Téli gyerekcipők. Találja meg a válaszokat a gyakran ismételt kérdésekre


A gyerekcipő vásárlása sok kérdést vet fel minden szülő fejében. A helyzet még bonyolultabbá válik, ha téli csizmáról van szó. Szerencsére tudjuk, hogyan lehet gyermeke lábát melegen és szárazon tartani. Összegyűjtöttük a válaszokat a téli gyerekcsizmákkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre.

Hogyan védjük a gyermek lábát a téli séták során?

Semmi sem rontja el olyan hatékonyan a téli szórakozást, mint a vizes, hideg láb! Mielőtt beállna a fagy, győződjön meg arról, hogy gyermeke rendelkezik egy kényelmes, meleg és tartós hócsizmával. Ezek azok, amelyek maximális védelmet nyújtanak gyermeke lábának téli séták és egyéb szabadtéri tevékenységek során. 

Kíváncsi vagy, hogy egy számmal nagyobb cipőt válassz télre? Vagy esetleg nem tudja, hogy pontosan mire kell figyelnie a vásárláskor? Összegyűjtöttük a válaszokat a gyakran ismételt kérdésekre, hogy segítsünk a helyes választásban. Kezdjük el!

A gyerek téli csizmának vízállónak kell lennie?

A vízállóság rendkívül fontos szempont, aminek minden téli gyerekcipőre jellemzőnek kell lennie. A varrattömítés és a speciális vízálló membrán használata megfelelő szigetelést biztosít a hó, víz és nedvesség behatolása ellen. 

Ennek eredményeként gyermeke lábai melegek és szárazak maradnak, és a szabadban töltött többórás aktív játék nem járul hozzá a megfázáshoz.

Milyen anyagból válasszunk téli gyerekcipőt?

Amikor téli csizmát választ a gyermek számára, nem szabad kompromisszumot kötnie. Hiszen gyermeke jólétéről, megfelelő fejlődéséről és egészségéről van szó! Válasszon tartós, vízálló anyagokból készült modelleket, amelyek túlélik a hóban való szélsőséges gázolást is, és megakadályozzák a zokni nedvesedését. 

Az anyag, amelyből a gyermek téli csizma készül, legyen elég rugalmas ahhoz, hogy támogassa a megfelelő testtartást és a megfelelő izomfejlődést, ugyanakkor ne korlátozza a lábujjak mozgását. A jó minőségű természetes bőr, amely könnyen karbantartható és nagyon tartós, kiválóan használható felsőrészként. A cipő töltelékének viszont érdemes lélegző gyapjút választani, ami természetes szigetelő.

Milyen legyen a gyerek téli csizma talpa?

Sok szakértő azt javasolja, hogy a gyermekcipők talpa a lehető legrugalmasabb legyen. Míg ez vékony cipővel lehetséges a melegebb hónapokban, télen nagyobb védelemre van szükség a hideg talaj ellen. Ennek eredményeként a gyermekcipők gyártói vastagabb külső talpat használnak, amelyet meleg béléssel is támogatnak. Ez kisebb rugalmasságot eredményez. Ne feledje azonban, hogy a kevesebb semmilyen körülmények között nem jelent nullát. A cipőknek továbbra is rugalmasnak kell lenniük, amennyire csak lehetséges. 

Ezenkívül a gyermek téli csizmák talpának csúszásmentesnek kell lennie. A jeges járdák szinte 100%-os garanciát jelentenek az esésre és a térdtörésre. Ezt elkerülheti, ha gumis, csúszásmentes talpú cipőt választ, amely jobb tapadást biztosít a talajhoz, és nagyobb stabilitást járás közben. Ezenkívül a talpnak ellenállónak kell lennie a kopással és a víz behatolásával szemben.

Lehet egy kicsit túl nagy a téli csizma?

Sok szülő úgy dönt, hogy túl nagy cipőt vásárol, azzal a gondolattal, hogy tovább bírja gyermeke számára. Ez az egyik leggyakoribb hiba, amit feltétlenül kerülni kell! A gyermek téli csizma semmilyen körülmények között nem lehet egy mérettel túl nagy. Ellenkező esetben készüljön fel az utazásokra, a fájdalmas esésekre, sőt a baba lábfejének rendellenes fejlődésére is.

Azonban ne ess túlzásokba, és válassz túl kicsi cipőt. A kialakuló nyomás megzavarhatja a vérkeringést, és nemcsak fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat, hanem a lábak fagyását is.

Érdemes megjegyezni, hogy a lábujjaknak elegendő helynek kell lenniük. Bár egész évben fontos, télen kiemelt figyelmet kell fordítani rá. A zokni alatt hordott vastag harisnya minden bizonnyal több helyet foglal el. Emiatt a cipők felpróbálásakor ügyeljen arra, hogy gyermeke olyan zoknit viseljen, amelyet télen is visel. Így elkerülheti a túl szűk cipő vásárlását, kisgyermeke pedig szabadon tud játszani a friss levegőn.

Hogyan válasszuk ki a téli csizma méretét egy gyermek számára?

Amikor a téli csizma méretét választja gyermeke számára, ügyeljen arra, hogy mind az orrban, mind a sarokban elegendő hely legyen. Mindössze annyit kell tennie, hogy finoman nyomja be a hüvelykujját a felsőrész elején. Ezután csúsztassa a kisujjat a cipő hátuljára, hogy a sarok ne csússzon ki a cipőből járás közben. Látod, milyen egyszerű?

Milyen magas legyen a gyerek téli csizma?

Érdekel, milyen magas legyen a gyerek hócsizma felsőrésze? A legésszerűbb választás a nadrág széle fölé nyúló modellek lesznek, amelyek megakadályozzák a hó bejutását a cipő belsejébe. 

Magasabb felsőrésszel rendelkező cipők kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a kapcsra. Gyermekek számára a fűzős vagy tépőzáras cipő a legjobb. Az ilyen rögzítőelemek nemcsak a cipők felhúzását könnyítik meg, hanem segítenek a gyermek lábának sajátosságaihoz igazodni, így biztosítva a maximális kényelmet.

Hol lehet téli gyerekcipőt venni?

Érdekel, hogy hol vásárolhat téli gyerekcsizmát, amely minden megbeszélt feltételnek megfelel? A válasz egyszerű – a KeeShoes webáruházban hócsizmák, csizmák és téli csizmák széles választékát találja gyerekeknek. Sikeres vásárlás!