Tanácsot adunk a bőrcipők nyújtásához


A bőrcipők gyakorlatilag minden alkalomhoz illeszkednek, és stílusos, professzionális megjelenést biztosítanak. Emiatt különleges helyet érdemelnek a ruhatáradban. Kár viszont, hogy soha nem látnának napvilágot, mert érzed, hogy finoman megnyomják a lábujjaidat vagy a sarkaidat, kellemetlen kényelmetlenséget okozva. Tanácsot adunk a bőrcipők hatékony nyújtásához.

Nemtől függetlenül kötelező darab

Bőr cipők tartalmazzák kell nemtől függetlenül. Alkalomtól függetlenül viselheted ruhával és öltönyvel egyaránt. Minden bizonnyal mindenki gardróbjában van legalább egy remek bőrcipő, ami kicsit túl szűk, így gyakorlatilag soha nem látott napvilágot. Vigyázz, még nem késő újra életre kelteni őket. Ismerje meg, hogyan nyújthat hatékonyan bőrcipőt minimális erőfeszítéssel.

Természetes anyagok, természetes módszerek

Szerencsére a bőr természetes anyag, amely teljesen ingyenes természetes módszerekkel könnyedén nyújtható.

Ezek közül a legegyszerűbb a hagyományos cipőviselés. Csak egy szűk bőrcipőre és egy kis türelemre van szüksége. Csak tegye őket a lábára, és sétáljon a házban legalább fél órát minden nap. Ha vastag zoknit visel, minden bizonnyal gyorsabban éri el a kívánt eredményt. Ez a megoldás különösen alkalmas vékony bőrből készült cipőkhöz. A vastagabb anyag sokkal kevésbé rugalmas, ezért nehezebben szakítja szét. 

Ha nem tudja felvenni a cipőjét, mert fél a kidörzsölődéstől és a felhólyagosodástól, használjon cipőkanalat. Lehet fából vagy fémből. A hátával dörzsölje azokat a helyeket, ahol a cipő a legkevésbé kényelmes. Így puhítja őket, így kevésbé feszesek lesznek.

Biztos van otthon régi újság. Forgasd őket golyókká, és tedd abba a cipőbe, ahol a legnagyobb nyomást érzed. Attól függően, hogy a cipő csak egy kicsit szűk vagy teljesen kényelmetlen, hagyja benne az újságokat néhány órára vagy egy éjszakára. Hasonló hatást érhet el, ha az újságokat a zokni golyóira cseréli.

A hő egy másik módszer, amely csodákra képes a szűk bőrcipők kezelésekor. Tegyen egy pár vastag gyapjúzoknit a lábára. Ha csak vékony pamutzoknink van, akkor több pár viselését javasoljuk. Ezután vegye fel a cipőjét, és helyezze magát kényelembe. Körülbelül 20 cm távolságot tartva állítsa a szárítót közepes hőmérsékletre, és óvatosan melegítse fel a cipőt a láb mozgatásával. A folyamat időtartama cipőnként nem haladhatja meg a 2-3 percet. Ne vegye le a cipőjét, amíg nem érzi, hogy kihűlt.

Ritkábban elterjedt, de ugyanolyan hatékony módja a bőrcsizmák nyújtásának a gőz segítségével. Hatására az anyag rugalmasságot nyer, és alkalmazkodik a láb formájához. Ha nincs ruhagőzölőd, semmi sincs veszve! A vízforraló gőze ugyanolyan jól fog működni. Irányítsa a cipőt közvetlenül a gőz felé, és várjon körülbelül 30 másodpercet. Ezt a folyamatot sikeresen megismételheti, amíg nem sikerül.

Ne feledje, hogy a magas hőmérsékletű módszerek használatával a bőr hajlamosabbá válhat a törésre. Ennek megelőzése érdekében javasoljuk speciális cipőápoló termék használatát.

Fektessen be egy profi szolgáltatásba vagy professzionális felszerelésbe

A nyújtó spray vagy cipőfák vásárlása nem túl nagy kiadás, és csodálatos eredményeket hozhat, különösen, ha ezt a két megoldást kombinálja. Szórja meg a cipőket bőrpuhító spray-vel, és helyezze bele a cipőfákat. Fokozatosan állítsa be a csavarokat, amíg jelentős ellenállást nem érez. Ismételje ezt a műveletet, amíg el nem éri, és élvezze a páratlan kényelmet.

A nyújtó sprayt saját maga is használhatja. Tedd a lábadra a kifújt cipőt, és próbáld szétteríteni a házban, amíg a készítmény el nem párolog. A legjobb az egészben, hogy egy ilyen spray könnyen elkészíthető otthon. Csak keverje össze egyenlő arányban a vizet és az alkoholt, és permetezze a cipő belsejébe. Vigyázz, nehogy átázzanak!  

Ha attól tart, hogy a túl szűk bőrcipővel barkácsolás kontraproduktív lehet, és nem akarja megkockáztatni, hogy megsérüljön az új cipője, amelyek megvásárlása meglehetősen drága volt, csak vegye igénybe egy szakember szolgáltatásait. A bőrcipők cipész általi nyújtása általában nem kerül túl sokba, és biztos lehet benne, hogy ez hatékonyan fog megtörténni.

Dolgozni!

Az új bőrcipőben járni nem kell kínszenvedésnek lenni, bár a horzsolásokat és repedéseket nem mindig lehet elkerülni. Gyakran eltart egy ideig, amíg új cipőt osztogatsz, és minden nap hordhatod. Ha továbbra is szeretné bemutatni új szerzeményeit a világnak, kezdje egy rövid kilépéssel. Így a lábad lassan hozzászokik az új lábbelihez, és sikeresen kezd alkalmazkodni formájukhoz.

Szerencsére vannak bevált otthoni módszerek, amelyek segítségével egy szempillantás alatt egy méretre nyújthatod kedvenc lábbelidet. Ne feledje, hogy az eredmény nem csak a választott módszertől függ, hanem attól is, hogy milyen bőrből készült a cipő. Dolgozni!