PAMUTLAP: TRAMPKI

Gondolkozott már azon azon, hogy milyen cipőbe mennek a különböző évszakokat képviselő emberek? Véleményem szerint a tél emu-ban megy, és a színes Lady Spring természetesen színes cipőkben jön be! A varázslatos cipőinek köszönhetően virágzik minden olyan földterület, amelyre a lábát felteszi! Egyetért velem?

A cipőknek története van és hosszabb, mint gondolnánk.

A gumi talpakat vagy a cipők lényegét 1832-ben szabadalmazta a Wait Webster, ám gyártásuk 1980-ban kezdődött Nagy-Britanniában. Mivel az első cipők 1908 - ban készültek az Egyesült Államokban, Marquisa M. Converse. All Star néven hívták őket, és a terméket kosárlabda játékosoknak szánják. A cipő halhatatlan gumi talpából és egy fekete vászon tetejéből állt. A cipők az 1920-as évek elején népszerűek, amikor a márka nagykövete Charles "Chuck" Taylor volt - kosárlabda csillag és a cipők következő ikonikus modelljének keresztapja. A '40 -es években az amerikai hadsereg cipőt rendelött és edzőcipőt készített. A katonák nagyra értékelték a kényelmet, és a hadsereg szolgálata után cipőket vásároltak és szabadidejükben viseltek. A következő évtizedben a lavina cipők egyre népszerűbbé váltak. Az alternatív nézetek képviselői, a zenészek és a sportolók viselték őket. A cipők viselése a szabadság, az ellenzék és a forradalmi gondolat kifejezésévé vált. A 70-es évek cipői évek óta elveszítették sportcipők fontosságát, ám a lázadás szinonimájaként, de a kényelem szempontjából is erősek. Aztán, 1994. április 5-én, a lábán lévő cipőkben Kurt Cobain meghalt, és a cipők alternatív gondolat kifejezőjeként betöltött szerepe megerősödött és gyökerezővé vált.

És most itt az ideje egy lengyel akcentushoz! Tudja, hogy a XX. Század 30-as éveiben Lengyelországban is gyártottak cipőt? Igen! Grudziądzban a "PePeGe" társaságban, ahonnan a cipők neve - pepegi, a Lengyelországban népszerű.

Jelenleg a cipők továbbra is kötelező védjegye az ellenkultúra képviselőinek, valamint a nagyvárosokban élő modern embereknek. A cipőkbe farmer, nyári ruha és akár öltöny is felvehető! Mindenki viseli és születése óta! Lehetnek fehér, színes, ék alakúak, bokaval vagy csipkék nélkül. Melyiket választaná?

Kultikus, fehér cipők? Minden stílushoz illeszkednek, és ha piszkosak, akkor fehérítő fogkrémmel kell mosni! Olyanok lesznek, mint új!

 

Vagy inkább édes, mint édességet szeretsz?

Vagy klasszikus jessowe?