Szeretsz futni? Nézze meg a különböző futócipőket


A futás nagyszerű módja annak, hogy javítsa alakját, jólétét vagy töltse szabadidejét. Annak érdekében azonban, hogy a tevékenység kielégítő, hatékony és mindenekelőtt biztonságos legyen az Ön számára, feltétlenül vegye be a megfelelő futócipőt. Összeállítottunk néhány tippet, hogyan válasszuk ki a megfelelőt, és egy listát a kényelmes modellekről, amelyek tetszhetnek!

Futócipő - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Ha Ön kezdő futó, és még nem vásárolt futócipőt, az alábbi útmutató minden bizonnyal rendkívül hasznos lesz az Ön számára. Olyan embereket is bátorítunk, akik már rendelkeznek tapasztalattal a futásban, de nem fordítottak nagy figyelmet a lábbelikre. Biztosítjuk Önöket, hogy jó minőségű modellel sokkal élvezetesebb és biztonságosabb lesz a futás. Miért? A jól megválasztott cipők maximális kényelmet biztosítanak az edzés során, csökkentik a sérülések kockázatát, és segítenek csökkenteni a fájdalmat, amely például a rossz futási stílusból vagy egészségügyi problémákból (pl. Hallucinációk) eredhet.

A futócipő kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

  • A talaj típusa, amelyen futni fog - ha leggyakrabban futópad az edzőteremben, elegendőnek kell lennie a mindennapos edzőcipőknek. Ha azonban a szabadban fut, akkor vegye figyelembe az uralkodó talajt. Aszfalton, macskakövön vagy betonon való futáshoz a legjobb ütéselnyelő és a láb stabilizáló cipő lesz a legjobb. Másrészről, amikor cipőt keres a burkolatlan erdei és hegyi ösvényeken, valamint a mocsaras terepen való futáshoz, akkor jobb, ha magas kontúrú futócipőt választ, megfelelő párnázással.
  • Súly - ez a paraméter nagyon fontos, különösen az értékcsökkenés szempontjából. A több súlyú embereknek nagyon jó párnázott cipőt kell keresniük, hogy könnyen elviseljék a test súlyát, és enyhítsék az ízületeket és a gerincet.
  • Futás közbeni visszapattanás típusa - ha olyan lábbelit keres, amely javítja a futást a láb közepétől, akkor a legjobb, ha olyan modellt választ, amelynek kisebb eltolása van, azaz kis magasságkülönbséggel a sarok és a lábujjak között. Másrészt, amikor a sarkaddal futsz, válassz olyan futócipőt, amelynek hátulján több párnázás és nagyobb eltolás van.
  • Méret - rendelje meg a cipő méretét. Mítosz, hogy ezeknek egy kicsit nagyobbnak kell lenniük - a saroknak mindig a helyén kell lennie, hogy a láb ne mozduljon futás közben. Ellenkező esetben elveszíti stabilitását és sérülést okozhat.
  • Szezon - a látszattal ellentétben érdemes olyan modellt választani, amely megfelel az év adott évszakának. A vastag cipő kényelmetlen és kényelmetlen lehet magasabb hőmérsékleten, ezért válasszon lélegző cipőt (pl. Hálóval). Másrészt, amikor cipőt keres az őszi vagy téli futáshoz, a vastag változatok jobbak lesznek, ráadásul védve az időjárási viszonyoktól.

Kényelmes futócipő - népszerű modellek

  • Női futócipő - az ajánlatok között vannak különböző neves márkák modelljei - beleértve Asics, Under Armour, Nike, Adidas, New Balance, Puma, Salomon, Reebok és még sok más. Választhat a fent említett paraméterek, de a színséma alapján is. Például, cipő Under Armour W Speedform Europa W 1285482-401 kék, cipő Asics FuzeX Rush Adapt W T885N-1401 kék ha futócipő Asics Gel-Pulse 11 W 1012A467-701 barna. Javasoljuk, hogy az adott modell ne csak kényelmes legyen (ami természetesen a legfontosabb!), Hanem tetszik is. Ennek köszönhetően élvezetesebb lesz talpra állítani őket, és sífutópályára menni!
  • Férfi futócipő - a férfiak cipőinek kínálata is rendkívül széles. Az ajánlatok olyan cégek egyedi modelljeit tartalmazzák, mint a Nike, New Balance, Adidas, Puma, Under Armour, Asics, Samolon vagy Reebok. Különbözőek a párnázás, a futási stílus vagy a megjelenés szempontjából megfelelő technológia tekintetében. A rendelkezésre álló változatok között a következők nagyon népszerűek, többek között tervező cipő Puma Hybrid Speed ​​Orbiter M 192571-02, fekete Asics Gel-Pulse 11 Ls M 1011A645-001 futócipő vagy azt is Nike Acalme M AQ2224-402. Tehát kövessük a rendelkezésre álló modelleket, hogy megtaláljuk azt a változatot, amely garantálja a megfelelő kényelmet futás közben, és jól fogja érezni magát az edzésben vagy a versenyzésben.

Reméljük, most megtalálja a megfelelő futócipőt. Kövesse tippjeinket, és nézze meg a KeeShoes ajánlatok listáját. Érjen el sikert és javítsa egészségét egyedi futócipőben!