Nem félünk a téltől! Gyermeknek téli csizmát választunk


A tökéletes téli csizmát keresed egy kétéves gyereknek? Vagy talán arra kíváncsi, hogy melyik hócsizma fog működni egy ötévesnél? Nem számít, hány éves a gyermeke, minden bizonnyal azt szeretné, hogy a téli lábbelik funkcionálisak legyenek, és ugyanakkor szívesen hordja őket. Van rá módunk!

Hu hu ha, nem is olyan rossz a tél!

A megfelelő gyermekcipő kiválasztása igazi kihívás, különösen akkor, ha az ablakon kívül megjelenik az első hó. Szeretnéd, ha apró lábuk meleg és száraz maradna, ugyanakkor nem szeretnéd, hogy a cipő fel- és levétele miatt fájjon a fejed? 

Remek helyre jöttél! Útmutatónkban számos tippet készítettünk, amelyek segítenek kiválasztani gyermeke számára a tökéletes téli csizmát. Kezdjük el!

Cipő speciális feladatokhoz

Havas gázolás, hóember készítés, szánkózás és hógolyózás… Télen a gyerekeknek feltétlenül szükségük van speciális csizmára.

A gyerek hóbakancsok kínálatát böngészve érdemes megjegyezni néhány szempontot, aminek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy gyermekeid megfelelően felkészültek a hóban való játékra. Az alábbiakban tárgyaltuk őket.

Győződjön meg róla, hogy vízálló és lélegző

A vízállóság az egyik legkívánatosabb tulajdonság a téli gyermekcipők kiválasztásánál. A tömített felületnek köszönhetően a felsőrész és a talp kiváló védelmet nyújt a télre jellemző nedvesség és nedvesség ellen. 

Annak érdekében, hogy gyermeke lába száraz és meleg legyen, vegyen fel szoros varrású cipőt, és speciális béléssel, hogy megakadályozza a hó bejutását a cipőbe.

Ugyanilyen fontos, hogy gyermeke hócsizmája természetesen légáteresztő anyagból készüljön. Így az izzadó lábak okozta nedvesség távol marad a babától, elkerülve a kellemetlen szagokat és a megfázást.

Szigetelés a melegen tartásért

A megfelelő szigetelőrétegnek köszönhetően gyermeke lába melegen marad, függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet végez.

Csúszásmentes talp

A csúszásmentes talp megóvja gyermekét a véletlen megcsúszástól a jeges úton. Emiatt semmilyen körülmények között ne hagyja figyelmen kívül ezt a tényezőt, amikor gyermek hócsizmát vásárol.

Fogadjon egy csúszásgátló tulajdonságú gumitalppal, amely megfelelő tapadást biztosít a talajhoz, és egyben segíti gyermekének az egyensúly fenntartását.

Könnyen fel- és levehető

A legkönnyebben a tépőzárral rögzíthető cipőt a kisgyermekek vehetik fel és vehetik le. Kényelmes megoldás mind a szülő, mind a gyermek önálló tanulására.

Ha valamilyen oknál fogva jobban szereti a felbújós cipőket, válasszon olyanokat, amelyek oldalán rugalmas panelek vannak, például rugalmas gumiból. Ennek köszönhetően a cipő tökéletesen illeszkedik gyermeke lábához, valódi kényelmet biztosítva számára a használat során. 

A cipzáras cipők egy másik lehetőség, amelyre érdemes odafigyelni. Gyorsan fel- és levehető funkciók, amelyeket mindenképpen figyelembe kell venni, ha nem akarja, hogy minden alkalommal fejfájást okozzon, amikor elhagyja a házat. 

A fűzős cipők függetlenebb gyermekek számára működnek. Arra azonban mindig ügyeljen, hogy a fűzők megfelelően legyenek bekötve, hogy elkerülje a botlást és a hó bejutását a cipőbe, valamint hogy megfelelő tartást biztosítson a bokának.

Ne feledkezzünk meg a kényelemről!

Gyermek téli csizma vásárlásakor nem csak a funkcionalitás az egyetlen szempont, amire figyelni kell. Ugyanilyen fontos a cipő méretének megfelelő beállítása. Vegye figyelembe a gyermek ujjai számára rendelkezésre álló helyet. 

Kisgyermeke kényelmét a téli csizma viselése során elsődleges szempontnak kell tekintenie. A téli csizmáknak támasztniuk kell a bokát, és a belső anyagnak elég puhanak kell lennie ahhoz, hogy ne okozzon fájdalmat a talpon.  

A funkcionalitás kéz a kézben jár az esztétikával

Tekintettel arra, milyen szédítő ütemben nő a gyermek lába, nem biztos, hogy érdemes drága cipőkbe fektetni. Semmi esetre se válasszon a funkcionalitás és a jó megjelenés között, és ne válasszon olcsóbb modelleket gyermeke biztonságának rovására.

Az ideális téli csizmának tartós, szilárd anyagokból kell készülnie, és további varrásokat kell tartalmaznia a még nagyobb nedvesség elleni védelem érdekében. A hócsizma felső része legalább a gyermek bokájánál végződjön, hogy megakadályozza a hó bejutását.  

Szerencsére a funkcionalitás kéz a kézben járhat az esztétikával. Ismerje meg kedvenc modelljeinket, amelyek ezt bizonyítják.

A legjobb téli csizma fiúknak

Fiúknak tökéletesek vízálló trekking hóbakancs. A modern technológia védelmet nyújt a kis lábaknak a hideg és a nedvesség ellen, ugyanakkor lehetővé teszi számukra a szabad légzést.

Ők is napi rendszerességgel vizsgáznak csizma vízálló membránnal, tömör talp és kiegészítő szigetelés a cipő belsejében. A kényelmes tépőzáras és az univerzális, könnyen kezelhető színnek köszönhetően ezek a cipők szeretni fogják a gyerekeket és a szülőket egyaránt.  

A legjobb téli csizma lányoknak

Cipzáros, hőszigetelt csizma ez kell minden stílusos lánynak. A csizmák speciális termogumi talppal rendelkeznek, amely megakadályozza a csúszást és garantálja a kényelmet járás közben.

Hogyne rózsaszín hócsizma hidrofób anyagból készült, hogy megakadályozza a beázást? A merevített sarok biztosítja a biztonságot a használat során, a kényelmes tépőzár pedig megkönnyíti a cipő fel- és levételét.