Minden nap kiválasztjuk a legkényelmesebb női cipőket


A nők szeretnek jól kinézni. A gondosan szabott stilizációk, az aprólékosan kiválasztott ékszerek és egyéb részletek azonban nem minden. Ugyanilyen fontosak azok a cipők, amelyek önbizalmat adhatnak, vagy hatékonyan elveszik, különösen akkor, ha kényelmetlenek és bicegést okoznak. Azt tanácsoljuk, mely női cipők nyújtanak páratlan stílusos kényelmet.

Viseljen cipőt örömmel

A magas, rosszul profilozott sarkú cipők, a felpattanó papucsok, a rossz minőségű hócsizma, melynek sarka oldalra fut, igazi rémálom. Míg egyes cipőpárok egyedi, magával ragadó megjelenésükkel ellophatják a szívedet, viselése sosem lesz kellemes, ha kényelmetlen. 

Szerencsére nem kell kompromisszumot kötnie a kényelem terén, hogy jól nézzen ki. Ügyeljen a cipők felépítésére és még néhány szempontra, amitől mindig kényelmesen érezheti magát. Ebben a cikkben foglalkoztunk velük.

Először állítsa be a méretet

Bár a megfelelő méretű cipő viselése magától értetődőnek tűnik, sok nő túl kicsi vagy kicsit túl nagy cipőt választ, és nem tud elmenni az utolsó, promóciós stílusos cipő mellett a boltban. Ne kövesd el ezt a hibát! Rosszul illeszkedő cipő viselésével fájdalmas horzsolásoknak teszi ki lábát. Sőt, így deformálhatja a lábát. 

A helyes cipőméret a siker kulcsa. Napközben a lábak hajlamosak megdagadni. Ezért késő délután próbálja fel cipőjét. Ilyenkor dagad a legjobban a lába, és biztos lehet benne, hogy kényelmes lesz.

Ne feledje, hogy a láb mérete megváltozhat például a terhesség után. Ne vásároljon egy meghatározott méretű cipőt anélkül, hogy megbizonyosodna arról, hogy a talpbetét hossza megfelelő. Ugyanolyan fontos, mint a cipő hossza, a megfelelő szélessége.

Másodszor, figyeljen a cipő felépítésére

A méret mellett ügyeljen a lábbeli megfelelő felépítésére is. A lábujjvédők, a talpak és a talpbetétek három szempont, amelyeknek elsőbbséget kell élveznie, ha kényelmes cipőt keres.

Hegyes orrú cipők helyett válasszuk a lekerekített orrokat. Így elegendő helyet és valódi kényelmet biztosít az ujjai számára.

Legyen óvatos a túl merev talppal is. Bár úgy tűnik, hogy megvédik a lábat a kavicsra vagy fenyőtobozra való rálépéstől, a gyakorlatban nem biztos, hogy túl kényelmesek. Ha nem megy az erdőbe sétálni, válasszon rugalmas talpú cipőt. Ennek köszönhetően a cipője kényelmes lesz használni.

A lapos cipő a legkényelmesebb mindennapi lehetőség. Az ilyen lábbelikben a test súlya egyenletesen oszlik el az egész lábon, szabadon mozogva a saroktól a lábujjak felé. A magasabb cipőről azonban nem kell lemondani. A további bokazárral ellátott ékek vagy oszlopok, amelyek még nagyobb stabilitást biztosítanak Önnek, sokkal kényelmesebbek, mint a magassarkú. Ha mégsem szeretnél sarkakat nélkülözni, válassz maximum 8 cm-es magasságot. Az ilyen magassarkú vonzónak tűnik, és ugyanakkor kényelmet biztosít a nap folyamán.

A betétekre is érdemes odafigyelni. Nyáron légáteresztő anyagokat, például bőrt vagy innovatív habszivacsot válassz, télen pedig meleg gyapjút. A habszivacs talpbetét alkalmazkodik a lábad formájához, így garantálja a maximális kényelmet egész nap.

 

Harmadszor, biztosítson magának extra kényelmet

A kényelmes cipő nem igényel további kiegészítőket. Ha azonban egész nap kényelmesen szeretné érezni magát, válasszon zselés cipőbetéteket, amelyek megfelelnek a magasabb lábbeliknek. Ezenkívül vásárolhat speciális sarkú cipőket, amelyeknek köszönhetően elkerülheti a sarokrész horzsolásait.

Találkozz kedvenceinkkel

Mindennapi használatra tökéletesek Naplopók kerek orrral. A bézs árnyalat optikailag meghosszabbítja a lábakat, a felsőrész bájos szövése pedig észrevétlenül változatossá teszi a stílust. Ha szereted felkelteni mások figyelmét, válassz többszínű, szabad sarkú balerinákat. A természetes bőr megakadályozza a láb túlzott izzadását, a saroknál lévő rugalmas gumiszalag pedig tökéletes illeszkedést biztosít.

Hideg időben válasszon bőr, légáteresztő csizma stabil, masszív talppal. A kiváló minőségű cipzárak megkönnyítik a felhelyezésüket, még sietve is, a bézs szín pedig vizuálisan karcsúsítja alakját. Elegánsabb stílusokhoz hordhatod szigetelt csizma kényelmes oszlopon. A stabil sarok és a csúszásmentes talp biztosítja a kényelmet még bosszantó fagyok esetén is. 

Le ruhák kényelmes, sportos tornacipőt viseljen. Mit szólsz bézs árnyalatú, állatmintás bőrmodell? A merevített sarokpult további stabilitást biztosít, a csúszásmentes talp pedig biztonságot nyújt a nap folyamán.

Egyszer s mindenkorra lemond a kényelmetlen cipőről!

A kényelmetlen cipő viselése nem csak fárasztó, de számos nehezen kiküszöbölhető problémát is okozhat. A hólyagok, horzsolások és tyúkszem egy darab tortát jelentenek a tartós hát- és ízületi fájdalmakkal és a csúnya kinézetű bütykökkel szemben. Emiatt egyszer s mindenkorra lemond a kényelmetlen cipőről! 

A jól illeszkedő lábbelik, amelyek elegendő helyet biztosítanak ujjainak, jelentősen csökkentik ezeknek a kellemetlen betegségeknek a kockázatát, és egész nap jól érzik magukat.