Mesélünk neked a cipőkről - öt cipő trivia, amit érdemes tudni!

Szereted olyan cipőket, mint mi? Az biztos! Ez az oka annak, hogy ez a munkahét rövid bejegyzésgel zárul, nem csupán a cipőkről és azok fajtáiról, hanem érdekes tényekről a cipőkről. Ha érdekel néhány érdekes tény megismerése, kérjük, olvassa el az első ilyen típusú blogbejegyzés ButyModne.pl oldalát!

 

Cipő pár nélkül, speciális cipőhorgok és ellopott cipők

Egy évszázaddal ezelőtt nem gyártottak olyan cipőt, amely megkülönböztette a jobb és a bal lábat - valóban! Ez az információ szintén megdöbbent bennünket, főleg mivel a mai életben nem tudjuk elképzelni, hogy más formájú cipőben sétálunk, figyelembe véve a láb alakját. A cipő tökéletesítéséhez el kellett mennie egy cipészhez, aki a lábbeli testreszabása érdekében kényelmesebbé tette az utazást. Csak a nagykereskedelmi termelés ipari megoldásának feltalálásával a probléma megszűnt.

Azt is érdemes megemlíteni ebben a bekezdésben, hogy a nők a mester a kínos öltözék megbirkózásában. A 19. században a hölgyek csúcscsizmákat készítettek, sok kis gombbal rögzítve. A fűzőbe ragadva a nők nem sokat tehetnek a szerencsétlen gombok tényleges rögzítéséhez, ezért találtak fel egy speciális horgot, amely megkönnyítette a feladatot!

A cipők is ellopnak néhányat - különösen az egyedi cipőket. Ezért nem csoda, hogy a "Oz varázslójában" Judy Garlanddal együtt megjelenő rubinpumpákat ellopták. És még senki sem oldotta meg ezt a helyzetet. Milyen cipőt csinálnak az emberekkel!

 

A cipő művészet és a professzor csapja.

A cipő nem csak új öröm, hanem a művészet is. Így készültek az első cipők, amelyeket futurisztikus stílusban terveztek Andre Perugia. Perugia megmutatta, hogy a ruhadarab praktikán túl azon művészetet is értékeli, amely mindenkit meglephet. És meglepte a huszadik század első felében. Andre volt az úgynevezett alkotója "Sarok nélküli cipő", és extravagánsan közelíti meg munkáját. Végül a cipő inspirálja!

És egy professzor kitalált ... csapokat. Paul Stevenson volt a szerzője a maximális saroknak, kb. 13 cm. A fejlesztés során Stevenson többek között a lábbeli viselésében tapasztalta meg a józanságot, a páronkénti árat és a szociológiai tényezőt alkotó számos fontos tényezőt. Nagyszerű üzlet, ugye?