Mikor vásárolja meg gyermeke első cipőjét?


Egyre inkább hajlandó ragaszkodni a bútorokhoz, és szeretne nagyobb távolságokat utazni? A szülők rendkívül izgalmasnak találják, hogy megtanulják csecsemőjüket járni.

A kisgyermek a nulláról tanul egy új készséget, amely lehetővé teszi számára, hogy önállóbban működjön a világon. A szülő zavarás nélkül figyel oldalról - és ez a legértékesebb segítség a részéről. A gyermek apró lépéseket tesz, hogy legyőzze gyengeségeit és felfedezze környezetét. Mikor lesz a gyaloglás ideje? Mikor érdemes sétálócipőt vásárolni?

Megtanulni járni - milyen cipőt válasszon

Ne rohanjon vásárolni őket. Csak akkor kezdheti el a megfelelő lábbeli viselését, ha a gyermek önállóan kezd mozogni. Ne feledje, hogy a kis lábak számára az első cipő teljesen új és ismeretlen élmény, ezért ügyeljünk arra, hogy ne zavarjuk meg a járástanulás természetes folyamatát.

A kisgyermek lábával fedezi fel a terepet, ügyelve az egyenetlenségekre és a változatos textúrákra. Nagyon inspiráló tartomány a különböző benyomások számára. Ezért a lábbeli nem lehet túl merev, és nem korlátozhatja a szabad mozgást.

Az első cipő egy gyermek számára - mire kell figyelni?

Először is a súly és a kivitelezés. A túl nehéz cipők fárasztják a kis lábakat. Ez megnehezíti a kisgyermek mozgását, és negatív asszociációk forrásává válik. Pedig az újonnan megszerzett készségnek szórakoztatónak kell lennie!

A sétálócipő nem lehet merev. A túl kemény felsőrész és háttámla, valamint a vastag és nehéz talp megköti a gyermek lábát. A járás megtanulásának első hónapjai a botlás, a képességek tesztelése, a zuhanás után az egyensúly és a hatékony felkelés ideje. Ebben az időszakban a gyermek nagy koncentrációt és elkötelezettséget szentel annak érdekében, hogy eljusson A -ból B -be. Legyőzve gyengeségeit, sok elkötelezettséget fektet az egész nevelési folyamatba. A lábbeli legyen a legnagyobb szövetségese ebben az időben.

Nézzük, hogyan készülnek a cipők. Hajlékonyak és hajlítják a hosszuk 1/3 -át? Fontos, hogy megfelelően profilozott talpbetéttel és puha talppal rendelkezzenek, amely a használat első napjaitól kezdve természetes munkája során együttműködik a lábbal. Figyeljünk arra, hogy miből készül a gyermekcipő. A természetes bőr és a lélegző talpbetét kiválóan fog működni. Az évszaktól függően módosítsuk a szigetelés alakját és lehetséges típusát. Mérjük meg alaposan a baba lábát. A laza cipő miatt a kisgyermek újra és újra elesik.

Önálló séta és az első cipő

Az első cipő csak akkor legyen a kisgyermek ruhatárában, amikor magabiztosan és tudatosan mozogni kezd. A bútorok körül bukdácsolás még nem az ideje, hogy aranyos szandálokat vagy mokaszinokat próbáljunk fel. Séta közben a láb folyamatosan intenzív edzésben vesz részt. Hagyja, hogy minden akadály nélkül megtegye, mezítláb.

Amikor az első cipő megvásárlása mellett döntünk, figyelembe kell vennünk, hogy gyermekünk milyen stádiumban van. Ha magabiztosabban vonul, és mentés nélkül teszi, akkor egy debütáló párra gondolhatunk. Figyeljük meg, hogy a gyermek magabiztosan mozog -e a cipővel. Ne dobja oldalra a lábát, mintha súlyt vagy egyéb kellemetlenséget érezne. A túl szoros cipő horzsolást hagy maga után, a túl laza cipő pedig hozzájárul a gondatlan gyalogláshoz, botláshoz és csoszogáshoz - hozzájárulhatnak a sérülésekhez is.

A járás megtanulásának természetes folyamata

Egykor azt hitték, hogy a gyermeket segíteni kell, amikor megtanul leülni és megtenni az első lépéseket. Sétákat használtak, és párnákat támasztottak alá. Hasonló gyakorlatokat alkalmaztak a lábbelik kiválasztásakor. Az ortopéd cipőket védelemnek tekintették a deformáció ellen, merevítették a lábat, hogy ne hajoljon meg, és egyben a biztos járás garanciája. Eközben a lábnak egyedül kell "edzenie", és a túl magas felsőrész és a merev talp nem segít. Hacsak az orvos (kivételes esetekben!) Nem javasol ilyen megoldást, nem vásárolhat ok nélkül babacipőt.

A gyermek sétálócipő vásárlásának elemzésekor nem használhatunk semmilyen készítményt. A különböző korú gyermekek kúszni, mászni kezdenek, majd felülnek és járnak. A kisgyermeknek 18 hónapos koráig van ideje nyugodtan, saját tempójában megtanulni lépéseket tenni. Ne sürgessük őt ebben. Az idő előtti cipővásárlás nem segít neki. Itt a türelem lesz a legjobb tanácsadója. Nézzük a babát. Ha belép a függetlenség világába, segítségünk nélkül mozog, keressünk modellt és menjünk vásárolni!