Karcolások és horzsolások a cipőn? Nézd meg, hogyan lehet maszkolni őket!


A karcok kialakulása a cipőkön a mindennapi használat természetes következménye. A cipőt kisebb-nagyobb karcolásoktól, horzsolásoktól nem lehet megvédeni. Az viszont tény, hogy a karcolások elveszik a cipőktől a kívánt esztétikát. Ellenőrizze, hogyan takarja el a horzsolásokat a cipőn, hogy visszanyerje tökéletes megjelenését.

A különböző típusú hibák megjelenése a cipőn nem jelenti azt, hogy azokat nem megfelelően használták. Még a kedvenc párjának gondos kezelése sem akadályozza meg a további horzsolásokat és karcolásokat. A legsérülékenyebb helyek a cipők belső oldalai, amelyek leginkább sérülékenyek járás közben, illetve a felsőrész felső része, amely ki van téve a láb anatómiai felépítésével és természetes a lábujjak hajlítása.

Hogyan lehet elfedni a horzsolásokat a cipőkön?

Ha a cipője súlyosan megsérült, és a karcolások mélyek, akkor a cipő alapos felújítása szükséges. Ezeket a kisebb és sekélyebb karcokat saját kezűleg is könnyedén eltüntetheti, ráadásul nem is olyan nehéz feladat.

Milyen termékekre lesz szükség a sérült cipők kisebb javításához?

Alapvetően csak egy puha kendőre vagy kefére, cipőápolóra és javítópasztára van szüksége. Ne felejtse el alaposan megtisztítani a cipőjét, és fűzős modellek esetén távolítsa el a fűzőt a cipőjéből.

A javító krém alkalmazása az egyik leghatékonyabb módja a horzsolások és karcolások eltávolításának a cipőkön. Fontos azonban, hogy a paszta színe a lehető legközelebb álljon a cipő színéhez. A pigment behatol a karcolásba, kitölt egy kis üreget, így teljesen láthatatlan. Ezenkívül méhviaszt tartalmazó termék, amely megfelelő puhaságot és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek, ami ráadásul megnövekedett szilárdságban és károsodásokkal szembeni ellenállásban is megnyilvánul. Utolsó lépésként gondosan kifényesítjük a cipőket, majd puha ruhával lefényesítjük.

Az egyik otthoni módszer a cipő horzsolásainak elfedésérekis mennyiségű fogkrémet kell felvinni a karcolás helyére. Vigyen fel egy kis mennyiségű terméket a karcolásra, finoman dörzsölje át egy puha ruhával, majd fényesítse ki a cipőt. Ez egy olyan módszer azonban, amelyet nagyon óvatosan kell alkalmazni, és maga a fogkrém nem tartalmazhat fehérítő koptató mikrogranulátumot.

Mielőtt bármilyen készítményt használna, tesztelje működésüket a lábbeli láthatatlan részén. Ennek köszönhetően nemcsak az egyes termékek színét tudja majd meghatározni, hanem a sokkal komolyabb sérülések megjelenését is megelőzheti. Ha aggódik amiatt, hogy beavatkozik cipője szerkezetébe, a legjobb megoldás egy cipészműhely felkeresése. Egy szakember professzionálisan elfedi a cipőjén lévő karcolásokat, aminek köszönhetően meghosszabbítja élettartamát és visszaadja kedvenc párja vonzó megjelenését.