Nézze meg, hogyan illesztheti cipőjét a pénztárcához, hogy mindig jól nézzen ki


Számos elmélet létezik a cipők és kézitáskák összeillesztéséről. Egyesek úgy vélik, hogy a színek egyeztetése elavult megoldás. Mások viszont úgy vélik, hogy az azonos színű cipő és kézitáska az elegancia és a jó ízlés szinonimája. Azt tanácsoljuk, hogyan illessze cipőt egy kézitáskához, hogy mindig jól nézzen ki.

Szerezzen stílusos megjelenést a hozzáillő kiegészítőkkel

A cipő és a kézitáska minden nő legfontosabb tulajdonsága. Sok hölgynek azonban problémája van azzal, hogyan kombinálja őket, hogy jól nézzenek ki. Érdekel, hogy a cipőnek és a kézitáskának azonos színűnek kell lennie? Vagy talán arra a kérdésre keresi a választ, hogy a cipő és a kézitáska ugyanabból az anyagból készüljön?

Útmutatónkban olyan értékes tippeket találhat, amelyek segítségével nagyszerű megjelenést kölcsönözhet az alkalomtól függetlenül. Tanulj meg néhány egyszerű szabályt, és ámulj el fenomenális stílussal!

1. szabály: Ügyeljen arra, hogy a színek ne ütközzenek

A pénztárcához való cipő kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy e két ruhadarab színei ne ütközzenek egymással. Biztonságos megoldás, ha színben párosítjuk őket.

Fogadhat egy monokróm kombinációra, és választhat azonos árnyalatú cipőt és kézitáskát. Fekete, sima cipőhöz fekete steppelt kézitáskát választhatsz. Ily módon még a legminimálisabb stílust is kifejezheti. Egy szín különböző árnyalatainak párosítása is nagyszerű lesz.  

Érdekes módon az azonos színű cipő és válltáska azt az illúziót keltheti, hogy optikailag meghosszabbítja a figurát.

Ha inkább nem nyilvánvaló kombinációkat szeretne, válassza a kontrasztos színeket. A klasszikus kombináció fehér és fekete vagy piros és sötétkék lesz.

Ellentétes színek helyett választhatja azokat, amelyek kiegészítik egymást. Hangulatától és preferenciáitól függően kombináljon meleg színeket, például sárga és piros, vagy hideg színeket, például szürke és lila.  

2. szabály: Kombináld a csillogást a minimalizmussal

Szeretnél egy mutatós, feltűnő cipőt? Akár piros szegecses sarkú cipőt, akár mintás, többszínű balerinát választasz, a minimalista stílusú pénztárcát válaszd. Anyagát (pl. bőr) és fő színét tekintve párosítsa a cipőhöz. 

Ugyanez az elv fordítva is működik. Egy szemet gyönyörködtető motívumú táskához válassz hasonló árnyalatú tompa cipőt. Ha a cipőjén és a pénztárcáján hasonló mintázatú, régimódinak és csúnyanak tűnhet.

Ezt a szabályt betartva könnyedén elkerülheted a giccses végeredményt. A csillogás és a minimalizmus kombinációjával úgy nézel ki, mint egy híres designer divatbemutató modellje!

3. szabály. Semmilyen körülmények között ne kombináljon szezonális kiegészítőket

Divatos csizma és fonott kézitáska? Ez az egyik gyakori faux-pasamit mindenképpen el kell kerülni. Ha stílusosan szeretnél kinézni, semmi esetre se kombináld a különböző évszakokra jellemző cipőket és kézitáskákat.

Kombinálja a nyári, könnyű cipőket finom kézitáskákkal, és tartsa meg a nehéz, bőr modelleket ősszel és télen. Látod, milyen egyszerű?

4. szabály Párosítsa a kiegészítők anyagát

Ha szereti az egységes megjelenést, kerülje a változatos textúrákat. Így hanyagul nézhet ki. Ennek elkerülése érdekében próbáljon meg hasonló anyagokat választani.

Viseljen vászon tornacipőt vászon kézitáskával, velúr cipót velúrral, bőrcsizmát pedig bőr kézitáskával. Ez az egyszerű szabály segít abban, hogy minden alkalommal lenyűgöző végeredményt hozzon létre.

5. szabály. Válasszon bevált megoldásokat

Érdemes egy sötét és világos kézitáskát is beépíteni a kollekciójába. Válassz semleges, univerzális színeket, amelyek a legtöbb ruhádhoz és cipődhöz passzolnak.

Ha a minimalista stílust részesíti előnyben, sikeresen vásárolhat eredeti kézitáskát. Ha viszont a gardróbban többnyire mintás ruhák találhatók, jó megoldás lesz egy visszafogottabb kézitáska választása.

Ugyanez a helyzet a cipőkkel. Ha cipője többnyire semleges és klasszikus, sikeresen befektethet egy díszes kézitáskába. Másrészt, ha szereted a színes, különböző textúrájú cipőket, válassz egy klasszikus kézitáskát, és alakíts ki egységes stílust különösebb erőfeszítés nélkül.

6. szabály. Ne feledje, hogy az ördög a részletekben rejlik

Ha nagyon konzervatív híve a személyre szabott grafikonoknak, ne felejtse el, hogy az ördög a részletekben rejlik. Ügyeljen arra, hogy a cipőjén lévő ezüst cipzár illeszkedjen a pénztárcán lévő ezüst lánchoz.

A divat szeret teljes kört bejárni

Régebben a nők nem törődtek túlzottan azzal, hogy cipőiket a táskájukhoz igazítsák. Ennek ellenére a kiegészítők csökkenő eladása azt eredményezte, hogy az 1950-es években a gyártók egy teljesen új divatirányzat, az ún. keverd össze és párosítsd amely a teljes öltözékhez való illeszkedésből áll, beleértve a cipőket és a kézitáskákat is. 

A 90-es és 2000-es évek fordulóján visszatért az azonos kiegészítők kombinálásának divatja, ma is sok tervező ismétli ezt a trendet. Ez senkit sem lep meg, mert a divat szereti körbejárni. A hozzáillő cipők és egy kézitáska kombinációja minden bizonnyal trend lesz a 2022/2023-as szezonban.

Reméljük, sikerült eloszlatnunk kétségeit a cipő és a kézitáska illesztésével kapcsolatban. Ha van néhány időtlen darab a ruhatáradban, akkor ez minden bizonnyal megkönnyíti ezt a feladatot, és alkalomtól függetlenül harmonikusan és stílusosan fog kinézni.