Milyen cipők működnek a terhes nők számára?


A terhes nő teste drámaian megváltozik. A folyamatban lévő változások szabad szemmel gyakorlatilag tetőtől talpig láthatóak. A duzzadt lábak - a terhességi hason kívül - a terhes nők egyik jellemzője. Tudja meg, mely modellek jelentenek megkönnyebbülést ebben a különleges időszakban, és melyeket jobb elkerülni.

Hogyan kell ápolni a lábad terhesség alatt?

A terhes lábak különös gondosságot igényelnek. A hormonális változások hozzájárulhatnak a sarok megrepedéséhez és a láb szerkezetének egyéb változásaihoz. Emiatt a láb rendszeres hidratálása döntő fontosságú.

Duzzadt lábak masszázsért könyörögnek! Ha lehetséges, kérje meg partnerét, hogy tegye meg helyetted. Ha nincs a közelben, könnyen megteheti ezt saját maga. Csak egy kemény labdára van szüksége, például teniszhez. Csak helyezze a padlóra, és körkörös mozdulatokkal masszírozza meg fáradt és fájó lábait. 

A szisztematikus hidratálás és masszázs nem minden, amit tehet a lábáért ebben a különleges időben. Ugyanilyen fontos a megfelelő cipőválasztás. A terhes lábak hajlamosak megduzzadni. Sőt, a terhesség még a cipő méretének megváltozását is okozhatja. Ha úgy érzed, hogy már nem kényelmes viselni kedvenc cipődet, akkor itt az ideje, hogy új cipőt vegyél.

Mire kell figyelni a terhes nők cipőjének kiválasztásakor?

A terhes nőknek szánt cipőknek mindenekelőtt megfelelően illeszkedniük kell. A korábban viselt méret sok esetben túl kicsinek bizonyul. A testben a súly növekedésével végbemenő változások néha hozzájárulnak a láb méretének növekedéséhez. 

A megfelelő illeszkedés mellett a terhes nőknek szánt cipőknek kiváló tartást kell nyújtaniuk a fáradt lábnak. Emiatt érdemes viszonylag rugalmasan tartani őket.

Válasszon alacsony sarkú cipőt, csúszásmentes talppal. Válasszon természetes, légáteresztő anyagokból készült, légies cipőket, amelyek kényelmet biztosítanak.

Ugyanilyen fontos, hogy olyan cipőt válasszunk, amelyet még a terhességi has sem állít meg. Ha úgy érzed, hogy a lábujjaidat már nem tudod elérni, ne küzdj. Hagyja fel a fűzős cipőket, és cserélje ki bebújós modellekre.

Milyen cipőket jobb kerülni terhesség alatt?

Terhesség alatt kerülnie kell bizonyos típusú lábbeliket. Azokat a cipőket, amelyeket egyedül nem tud felvenni, a terhesség megszűnéséig a gardróbban kell tartani. Ráadásul a magas csizma viszonylag vitatott kérdés a kismamák körében.

Egyes nők nehezen válnak meg tőlük, míg mások úgy vélik, hogy a sarok akár vetélést is okozhat. Ez senkit sem lephet meg! A has növekedésével a test súlypontja megváltoztatja a helyzetét, ami megnehezíti az egyensúlyozást, és jelentősen megnő az esés veszélye.

Ezenkívül a terhes nők lábai hajlamosabbak a varikózis és a pókvénák kialakulására. A magassarkú viselése felerősítheti ezt a hatást. Ezenkívül az izmok és a szalagok megfeszülését okozza, ami hozzájárulhat a fájdalmas görcsök kialakulásához. 

Ne feledje, hogy a rosszul megválasztott cipő nemcsak súlyos kényelmetlenséget vagy akár fájdalmat okozhat a láb területén, hanem tartós szerkezeti változásokat is okozhat a szerkezetében. Ennek elkerülése érdekében válasszon olyan lábbelit, amely garantálja azt a kényelmet, amelyre ebben az időben szüksége van.

Találkozz kedvenceinkkel

Ha igazán törődik a lábak optikai meghosszabbításával, a stabil ékek sokkal jobb választás, mint az égig érő sarkú cipők. Választ divatos modell kiváló minőségű ökológiai bőrbőlamelyeket könnyedén illeszthet a legtöbb stílushoz. Ők is elérik a főnyereményt ékszandál tépőzárral.

Az őszi rossz időre válasszon cowboy-stílusú csizma alacsony oszlopon. Ezek a cipők nemcsak fenomenálisan néznek ki kismama leggingsekkel kombinálva, hanem tökéletesen kiegészítik a ruhákat a főszerepben. 

Ezek is remek megoldásnak bizonyulnak majd valódi bőr bokacsizma V-alakú szabással. A bájos leopárdminta a legminimálisabb kreációkat is tökéletesen gazdagítja, a felsőrész oldalán található bemélyedés pedig páratlan kényelmet biztosít, ha bedagadt a bokája.

Vegyen fel balerinát tavasszal. A modell természetes bőrből készült megakadályozza a láb túlzott izzadását, és probléma nélkül csúsztathatja a cipő kényelmes formáját a lábán.

Ha nagyobb rendezvényekre keresel cipőt, mindenképpen gyűjts be bézs színű szivattyúk. A puha talpbetét és a merevített sarok gondoskodik a kényelemről, az alacsony szár pedig stabilitást biztosít járás közben.

Fagyos napokra válasszon velúr mukluki. Ez a hőszigetelt bundájú hócsizma nem csak arról gondoskodik, hogy ne fázz meg, de fel- és levétele is problémamentes.

A kényelem kéz a kézben járhat a jó megjelenéssel

A terhesség olyan állapot, amely nemcsak átöltözéssel jár, hanem sok esetben új cipő vásárlását is. A lábfej területén a szerkezeti változások már a terhesség első trimeszterében jelentkeznek.

A növekvő testsúly megterheli a lábfejet, ami hosszú távon hozzájárul az ödémához, sőt néha a cipő méretét is megváltoztatja.

Emiatt új lábbeli vásárlása válhat szükségessé. Szerencsére a kényelem kéz a kézben járhat a jó megjelenéssel. Biztosak vagyunk abban, hogy tanácsainkkal a terhességhez megfelelő cipő kiválasztása többé nem okoz gondot.