Mi a teendő, ha csikorog a cipőtalpa? Könnyű!


A nyikorgó talp hatékonyan eltántoríthat attól, hogy egy adott pár cipőt viseljen. Szerencsére tudjuk, hogyan lehet hatékonyan elhallgattatni őket. Összeállítottunk egy listát azokról az egyszerű módszerekről, amelyekkel megakadályozhatja, hogy cipője bosszantó hangokat adjon ki, és ne érezze szükségét a cseréjének. Kezdjük!

Cipőben csikorgó talp? Van megoldásunk!

Rettenetesen nyikorog az új, álomcipő? Vagy lehet, hogy kedvenc bőrcipőd elviselhetetlenül nyikorogni kezdett, mióta tócsába lépett? Egyes cipők furcsa hangokat adnak ki. Ennek eredményeként el akarja rejteni őket a szekrény alján, és egyszer s mindenkorra megválni tőlük ...

Mielőtt ilyen drasztikus döntést hozna, feltétlenül olvassa el útmutatónkat. Bebizonyítjuk, hogy a bosszantó nyikorgásnak nem kell minden lépését elkísérnie. Fedezze fel a probléma kezelésének leghatékonyabb módjait.

Határozza meg a probléma okát

Először is meg kell határoznia a nyikorgás okát. Ha ez a bosszantó zaj az új cipője talpából jön, annak gyártási hibája lehet. Lépjen kapcsolatba az üzlet személyzetével, hogy megbeszéljék a panasz részleteit, és kész. 

Néha más okok is állhatnak a csikorgó cipők mögött. Próbálja azonosítani a cipő azon részét, ahonnan a hang jön. Ehhez álljon nyugodtan, és mozgassa a lábát előre-hátra és oldalról a másikra, amíg nyikorgást nem hall. A szeretett személy segítsége is hasznos lehet.

Ok: Nedvesség a cipő belsejében

Ha már tudod, honnan jön ez a bosszantó hang, egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy szembenézz vele. A nyikorgás oka a használat során a cipő belsejébe behatolt nedvesség lehet, amikor a lába izzadt. A probléma megoldásához mindössze annyit kell tennie, hogy eltávolítja a nedvességet. Kíváncsi vagy, hogyan kell csinálni? Magyarázzuk!

Szórja meg a cipő nyikorgó területét olyan termékkel, amely felszívja a nedvességet, és így megakadályozza a csikorgást. Ehhez szüksége lesz:

  • kukoricakeményítő
  • baba hintőpor
  • sütőpor
  • szódabikarbóna 

Öntsön egy kis mennyiséget a kiválasztott termékből a betét alá, és hagyja egy éjszakán át. A felesleges nedvesség így felszívódik, és végre megszűnik a talpad recsegés! 

Mellékhatások: Ezen kívül megszabadul a cipő belsejéből származó kellemetlen szagtól.

Ok: laza a cipő

A járás közbeni nyikorgást a laza cipő is okozhatja. Lehet, hogy a sarok nem illeszkedik szorosan a cipő aljához, vagy a talp levált a felsőrészről. A probléma megoldásához használjon cipőragasztót.

Használhat ... szilikon készítményt is. Bár főként javításra használják, tökéletesen megbirkózik a cipőben lévő laza tömítéssel. Óvatosan nyomja ki a terméket a tubusból, kitöltve a talp réseit. Várj néhány órát, lehetőleg egész éjszakát, és kész! Útba léphetsz.

Ok: túl sima talp

Néha a cipője bosszantó hangokat ad ki, mert a talp túl sima. Ez viszonylag gyakori az új cipőknél, amelyek sima talajjal érintkezve nyikorogni kezdenek.

Ennek megelőzése érdekében nem kell mást tenni, mint finoman dörzsölni a talpat. Ehhez használjon finom csiszolópapírt.

Ok: Nedvesség mosás vagy tócsába lépés után

Mióta kimostad, elkezdett bosszantó hangokat kiadni a cipőd? Vagy rögtön azután kezdődött a zaj, hogy belépett egy tócsába? Valószínűleg rohantál felvenni a cipődet anélkül, hogy esélyt adtál volna a teljes megszáradásra.

A nedvesség eltávolításának hatékony módja a cipők alapos szárítása. A régi újságok segítenek. Vegyük ki a talpbetétet, sodorjuk az újságokból golyókat, és helyezzük a cipőbe. Hagyja őket jól szellőző helyiségben, amíg teljesen meg nem száradnak. Figyelem! Ne hagyja cipőjét hőforrások közvetlen közelében. Ily módon ronthatja a helyzetet, és ragasztómentessé teheti a talp és a felsőrész közötti illesztéseket.

Ok: anyagdörzsölődés

Bőrcipőknél a nyikorgást az anyag súrlódása okozhatja. A probléma kiküszöbölése érdekében használjon a bőrre szánt kondicionálót. Tedd egy vattakorongra vagy ruhára, és dörzsöld át azt a helyet, ahonnan a bosszantó hang jön. A speciális kondicionálót helyettesítheti vazelinnel.

Ha az otthoni gyógymódok sikertelenek, kérjen szakember segítséget

Minden módszert kipróbáltál, és még mindig recseg a kedvenc cipőd? Menjen el egy profi cipészhez, aki könnyedén azonosítja a probléma helyét, és egy szempillantás alatt megoldja.

Nem olyan ijesztő!

Hiszünk abban, hogy otthoni gyógymódjainkkal nem gondol arra, hogy megváljon kedvenc cipőjétől, ami minden lépésnél hangos csikorgással bosszantja. Szerencsére számos megoldás létezik a cipők csikorgásának megakadályozására és elkerülésére. Sok szerencsét!