Kiválasztjuk a legjobb téli csizmát. Nézze meg, mire kell figyelnie vásárlásukkor


Az év második fele a tökéletes időszak a téli lábbelik keresésének megkezdésére. Ha nem tervezi, hogy ezeket a jeges időket meleg országokban telelni fogja, feltétlenül vegye be a megfelelő téli csizmát. Tanácsot adunk, hogy téli csizma vásárlásakor milyen tényezőkre érdemes odafigyelni, és mely modellek állnak a legjobban különböző alkalmakra.

Mi a legjobb téli csizma?

A tél nagyon igényes időszak az évben. A jeges felületek, sár, hószállingózás és egyéb kedvezőtlen körülmények megfelelő lábbelit igényelnek. Szerencsére ismerünk néhány tippet, amelyeknek köszönhetően könnyebb lesz a cipőválasztás erre a fagyos időre, mint azt elsőre gondolnád. 

A legjobb téli csizmák kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány rendkívül fontos tényezőt. A kézenfekvőnek tűnőek, azaz a méret és stílus mellett érdemes a rendeltetésükre is koncentrálni. A felsőrész magassága, a vízállóság és a cipő bélése egyaránt fontos. Kezdjük el!

Fontolja meg a cipő végső felhasználását télen

Először is komolyan meg kell fontolnia, hogy mire tervezi használni a téli csizmát. Minden nap hordnád őket – munkába, vásárlásba vagy baráti találkozóba? Vagy azt tervezi, hogy túrázik a havas hegyekben, és más téli tevékenységet folytat? 

Nyilvánvaló, hogy a klasszikus csizma nem alkalmas hegyi túrázásra. A trekking cipő azonban kissé furcsán nézhet ki az elegáns irodai stílussal kombinálva. Találja meg az arany középutat, és válasszon egy vagy két pár téli csizmát, amely megfelel egyéni igényeinek.

Válassza ki a megfelelő felső magasságot

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni a legjobb téli csizma kiválasztásakor, a felsőrész magassága. Ne feledje, hogy minél magasabb a csizma, annál jobb a hó elleni védelem. Ezenkívül a magas felsőrész megfelelő tartást biztosít a bokának arra az esetre, ha véletlenül megcsúszna a jeges járdán. 

Az alacsony szárú cipőt viszont sokkal gyorsabban lehet fel- és levenni. Sőt, az ilyen lábbelikben a lábad nagyobb mozgási tartományt élvezhet.

Ideális esetben a télire szánt csizmának legalább egy centiméterrel a boka magassága felett kell végződnie. Így elkerülheti, hogy hó kerüljön a cipő belsejébe.

 

Védje lábát a nedvesség és a talajhoz tapadás ellen

Ha extra védelmet szeretne adni lábának a víz ellen, válasszon vízálló vagy vízálló cipőt. Speciális, nedvességet át nem eresztő anyagokból készülnek. Ennek köszönhetően képesek megbirkózni a legigényesebb téli időjárással is.

Ne felejtse el rendszeresen impregnálni az ilyen lábbeliket, hogy a vízálló bevonat ne veszítse el tulajdonságait. Így biztos lehet benne, hogy lábai szárazak maradnak, függetlenül attól, hogy mennyi időt tölt a hóban. 

Ugyanilyen fontos a megfelelő tapadás az aljzathoz. Biztosan nem akar jeges járdán csúszni, veszélyes esést kockáztatva! Hogy ez ne forduljon elő, válasszunk megfelelő csúszásmentes talppal rendelkező téli csizmát. A futófelületen mindenféle fület és kivágást szívesen látunk. 

Sőt, minél magasabb a talp, annál jobban véd a hideg ellen. Ne vigye túlzásba a magasságát, hogy stabil járást tartson és elkerülje az eséseket. A gumi- vagy gumitalpú cipők jobb tapadást és hatékony szigetelést biztosítanak a talajhoz.

Vigyázz a melegre

Ha fagyos ember vagy, és a tél fagyos lesz, gondoskodjon egy további kellemes melegről. Nem lesz szükséged vastag, szintetikus anyagból készült zoknira, amiben a lábad erősen izzadni kezdhet.

Nincs más dolgod, mint kiválasztani a megfelelő bélésű téli csizmát. A természetes szőrméből készült meleg bélés hatékonyan gondoskodik hőérzetéről. Válaszd a báránybőrt vagy a báránygyapjút. Mindkét anyag nemcsak felmelegíti a hideg lábakat, hanem olyan tulajdonságaikkal is megörvendeztet, mint például a kellemetlen szagok semlegesítése.

Ne add fel az esztétikát

Szerencsére a téli cipők megfelelő funkcionalitásának kiválasztásakor nem kell kompromisszumot kötnie az esztétikai szempontból. Azt tanácsoljuk, hogy mely modellekre érdemes odafigyelni a legjobb téli csizmák vásárlásakor.

Tökéletesek a divatos nők számára minden nap természetes bőrből készült klasszikus csizma szemben. A szigetelt talpbetétnek köszönhetően még fagyos napokon sem fázol, a cipő fekete árnyalata pedig könnyedén kiegészíti bármilyen stílust. A meleg is remek megoldás lesz természetes zerge bőrből készült hócsizma. A betétekkel ellátott talp tökéletes tapadást biztosít a talajhoz, a bájos rojtok pedig a legegyszerűbb öltözéket is változatossá teszik.

Férfiaknak azonban ajánljuk divatos csizma természetes bőrből. Ezek a cipők minden bizonnyal csavart adnak minden ruhához. Ha valami klasszikusabbat keresel, menj elegáns Chelsea csizma enyhén emelt felsőrésszel. Másrészt hegyi kirándulásokhoz tökéletesek lesznek túracipő öntisztító külső talppal.