Szandál egy éves gyermeknek


Az ünnepek rendkívül kényelmes időszakot jelentenek a kisgyermekek számára, akik megtanulják megtenni az első lépéseket. Jó idő esetén sok időt tölthet a szabadban, és felfedezheti a teret. Amikor kiválasztjuk az első cipőt a gyermeknek, sok szabályt követünk, és minden részletet ellenőrzünk, hogy a kis láb elégedett legyen.

Cipő készítése

Nyáron figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy mivel gyakran viselünk szandált, ritkán használunk zoknit. A gyermek finom bőre felerősíti mindazt, amellyel közvetlen érintkezésbe kerül. Tehát milyen szandált válasszon egy éves gyermek számára, hogy könnyen és stabilan tudja fedezni az első távolságokat a szabadban, hólyagok és horzsolások nélkül?

Figyeljünk az anyag minőségére, amelyből a cipő készült. A természetes bőr a legjobb. Minél vékonyabb és lágyabb, annál jobb. Ha a hevederek merevek, vastagok és rugalmatlanok, akkor gyorsan fájni és irritálni kezdik a baba lábát. Vessünk egy pillantást az esetleges fémkapcsokra is. Ha semmilyen módon nem fedik le, a bőrrel való közvetlen érintkezés csapdába ejtheti (pl. Cipő rögzítésekor). Ezenkívül ügyeljen a dísztárgyakra, flitterekre, íjakra vagy a cipőhöz rögzített egyéb kiegészítő elemekre. Fontos, hogy a megfelelő helyen legyenek a cipőn, anélkül, hogy megzavarnák a lábat.

A láb helyzete

Az egyéves gyermek nyári cipőinek a lehető legszellőzőbbnek, de ugyanakkor stabilnak kell lennie. Ha a szandál mellett sportcipőt vásárolunk, figyeljünk a szellőző funkcióval rendelkező lyukak és hálók jelenlétére. Az is fontos, hogy a sarokkal szomszédos hátsó rész megakadályozza a járás deformálódását. A megfelelő hely az ujjak számára viszont megakadályozza, hogy megszorítsák őket, és korlátozzák a mozgás szabadságát, miközben egyensúlyban vannak a játékban.

Nézzük meg a talpat is, hogy elég puha -e és hajlik -e a hosszának 1/3 -át. Ha nyers, vastag és nem érzékeny a lábmunkára, akkor biztosan korlátozza a sétáló gyermek kényelmét. Ne feledje a cipő súlyát - minél könnyebb szandál járni, annál jobb.

Nyári cipő nagyobb gyereknek

Milyen szandált válasszon egy szülő egy kétéves gyermek számára? Bár a járás megtanulása az alap, és amikor kiválasztjuk a gyermek számára az első cipőt, sok részletre figyelünk, valamivel nagyobb gyermekek számára szilárd és egészséges lábbelit is vásárolunk. A kisgyermek lába élete első hét évében alakul ki, és stratégiailag ez a legfontosabb idő a különböző hibák és problémák megelőzésére.

Amikor kétéves gyereknek szandált vásárolunk, vegyük figyelembe a lábfej alakját. A lábfej magassága és a láb szélessége kulcsfontosságú. Kiderülhet, hogy egy keskeny és filigrán lábfejnél a túl széles szandálban túl sok hely lesz az oldalakon, és a hossz tekintetében a cipő túl kicsinek bizonyul. Ezért a vágás kulcsfontosságú. Minden márka különböző méretű betéttel rendelkezik. Emlékezzünk erre.

Ortopéd cipő

Kerülje a túlzottan felépített, merevített (különösen ortopédiai!) Cipőket, hacsak az orvos nem javasolta. Elég, ha a gyermek szandál kellően merev (de nem túl kemény) háttal és profilozott talpbetéttel rendelkezik. Nézzük az elülső hevedereket is, hogy megfelelően tartják -e az ujjakat. A megfelelően kiválasztott szandál egy kétéves gyermek számára megakadályozza, hogy a láb előrecsússzon vagy oldalra hajoljon.

Ne feledje, hogy a járás stabilizálása elsősorban a biztonságos mozgás és a sérülésveszély (pl. Boka ficam) kockázata. A gyerekek csak a mozgások pontosságát sajátítják el, és megtanulják egyensúlyi készségeiket, így ha a lábbeli bármilyen módon károsítja ezeket a képességeket, a kisgyermek sokkal gyakrabban eshet a földre. Ugyanez történik a helytelenül kiválasztott cipőméret esetén is. Túl szoros - korlátozzák a mozgásokat, és kényelmetlenséget okoznak. Másrészt a túl nagyok torzítják a járást, növelik a keverést és a gondatlanul tett lépéseket.

A kisgyermek lábának egészséges fejlődése

Az egyéves gyermek számára jól megválasztott szandál rendkívül fontos láncszem gyermekünk egészséges alakjának és hozzáállásának kialakításában. Az ötvözetek itt a legfontosabbak. Minden járásdeformáció hatással van a különböző rendellenességekre és rendellenességekre, amelyek létezéséről később, amikor szembesülünk, megtudjuk. A rossz testtartás fenntartásával hatással vagyunk a gerincre és a térdre. Ez nem csak esztétikai láb kérdése. Ha vigyázunk járásunkra, gondoskodunk az egész testünkről, és ez hosszú távú befektetés.

Új vagy használt cipő gyermekeknek - mit válasszon?

Ezt határozottan hangsúlyozni kell. Csak nem használt, korábban nem deformált talpbetéttel vásárolunk új lábbelit. A cipő, bár kissé hajlított, a kezdetektől fogva hozzájárul a helytelen mozgásminták megszilárdításához. A gyermek gyorsan hozzászokik a láb ilyen helyzetéhez, és engedelmeskedik neki. Csak az új szandál egy éves gyermek számára lesz a legjobb megoldás. Ebben a korban a kisgyermek még csak önálló gyaloglással kezdi a kalandot. Ne engedjük, hogy ezek az első pillanatok negatív következményekkel járjanak. Vigyázzunk a kicsik lábára. Az egészséges láb egészséges testet jelent.