, és kerülje a hosszan tartó állást. Ezenkívül próbáljon rendszeresen járni, és amikor pihen, emelje fel a lábát. Ne felejtsen el olyan gyakorlatokat végezni, amelyek javítják a vérkeringést és csökkentik a duzzanatot. Lábát körkörösen mozgathatja mindkét irányba, vagy lábujjakon állhat, amíg megkönnyebbülést nem érez.

A kényelmes, megnövelt szélességű cipő tökéletes a terhesség alatti fájó és duzzadt lábakra. Kerülje a szoros hevedereket és rögzítőelemeket. Ehelyett válasszon kényelmes, puha anyagból készült, felcsúsztatható espadrillákat, amelyek könnyen alkalmazkodnak a láb formájához. A praktikus tépőzárral rögzített lábbelik is jól használhatók.

Benőtt köröm

Ha a terhesség alatt duzzadt lábakkal küzd, a cipője nagyobb nyomást gyakorolhat a lábkörmére, ami benőtt körmökhöz vezethet. Ha úgy érzi, hogy fáj a körme, akkor valószínűleg nagyobb méretű cipőre kell cserélnie. 

A lábbeli hosszához igazítása azonban nem minden, amit érdemes megtenni a benőtt köröm kezelésére. Ügyeljen a cipő szélességére és a lábujjak formájára. A keskeny tüskék helyett válasszon széles, lekerekített formákat, amelyek megkönnyebbülnek.

Tartsa lábait kiváló formában a terhesség alatt

Kíváncsi vagy, mit tehetsz még annak érdekében, hogy a lábad jó formában legyen a terhesség alatt? Mindenekelőtt korlátozza a mezítláb járást, és válasszon olyan cipőt, amely további támasztékot nyújt a lábboltozatnak, és olyan cipőt, amely nem akadályozza a megfelelő vérkeringést. 

Előfordulhat, hogy a kedvenc cipője ez előtt az időszak előtt kényelmetlen lesz. Amíg a terhesség be nem fejeződik, búcsúzz el mindenféle szűk csizmától vagy magas sarkú szandáltól, látványos pántokkal a bokája körül, és fektess be kényelmes, rugalmas, légáteresztő anyagokból készült lábbelibe, ütéscsillapító betétekkel. Ezenkívül válasszon magassarkúkkal és papucsokkal, amelyek miatt elveszítheti egyensúlyát. 

Íme néhány modell, amelyekre minden terhes nőnek figyelnie kell:

- felcsúsztatható espadrillák rugalmas gumival

- csizma rugalmas betéttel

- New Balance szürke sportcipő

- rózsaszín papucs parafa talpon

Kismama cipő

Kíváncsi vagy, melyik cipő lesz bevált a kórházban, amikor a babád végre úgy dönt, hogy világra jön? Fogadjon nyitott sarkú cipőre, amelyet könnyedén fel- és levehet anélkül, hogy le kellene hajolnia. 

Érdemes két pár cipőt magunkkal vinni a szülőszobára - kényelmes papucsot, amiben még a dagadt láb sem jelent majd gondot, és gumipapucsot, amiben nem kell félni attól, hogy gombás fertőzést kapsz. .

Nézze meg ezeket a stílusokat, ha tökéletes kismama cipőt keres:

- szürke felbújós papucs pomponokkal

- szürke papucs masnival

- gumi, fehér papucs az emelvényen

- fekete-fehér Big Star papucs