Készítse elő lábát a nyári cipőkre


Javában tart a papucsok, papucsok és szandálok szezonja. Ha szeretné élvezni a nyár varázsát anélkül, hogy szégyellné a lábát, ez az útmutató neked szól! Nézze meg, mit tehet annak érdekében, hogy zavartalanul viseljen nyári cipőt, és gondoskodjon a lábáról, amit megérdemel.

Vigyázz a lábadra

Tudtad, hogy a láb bőre körülbelül 10-szer vastagabb, mint a testünk többi részének bőre? Ez egyrészt a test súlya által rájuk gyakorolt ​​nyomásnak, másrészt a lábbelihez való folyamatos dörzsölésnek köszönhető. Emiatt a láb bőre sokkal intenzívebb ápolást igényel.

Függetlenül attól, hogy nő vagy férfi, az ápolt láb elengedhetetlen. Főleg nyáron, amikor olyan gyakran tesszük ki őket a nappali fénynek. A forró napok azzal járnak, hogy le kell mondani a vastag zoknikról és a fedett cipőről.

Függetlenül attól, hogy egy előkelő szállodába megy nyaralni, vagy egy helyi boltban tervezi a szokásos vásárlást, valószínűleg nyári cipők is elkísérik Önt. Nézze meg, mit tehet, hogy szabadon viselje őket.

A rendszeres gondozás a siker kulcsa

Ne feledje, hogy lábai egyre szárazabbak lesznek az életkor előrehaladtával, ami még több törődést igényel. Annak érdekében, hogy elkerüljük a pánikszerű keresgélést egy üdülési kirándulás előtt az utolsó pillanatban egy lábgyógyászhoz, érdemes a rendszeres lábápolást beiktatni a napi rutinba. Ismerje meg, hogyan kell ezt megtenni három egyszerű lépésben. 

1. lépés: Áztassa be a lábát, és radírozza le

Hetente legalább egyszer készítsen meleg fürdőt néhány csepp teafaolajjal, amely hatékony gyógyír a megrepedt sarok ellen. Ily módon emellett megakadályozza a láb túlzott izzadását és a mycosis kialakulását.

Áztassa be a lábát néhány percig, majd radírozza le. Erre a célra otthoni kávéradírt használhat. Nincs más dolgod, mint a cukrot összekeverni olívaolajjal vagy bármilyen más olajjal, és bemasszírozni a lábad bőrébe, majd alaposan leöblíteni. 

Ennek köszönhetően felkészíti lábait a további ápolásra, és megkönnyíti a hidratáló krémben található tápanyagok felszívódását. 

2. lépés: Szabaduljon meg az elhalt hámsejtektől

A láb áztatása és a peeling elvégzése után itt a tökéletes alkalom a bőrkeményedés kiradírozására. Ehhez speciális finom reszelőre lesz szüksége. Gyengéd körkörös mozdulatokkal eltávolíthatod az elhalt hámsejteket.

Figyelem! Kerülje a habkő használatát! Ez a baktériumok élőhelye, amely emellett bőrirritációt is jelenthet. 

3. lépés: Ügyeljen az intenzív hidratálásra

A fürdés után alaposan szárítsa meg a lábát, és vigyen rá egy speciális, aktív tápanyagot tartalmazó krémet. Válasszon karbamidot, mandula kivonatot, shea vajat, zöld teát vagy illóolajokat tartalmazó krémeket a lábak hidratálásához.

A hidratáló hatás fokozása érdekében egy éjszakán át viselhet pamut zoknit. Ha rendszeresen alkalmazza ezt a módszert, biztos lehet benne, hogy lábai nagyszerű megjelenéssel fizetnek vissza.

Vigyázz a körmeidre

Amikor a lába sima, és megszabadult a csúnya bőrkeményedésektől, figyeljen a körmeire. Óvatosan vágja le őket, elkerülve a köröm széleinek lekerekítését. Ez egy gyakori hiba, amely hozzájárul a benőtt köröm okozta fájdalomhoz.

Ha a körmei nagyon kemények, alaposan áztassa be a lábát, mielőtt levágja őket. Mindig érdemes megjegyezni, hogy megelőzzük a körmök deformálódását és törését. 

A körömvágást nagyon óvatosan végezze. Ügyeljen arra, hogy ne vágja meg magát, és ne rövidítse meg túlságosan a körmét. Így elkerülheti a fájdalmat járás közben. 

Sok lábgyógyász azt javasolja, hogy cserélje ki az ollót vagy a ollót körömreszelővel. Válasszon olyan üvegmodellt, amelyet könnyen tisztán tarthat. Nem kell benedvesíteni a lábát a körömreszelés előtt. 

A kutikulától is érdemes megszabadulni. Azonban ne vágja ki őket, hogy ne sértse meg a körömágyat, hanem alkalmazzon speciális szert, amely segít megpuhítani őket. Az útmutatóban jelzett idő letelte után fém kutikulavésővel távolítsa el őket a körömlemezről.  

A köröm rövidítése után a kedvenc színedben alkalmazhatod a kondicionálót vagy a körömlakkot. A nyár az az időszak, amikor lelkesebben játszunk a divattal, és a nem szembetűnő árnyalatú körömlakk után nyúlunk.

Látogasson el egy lábgyógyászhoz

Semmilyen körülmények között ne szabaduljon meg a tyúkszemtől és a tyúkszemtől. Ha ilyen bántalmak vannak a lábán, mielőbb kérjen időpontot egy tapasztalt lábgyógyászhoz, aki segít Önnek szakszerű és biztonságos módon kezelni ezt a problémát.

Válassz minőségi lábbelit

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a lábad nem szenved majd hólyagoktól, bőrkeményedéstől, érdemes jó minőségű lábbelibe fektetni. Válasszon természetes, rugalmas anyagokból készült cipőket, amelyek alkalmazkodnak a lábad formájához anélkül, hogy kényelmetlenséget okoznának járás közben.

A megfelelő méretű cipő vásárlása ugyanolyan fontos. Tudjuk, milyen csábító dizájner cipők félig leértékeltetve, még ha kicsit szűkek is. Ne feledje, hogy az ár nem éri meg a hólyagok fájdalmát, ezért bízza más alkuvadászokra.

Hiszünk abban, hogy tanácsaink segítenek abban, hogy gyönyörű lábakat szerezzen, és büszkén viseljen nyári cipőt.