Kényelmetlen lábbeli? Hogyan válasszuk ki a megfelelő talpbetétet a cipőhöz?


A kényelmetlen lábbeli sok ember baja. A kiválasztott modell gyönyörűen néz ki, szívesen felvesszük stílusunkba, de néhány óra múlva kiderül, hogy nem ez volt a legjobb döntés. Hogyan kell kezelni ezt a helyzetet? Vásárolhat új cipőt, vagy választhat egy olcsóbb megoldást, amellyel most foglalkozunk. Azt tanácsoljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő talpbetétet a cipőhöz!

Cipőbetét - miért érdemes hozzájuk nyúlni?

A cipőtalp nem egy széles körben reklámozott termék, ami kár. Sokan elfelejtik, hogy jelentősen javíthatják a lábbelik használatának kényelmét. Nem kell lemondania az újonnan vásárolt cipőkről, magas sarkú cipőkről, mokaszinokról vagy más cipőkről, még akkor sem, ha kényelmetlennek bizonyulnak. A talpbetétnek köszönhetően a cipőt a lábához igazíthatja, és viselése nem okoz kényelmetlenséget. A jó talpbetétnek tökéletesen illeszkednie kell a lábhoz, így azok beállítása meglehetősen hosszú időt vesz igénybe.

Különös figyelmet kell fordítani a talpbetétekre, amelyeknek egészségfejlesztőnek kell lenniük - a testtartás hibáinak, ízületi deformációinak kijavítására vagy a fájdalom megszüntetésére. Akkor jó olyan ortopéd cipőtalpbetéteket választani, amelyek jótékony hatással lesznek az egészségügyi problémákra.

A talpbetét használatának másik oka a rosszul illeszkedő cipőméret lehet. Rendelt egy túl nagy modellt, és nagyon tetszett, és az érzelem pillanatában úgy döntött, hogy megtartja? Megtörténik. Most azonban nem teheti ki lábát a kényelem hiányának, és nem viselhet csoszogó cipőt. A jól megválasztott talpbetét megoldja ezt a problémát, és még a túlméretezett cipőket is a lehető legkényelmesebbé teszi. Az alábbiakban javasoljuk, hogyan válasszon betéteket a helyzethez!

5 tipp a cipőhöz megfelelő talpbetét kiválasztásához

  • Ha azt szeretné, hogy a talpbetét ne csak a cipők viselésének kényelmét javítsa, hanem pozitív hatással legyen a láb, a testtartás vagy az ízületek egészségére is - ne vásároljon kész ortopéd talpbetétet. Ehelyett javasoljuk, hogy forduljon ortopéd orvoshoz, aki az Ön igényeihez igazítja őket. Az ortopéd cipőbetétek megkövetelik annak ellenőrzését, hogy a lábfej mely részei vannak túlterhelve, és melyek alulterheltek, és néha még a lábfej röntgenfelvételét is meg kell tenni. Csak akkor lehet nyugodt a megoldás hatékonyságában. Ne feledje azonban, hogy az ilyen típusú talpbetét meglehetősen vastag, ezért nem alkalmas minden típusú lábbelihez. Nehéz lesz mokaszinokkal, balerinákkal, magas sarkú cipőkkel, espadrillákkal vagy keskeny szivattyúkkal viselni őket, de tökéletesen működnek cipőkkel, sportcipőkkel, csizmákkal, csizmákkal vagy cipőkkel.
  • A cipőbetétek különösen hasznosak az őszi és téli szezonban. További hőszigetelést biztosítanak a hideg és a nedvesség ellen - a nedves vagy fagyott lábak megfázást és számos más betegséget okozhatnak. A megfelelően illeszkedő talpbetéteket jó minőségű anyagokból kell készíteni, például filcet, báránybőrt, frottír parafát vagy alumínium fóliát ajánlunk. Az ilyen típusú betétek védelmet nyújtanak a nedvesség ellen és kiváló hőszigetelést biztosítanak mérsékelt hőmérsékleten. Ha azonban komoly fagyok jönnek, válasszon sokkal vastagabb betéteket - például vastag gyapjúból, velúrból vagy gyapjúból.
  • Aktív vagy? Akkor érdekelnie kell a talpbetét futását. Néha még a megfelelően kiválasztott lábbeli - például a lábfejhez illeszkedő felsőrész is - elégtelen lehet a könnyű, szellős és jó párnázással. Futás közben a test teljes súlya a lábakon nyugszik, ezért rendkívül fontos a kényelem és a biztonság. A futó talpbetét praktikus kiegészítője lesz a lábbeliknek. Javasoljuk, hogy a bőrből vagy gélből készült, kifejezetten futóknak szánt termékeket válassza. Ezek a termékek számos további tulajdonságot is kínálnak - például védelmet nyújtanak a nedves környezetben gyorsan fejlődő baktériumok és gombák ellen.
  • Illatos talpbetétek - tavaszi és nyári szezonban gyakori probléma a cipőben lévő kellemetlen szag. A cipők gyenge szellőzése, a gyártás során felhasznált gyenge minőségű anyagok vagy a magas hő hatására egyszerűen a láb izzadása hozzájárul a cipők nedvességéhez, és ezáltal a baktériumok és gombák növekedéséhez. Ezek kellemetlen szagot okozhatnak, ezért az illatbetétek jól jönnek. Ez a termék célja, hogy megfelelő higiéniai környezetet biztosítson a lábaknak, és felszívja a nedvességet, de semlegesíti a szagokat is.
  • A gélbetétek egy másik javaslat. Legnagyobb előnyük az átláthatóság, aminek köszönhetően korlátozás nélkül használhatja őket még nyitott cipők esetén is - pl. Magas sarkú cipő nyitott sarokkal vagy szandál. A rendelkezésre álló gélbetétek különböző formájúak, így könnyen beállíthatja őket a lábához és a cipőjéhez. A betétek tisztításához nedves ruhával vagy szappanos vízzel törölje le őket. Bármikor kicserélheti őket újakra, vagy áthelyezheti őket egy másik cipőpárba. A szaküzletekben ortopéd gél talpbetéteket is talál, amelyek ideálisak különféle típusú lábhibák kijavítására.

Amint látja, mindig van mód kényelmes lábbeli beszerzésére. Reméljük, hogy tippjeink segítenek kezelni a problémát, és most már tudja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő talpbetétet a cipőhöz. Ha azonban ezek nem működnek, vagy új modellcipőt keres, javasoljuk, hogy ismerje meg a KeeShoes online áruház kínálatát!