Hogyan vidd fel magad és javítsd meg a sérült sarkakat?


A törött sarok vagy látható vonások sok nő igazi csapása! A városi óvárosokra jellemző egyenetlen felületeken tett hosszú séták vagy a magassarkúban való autózás határozottan tönkreteheti kedvenc sarkait, és ennek következtében elronthatja a jókedvét. Szerencsére tudjuk, hogyan mentheti meg kedvenc cipőjét, és pillanatok alatt felvidíthatja magát. Dolgozni!

Otthoni jogorvoslatok a sérült sarkak javítására

Szinte minden nő átélt már ilyen helyzetet, hogy kedvenc sérült cipője láttán elment a vágy, hogy kimenjen. Függetlenül attól, hogy a sarka megsérült-e helytelen használat miatt (pl. autóvezetéshez használta), megharapta egy aranyos kiskutya, vagy megkarcolta-e spontán séta során egy egyenetlen térkövön, nem kell megválnia tőlük . 

Bár a kopott cipőt kicserélheti újakra, ez nem szükséges. Ha a lábbeli egyedi volt, és nem jöhet szóba új pár vásárlása, vagy nem rajongsz a fogyasztásért, vagy egyéb kiadások járnak a fejedben, add át szakemberhez. Egy tapasztalt cipésznek nem lehet gondja kedvenc cipője javításával.

Ez a megoldás azonban viszonylag drágának bizonyulhat. Szerencsére ismerünk olyan házi gyógymódokat, amelyek segítségével megmentheti kedvenc cipőjét, és pillanatok alatt felvidíthatja magát. Kezdjük el!

Törött a sarok? Csak ragasztóra van szüksége

Amikor magassarkúban hagyja el a házat, ne felejtse el elrejteni az erős ragasztócsövet a táskájában. Az „előre figyelmeztetett” elv szerint szinte azonnal kezelni tudja a problémát.

Ez egy univerzális pillanatragasztó lehet, amely más váratlan helyzetekben is jól jöhet. Még jobb megoldás lenne egy speciális ragasztó a cipőkhöz.

Ha azonban fasarkúval van dolgunk, a legjobb megoldás a faragasztó használata. 

Ne felejtse el a mértékletességet a termék alkalmazása során. A túl sok csúnya foltokat okozhat. A ragasztó felhordása után erősen nyomja a sarkot a megfelelő helyre, és tartsa sokáig, hagyja megszáradni. Ha biztos abban, hogy a ragasztó teljesen megszáradt, erősen húzza meg a sarkát. Így ellenőrizni fogja, hogy a termék kellően szilárdan tartja-e, és ismét továbbléphet.

A türelem a siker kulcsa

Ha nem olyan kritikus a helyzet, és be tud szállni egy taxiba és gyorsan hazamehet, vagy van nálad egy tartalék cipő, légy türelmes. A sietség nélkül elvégzett javítás minden bizonnyal tartósabb és hatékonyabb lesz, és ezt a folyamatot nem kell rövid időn belül megismételnie.

Hazatérése után gondosan tisztítsa meg a cipő sarkát és talpát, távolítsa el a szennyeződéseket és a régi ragasztómaradványokat. Biztosan nem szeretné, ha az egyik cipő valamivel magasabb lenne, mint a másik. Ugyanezeket a helyeket csiszolópapírral is dörzsölheti, hogy még jobban előkészítse a felületet a ragasztáshoz.

Ezután alkohollal átitatott vattakoronggal törölje le a sarok felragasztásának helyét a cipővel. Várja meg, amíg elpárolog, és folytassa a műveletet. Ragassza a sarkát a megfelelő helyre, és hagyja a cipőt egész éjszaka. Ha fokozni szeretnénk a hatást, szárítás közben gumiszalaggal védhetjük az egészet.

Hogyan lehet kicserélni az elhasználódott sarkakat?

A békalábok sokkal gyorsabban kopnak, mint a cipő többi része. A tapadó és egyenetlen cipők veszélyessé tehetik a cipők ingadozását. Ne feledje, hogy ne várjon az utolsó pillanatig, hogy a flipek teljesen elkopjanak.

A sérült foltok saját maga cseréje egyszerűbb feladat, mint gondolná. Sok gyártó néhány extra sarkot ad a cipődobozhoz. Csak vegye ki a régieket, és tegye az újakat a helyükre. Annak érdekében, hogy minden a terv szerint ment-e, finoman megütögetheti a területet a kalapáccsal.

Csináld magad! Adj új életet a sérült sarkú cipőknek

A kopott és karcos sarkú cipők igazán csúnyán néznek ki, és még a legszebb magassarkúk varázsát is elveszik. Szerencsére otthoni gyógymódokkal megmenthető a cipője.

Ha kisebb karcokkal küzd, átfestheti őket. Fekete cipőhöz használjon vízálló markert vagy körömlakkot. A kevésbé klasszikus színek esetében kicsit bonyolultabb a helyzet. Ne aggódjon, ha gondjai vannak a szín teljes összehangolásával. Szerencsére szabad szemmel nem látszódhat egy kisebb karc, amelyet azonos színű, kissé eltérő árnyalattal borítanak.

Ha kedvenc cipőd sarka erősen megsérült, csinálhatsz egy kis barkácsprojektet. Alaposan törölje le őket minden szennyeződésről és törmelékről, majd ragassza körbe erős ragasztóval. Anélkül, hogy megvárná a száradást, szórja meg vastagon csillogó réteggel. Vigyen fel újra ragasztót és csillámot, és ismételje meg ezt a műveletet, amíg el nem éri a kívánt végeredményt. Az egészet meglocsoljuk hajlakkkal, és hagyjuk száradni egy éjszakán át.

Amint látja, a legtöbb esetben a sérült sarok saját maga megjavítása nagyon egyszerű. Ne feledje azonban, hogy minél súlyosabb a kár, annál valószínűbb, hogy elkerülhetetlenné válik a cipész látogatása.