Nagy láb, nagy probléma? Nem, ha ismeri a trükkjeinket!


Az a benyomásod, hogy a lábad aránytalanul nagy, és a szép cipő viselése csak egyenesen a komplexusokra hívja fel mások figyelmét? Ne aggódj, van megoldásunk! Számos bevált trükk van, amelyek segítségével a lábad kisebbnek tűnik. Ebben a cikkben ezeket gyűjtöttük össze Önnek.

A titkos fegyver az aránytalanság elleni küzdelemben

A megfelelő lábbeli kulcsszerepet játszik a lábterület aránytalanságai elleni küzdelemben. Ettől a titkos fegyvertől kisebbnek tűnhet a lábad, mint amilyenek valójában, és végre fellélegzel, és megszabadulsz komplexusaidtól.

Csak annyit kell tennie, hogy néhány szokást másra cserél, és kész. Nézze meg, mely cipőmodellek a legmegfelelőbbek ahhoz, hogy lábai mérete kisebbnek tűnjön. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat az ajánlott cipőtípusoknál, hogy minél könnyebb legyen a választás. Kezdjük!

Sarok kontra lapos talp

Inkább a lapos talpú cipőket részesíti előnyben, mert az a benyomásod, hogy díszes magassarkúban a lábad még jobban feltűnő lenne? Ez gyakori hiba!

Míg a mindennapi magassarkúban járás a csontok és ízületek terhelése miatt nem a legjobb megoldás, ha törődsz a zavartalan arányokkal és a maximális önbizalommal - sikeresen felveheted. És ami a legjobb, nem kell égig érő sarkúnak lenniük, amiben a séta igazi kihívást jelenthet. 

Még enyhe sarokemelés esetén is kisebbnek tűnik a lábad. Ha maximálisan értékeli a kényelmet, válasszon ékcipőt vagy még kényelmesebb platformot. 

Az ilyen cipők különféle modellekben kaphatók, amelyeknek köszönhetően könnyedén összeillesztheti őket nagyobb kirándulásokhoz és a mindennapokhoz. Tekintse meg kedvenceinket és válasszon valamit: 

- fekete, lakkozott sarkú kígyóbőr motívummal

- fekete bokacsizma kerek orrral

- zöld papucs fehér platformon

- fekete tornacipő az emelvényen

- piros ékek kötésekkel

Nyitott versus zárt cipő

Kíváncsi vagy, ha nagy lábad van, jobb nyitott vagy zárt cipőt hordani? A bőr nagy részének szabaddá tétele ellened hathat, de nem kell csak erősen fedett lábbelikre korlátozódnia. 

Mit szólnál a tűk típusához kukucskál a lábujj? A lábujjak finom kivágásának köszönhetően optikailag lerövidíti lábfejét, ugyanakkor szexuális vonzerőt kölcsönöz bármilyen stílusnak. A nyitott sarkú cipők hasonló módon működnek. Vagy talán a boka köré rögzíthető balerinák mellett dönt? Legyen óvatos ezzel a modellel, ha rövid lábai vannak. Így optikailag is lerövidítheti őket.  

Íme néhány javaslat, amelyek vonzóak lehetnek:

- fekete fűzős munkáscsizma

- áttört csizma nyitott sarokkal és orrokkal

- fekete pumpák nyitott orrokkal és rögzítővel a boka körül

- szegecsekkel és nyitott sarokkal ellátott balerinák

- bézs színű platformszandál

Részletek és díszítések a sima felsőrésszel szemben

Van kedved elrejteni aránytalanul nagy lábaidat, ezért lemondasz minden dekorációról, részletről, hogy ne akadjon meg mások szeme? Nincs több baj! A csatok, masnik, szegecsek, rojtok és egyéb részletek telitalálatnak számítanak az Ön esetében.

Ha eltereli a figyelmet a lábad hosszáról, gyorsan megszabadulsz komplexusaidtól. Ha nem szereted a túlzott díszítést, bármilyen állatmotívum tökéletes lesz. A kígyóbőr tökéletes választás a minimalizmus rajongóinak. A felületen a cipő simának tűnik, de a felső részének mintája az Ön javára válik. 

Emiatt mondjon le egy teljesen sima felsőrészről, és cserélje ki akár apró részletekre is. Nézze meg, milyen ajánlatok várnak rád webáruházunkban:

- fekete naplopók csatos

- csatos zöld papucs

- bézs és barna naplopók bojttal

- leopárdmintás espadrillák

- fekete balerinák kígyóbőr motívummal

Hegyes orr a kerek felülettel szemben

Egy másik gyakori hiba a lábujjak helytelen megválasztása a cipőben. Bár a hegyes lábujjak egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek, aránytalanul nagy láb esetén igen kedvezőtlenül nézhetnek ki. Ezek a cipők optikailag meghosszabbítják a lábfejet, ami a várttól ellentétes hatást fejt ki.

A divatos tüskék helyett válasszon ugyanolyan elegáns kerek lábujjakat. A négyzet alakú felületű cipők is tökéletesen működnek. Ha érdekel a lábad optikai rövidítése, feltétlenül nézd meg ezeket a modelleket: 

- szürke balerinák masnival és patentujjjal

- fekete, klasszikus tornacipő

- fűzős női cipők

- szögletes orrú fekete naplopók

A szín számít

Még egy dolgot kell szem előtt tartania, ha aránytalanul hosszú lába van: a cipő színére. A világos, pasztell árnyalatok és az arcbőréhez hasonló színek ráadásul meghosszabbíthatják azokat. Szerencsére nem kell csak a sötét tónusokra korlátozódnia. Íme egy kis színes csalólap, amely segít a legjobb választásban:

- klasszikus fekete

- mélyvörös

- földszínek

- néma szürkék

- üveg zöld

- sötétlila és gránát

Mondjon búcsút a komplexusoknak egyszer s mindenkorra

Hiszünk abban, hogy tippjeinknek köszönhetően egyszer s mindenkorra búcsút mondhat a komplexusoknak. Csak néhány egyszerű szabályt kell betartania, és elérheti álmai eredményeit. Azonban ne felejtsük el, hogy a divatnak nincsenek korlátai. Ha van kedve bézs színű hegyes orrú cipőt hordani, akkor biztosak vagyunk benne, hogy pompásan fogod érezni magad benne!