Hogyan viseljünk magas sarkú cipőt? Tanulj meg 6 bevált trükköt


A szegecsek tökéletes kiegészítői bármilyen stílusnak. A lábak hosszabbnak és karcsúbbnak tűnnek ebben a cipőben. Ha nem érzi jól magát magas cipőben, akkor egyáltalán nem kell kockáztatnia. Csak néhány bevált trükköt kell bevetnie, és a kecses járás nagyon egyszerű lesz. Kezdjük el!

Magassarkúban járni könnyebb, mint gondolnád

Sok nő számára a magassarkúban járás igazi rémálom. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor közvetlenül kérik, hogy viselje ezeket a cipőket. A magassarkú optikailag meghosszabbítja a lábakat, így az egész sziluett arányosabbá válik.

Bár a magassarkúban járni művészet, kezelhető, ha betart néhány egyszerű irányelvet. Dolgozni!

# 1 Kerülje a rohanást

A magassarkú cipőben való futás nemcsak komikusan nézhet ki, hanem fájdalmas eséshez, sőt akár sérüléshez is hozzájárulhat. A gyors séta ilyen lábbeliben azt is okozhatja, hogy a tested kontrollálatlanul természetellenes helyzetbe kerül, és egy besurranó dinoszauruszhoz fog hasonlítani.

Amikor magassarkúban sétálsz, lépj kisebb lépéseket. Így nem csak a bokája kificamítását kerüli el, de az egyensúly megőrzését is megkönnyíti. Sőt, ha viszonylag lassú tempóban sétálsz, extra önbizalmat kapsz.

# 2 Heel - Lábujjak az elegáns járásért

Valószínűleg nem egyszer látott már olyan nőt, akinek a magassarkúban járása nem tűnt elegánsnak. Ezt valószínűleg az okozta, hogy a teljes lábfejet a lapos talpú cipőkhöz, például balerinákhoz vagy tornacipőkhöz hasonló módon a talajra helyezték.

Ha azt szeretné, hogy járása természetesnek tűnjön, tegye először a sarkát, majd a lábujjait. De ne felejtse el megőrizni az egyensúlyát, és ne nyomja túl erősen. Ez túlzott nyomást okozhat a sarokban, és károsíthatja a cipőt, vagy akár megsérülhet.

# 3 Ügyeljen a megfelelő testtartásra

Különös figyelmet fordítson testhelyzetére. A kecses járás érdekében tartsa egyenesen a hátát, szorítsa össze a lapockáit, és óvatosan húzza be a gyomrát. Az egyensúly megőrzésének további módja… a sport. Iratkozz fel Pilates órákra és erősítsd meg a testtartásodat. Az ábécé betűit lábbal a levegőbe „írni” szintén remek gyakorlat. Ezt megteheti például kedvenc sorozatának nézése közben.

Gyakori hiba, hogy a saját cipője felé néz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egyenesen jár. Ehelyett nézze meg az úti célt, ahová mész. Ha biztosra akar menni, hogy ezt az útvonalat problémamentesen követheti egyenes vonalban, képzelje el ezt a vonalat. Látod, milyen egyszerű?

Sok nő természetes hajlama az, hogy sarkú járás közben előre tolja a törzsét. Ha észrevette, hogy problémái vannak vele, dőljön kissé hátra, hogy megőrizze egyensúlyát.

# 4 Győződjön meg arról, hogy a sarka megfelelő méretű és megfelelő magasságú

Ha betartja ezeket a tippeket, továbbra is nehezen tud kecsesen mozogni magas sarkú cipőben. Ennek oka lehet a nem megfelelő méret. A túl kicsi vagy túl nagy cipők biztosan megnehezítik a természetes, elegáns járás elérését.

A túl nagy sarkokhoz speciális sarkakat ragaszthat. A cipő hátuljára szerelt talpbetétek stabilabb lépést tesznek lehetővé, elkerülhetők az elbotlások és az esetleges esések. A túl kicsi cipők esetében kicsit bonyolultabb a helyzet, de ismerjük azokat a hatékony módszereket, amelyeket útmutatónkban tárgyaltunk. Kattintva megtalálod itt.

Ugyanilyen fontos, hogy a cipője elég magas legyen. Nem minden nő tud megbirkózni az égig érő sarkú cipőkkel, különösen, ha ez az első párja. Ha nem akarsz komikusnak tűnni, cseréld le barátoddal egy kicsit alacsonyabb sarkú cipőre.

# 5 A vastagság számít

Sarkúnál a vastagság számít. Ha ilyen lábbelivel kezdi a kalandot, kezdje ékekkel, majd kényelmes oszlopokkal, és végül folytassa a keskeny sarokkal. Bár ez a folyamat kissé időigényes lehet, mindenképpen megéri. 

Ha az oszlopokon sétálva meg tudja tartani az egyensúlyát, egy idő után a vékony sarkú cipő nem jelenthet különösebb kihívást.

# 6 A gyakorlás teszi a mestert

Ne feledje, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Emiatt érdemes magassarkú cipőben járni a házban. Ha aggódik amiatt, hogy lakótársai vagy a földszinti szomszédok panaszkodnak, csak tipegjen. Így előkészíti a borjakat és egyensúlyba kerül. 

Fontos alkalomra mész? Győződjön meg róla, hogy nyilvánosan fel tud lépni ebben az égig érő sarkú cipőben, amely tökéletesen passzol álmai ruhájához. Például felveheti őket házimunka közben. Így nem csak abban lesz biztos, hogy megbirkózik azzal a kihívással, hogy meghatározott időt tölt ilyen cipőben, hanem arról is gondoskodik, hogy kényelmes legyen, és ne okozzon tyúkszemet és hólyagokat.

Tippjeink betartásával biztosan elegáns, nőies, kecses járást érhet el. Ha először hord magassarkút, csomagolj a táskádba egy tartalék lapos cipőt. Szükséged lesz tapaszra és fertőtlenítő spray-re is. Így felkészülve indulhat tovább!