Hogyan léptek be a csapok a női divat kánonjába?

Az egyiptomi hentesektől a mongol sztyeppéken át a Medici bíróságig

Magas sarkú cipő az egyiptomiak találták ki. A hentes alkalmazottai nem akarták a köpenyt festeni, ezért speciális lábbelit vettek fel, amely segít elkerülni a padlót elárasztó vérrel való érintkezést. A mongolok - lovaglási bajnokok nagyra értékelték a magas sarkú cipő praktikáját. A 13. században a magas sarkú cipő jól illeszkedett a kancsókba, és lehetővé tette számukra, hogy még a fejlett manőverek során is maradjanak a nyeregben. A sarkok első említése, amelyeknek hozzá kellett volna adniuk a hölgy magasságát, és gyönyörűnek kellene néznie, a Medici udvarról származik. Katarzyna Medycejska vette fel magas sarkú cipőjét, hogy fogadalmát adta Henry de Valois hercegi hercegnek. Ez volt az igazi divatforradalom kezdete, és a francia arisztokraták gyorsan felvettekék az új tendenciát, és az udvaron magas sarkú nők voltak. A francia stílusú magas sarkú cipőnek piros talppal és sarokkal kell rendelkeznie, elején ízléses arany csattal. Egy franciaországi forradalom, amely 1798-ban tört ki, hatékonyan elnyomta az arisztokratikus cipő divatját.

Az Egyesült Államokban készült, fizika és könnyű modor, valamint Christian Dior divatalkotója

A magas sarkú cipőt majdnem 100 évig elfelejtették. Csak 1888-ban az Egyesült Államokban hozták létre az első cipőgyártót. Az igazi áttörés akkor történt, amikor a fizika csatlakozott a női lábbeli építéséhez. Olbrecht Kliczka fizikus kidolgozta a sarok alakját és formáját, amelyet manapság a magas sarkú cipő atyjának tekintnek. A prototípusok nem voltak a legkényelmesebbek, de gyorsan megszerezték a könnyű erkölcsi hölgyek jóváhagyását. Csak 1947-ben ment újra a magas sarkú cipő a szalonokba. Christian Dior, a divattervező, aki közzétett egy ismert nő alakját fehér kabátban, felgyújtott szoknyában, vágott kalapban és magas sarkú cipőben, vigyázott erre.

Minden idők és a szexuális forradalom cipész

A Dior divatháznál Roger Vivera dolgozott - egy rendkívül tehetséges cipész. Christian Dior látása alapján ő vállalta a cipő készítését és tervezését. Aiguille - az első sarkú sarkú cipő, amelyet acéllal erősítettünk meg, hogy járás közben ne szakadjon el, a kezéből jött ki. Először a nők feltételezték csapok hosszú ruhákhoz és szoknyákhoz. A cipő kerek lábujja, amely a szövet hajtogatása alatt villog, vörösre gyújtotta az emberek érzékszerveit. A Dior projektjétől az erkölcsi forradalom kitöréséig 13 év telt el. A világ felfedezte egy gyönyörű és csábító Marylin Monroe-t, aki szereti a csapokat. Egy pillanattal később Twiggy belépett a divat színpadra - a gyönyörű lábak tulajdonosának, amelyet a tervezők úgy döntöttek, hogy a szettekben mini szoknyát és magas sarkú cipőt jelenítenek meg. Így a sarok és a karcsú, meztelen női lábak a nemi vonzerő és az önbizalom szimbólumává váltak. A világ őrült lett ezek miatt a cipők miatt, és minél rövidebbek lettek a szoknyák, annál magasabb sarkú cipő volt a számukra.

Manapság a magas sarkú cipő is a legnépszerűbb női cipők közé tartozik, amelyek varázst és magabiztosságot adnak nők millióinak szerte a világon. Tökéletesen illeszkedik a nadrág gyűrődéséhez, ceruza szoknyájához vagy fáklyás ruhájához az 50-es évek stílusában.A gyönyörű, különböző színű magas sarkú cipő a ButyModne.pl online áruházban található.