Hogyan vigyázzon a téli csizmára?

Úgy tűnik, hogy a tavasz jó állapotba került. Már készül a tavaszi takarításra, és álmodik a nyári ruhák, cipők vagy szandál elindításáról? Tudja, hogyan kell vigyázni a téli csizmára? Ha nem, akkor el kell olvasnia ezt a cikket!

Azt hiszem, mindenki szeretne ilyen rendet a szekrényben, mint a Perfect House Lady - külön ruhásszekrény cipőkhöz, kiegészítő fiókok
és ékszerek, azonos, lógó fogasok, színes íjakkal és cipőkkel, amelyek udvariasan fekszenek átlátszó dobozokban. Nem kétséges - ez remek! De kinek van ideje? Ki rendelkezik annyira önmegtagadással? És mindenekelőtt: ki akar költeni kéttónusú összegeket akasztókra és átlátszó dobozokra? Vagy talán jobb, ha erre a pénzre új balerinákat vagy cipőt vásárol? Ha cipőszekrényben szeretne rendelni, de tisztítási hét nélkül, kövesse az alábbi szabályokat.

A célok világosak:

Nem akarjuk, hogy egy törött cipzár vagy hiányzó fegyver meglepjen minket novemberben.

A cipőknek a lehető legjobb állapotban kell lenniük.

És meg kell rendelni a szekrényt.

Az elején alaposan áttekintjük a cipőket az őszi és téli szezonból. Figyeljük a szárnyakat, ellenőrizzük, hogy a csúszkák nem elaknak-e, és a talp nem húzza le a felső. Azokat a cipőket választjuk meg, amelyek alkalmasak a regenerálódásra, és odaadjuk őket a cipész pontjának. Ha a talp repedt, a sarok törött vagy csavart, vagy a bélés elkopott - akkor semmit sem lehet tenni. Az ilyen cipőket legjobban szemetestartó alá lehet helyezni, felhasználhatja másoknak vagy egyszerűen eldobhatják. A cipő téli utáni regenerálódásának költségei körülbelül 20 PLN körül alakulnak, és 100 PLN körül végződnek.

Ebben a szakaszban érdemes átnézni az összes téli és őszi csizmát. Ha bármelyik cipőt nem használták két évszak alatt, akkor legjobb, ha visszajuttatja őket, eladja vagy kicseréli. Az Internet számos lehetőséget kínál. Nincs értelme cipőt a szekrényben tartani, amit helyről helyre fordítunk. Nem igaz, hogy a kopott cipőt nem pusztítják el. Ha nincs megfelelően rögzítve, akkor deformálódhatnak, megváltoztathatják a színüket, felborulhatnak vagy akár repedhetnek.

Ezen a ponton jó lenne emlékezni a cipőre, amelyben dolgozunk. Ha ősszel és télen cipőt cserélünk munka közben, érdemes ellenőrizni, hogy milyen állapotban vannak, és feladni őket a regenerációhoz. Lehet, hogy a csipkeket ki kell cserélni, vagy a bőr hidratálást akar? Vagy talán a kútjainak új zoknira van szüksége? Tavasszal valószínűleg ritkábban cseréli cipőjét, így ideje átgondolni a regenerációt.

Miután felvette a cipőt a javításból, ellenőrizze, hogy nem kell-e új betéteket vagy fűzőket. Talán érdemes lenne őket kicserélni, és fél évig nem gondolni erre?

És most a legfontosabb: a már regenerált cipő vagy a szükségtelen javítások, alaposan tisztítsák meg, és megszabaduljanak a homoktól
a talpakról úgy rázunk ki, hogy nincs benne semmi, és vastag réteg cipőfényt hordunk fel, de nem csiszoljuk őket! Az így elkészített cipőt újságokkal toljuk és egyenletesen dobozokba helyezzük. Betehetünk egy darab pamut tampont a dobozba
csepp vagy két illóolajjal. Az illatot saját belátása szerint választhatja ki. Javasoljuk levendula, gardénia vagy szantálfa.

Ha kellemetlen szagú problémái vannak, akkor a legjobb, ha a régi zoknit (ezek nem lehetnek lyukak) néhány evőkanál szódabikarbónával betenni, és a cipőbe helyezni, mielőtt újságokba töltené. A szóda elnyeli a rossz szagokat és fertőtleníti. A cipő olyan lesz, mint új!

Amikor az összes cipő még mindig a szekrényben van, és tavaszi álomba esik, érdemes megfontolni, hogy a következő téli szezonban nincs-e szükségünk új cipőre. Ha igen, akkor érdemes áttekinteni az eladási ajánlatokat! 

Ne feledje, hogy a gondosan ápolt cipő jobban szolgál majd és hosszabb ideig tart!