Őszi cipő - különféle anyagból készült cipőápolás

Az előző cikk folytatásával ezúttal megfontoljuk más őszi cipők készítését minden esős expedícióhoz. Szekrényünkben minden bizonnyal sokféle lábbeli található, amelyekkel a megfelelő módon gondoskodni kell. Nem mindenki használ bőrblakot. Fontoljuk meg, hogyan lehet ápolni más cipőket röviddel a szezon előtt.

Milyen állapotban vannak a cipőd?

Ez egy nagyon fontos kérdés. A cipő tényleges állapota ősszel tőle függ. Érdemes megünnepelni az ünnep utáni takarítást, és értékelni, hogy melyik párban kell határozottan részt vennie, és melyiket hagyhatja el és használhatja például szeptember meleg felében. Mondjon búcsút a kiszivárgó és sérült cipőkről. Az idei nedvesség gyorsabban elpusztíthatja őket, és viselője könnyen megfázhat. A cipő gondozása nagyon fontos, különösen a gyerekek számára. Gyakran felmerül az a gondolat, hogy iskolát követően a pocsolyák körül fussanak, a jól védett kutyák kivételével.

 

Ellenőrizze a lábbeli szennyeződését. Ha sajnos nem tisztította meg őket téli előtt, akkor ezt meg kell tennie - főleg, ha ezeket cipőket kell impregnálni. Védje a szennyeződésektől és a nedvességtől. Ne tegye a szennyeződésre, így megjavíthatja.

 

Hogyan tisztítsuk meg és védjük meg az őszi cipőt?

Már említettük a bőr cipőt itt. Érdemes azonban megfontolni más típusú lábbeli tisztítását. Az univerzális és örökké divatos velúr cipőkről szól. A sudede utálja a nedvességet. Tehát ne törölje le ezeket a cipőket nedves ruhával. Érdemes szárazon, lágy ecsettel, cipővel elkészíteni. Ha még nem rendelkezik, akkor dönthet úgy, hogy hasonló lágyságú fogkefét használ.

 

Egyre inkább döntünk a nubuk-cipőkről is. Ez a bőr cipő vegán megfelelője. A durvaság jellemzi, de kissé lágyabb, mint a természetes anyagoké. A Nubukot szárazon kell kezelni. Ez azt jelenti, hogy egy finom kefét használ, amely eltávolítja a szárított szennyeződéseket iszap vagy só formájában. Ennek köszönhetően a lábbeli jobb állapotban lesz. Végül - feltétlenül! - védje őket egy speciális készítménnyel, azaz impregnálással. Biztos lesz abban, hogy a cipő képes ellenállni a legrosszabb időjárási változásoknak.