Hogyan lehet visszaállítani a velúr cipő színét?


A zergebőr gondozása meglehetősen problémásnak tűnhet, míg az anyag elhalványuló színe gyakori oka annak, hogy ledobja kedvenc cipőjét. Ennek nem kell így lennie! Segítséget nyújtunk, és javasoljuk, hogyan lehet visszaállítani a velúr cipő intenzív színét, hogy sok évszakban használható legyen.

A velúr cipő, mind a férfiak, mind a nők számára rendkívül népszerű ruhadarab. A velúr rendkívül elegáns anyag, ennek köszönhetően esti és hivatalos stilizációkhoz is jól néz ki. Sokoldalúsága miatt egyre gyakrabban használják sport- vagy alkalmi cipők készítésére, ennek eredményeként érdekes és eredeti megjelenést kölcsönöz nekik.

Megfelelő ápolás és a velúr cipő színe

A velúr lábbelik ápolásának egyik legfontosabb szabálya a szín elhalványulásának megakadályozása. Tehát mire érdemes emlékezni a napi ellátás során, hogy elkerüljük a hiba megjelenését?

 • Rendszeresen mossa meg a velúrját egy speciálisan kialakított, puha sörtéjű kefével, amely lehetővé teszi a lábbeli sokkal jobb megjelenését.

 • A lehető leghamarabb távolítsa el a szennyeződéseket, hogy ne hatoljon túlságosan az anyag szerkezetébe. A szennyeződésekre adott gyors reakció lehetővé teszi, hogy elkerülje a velúr cipők professzionális tisztítására szánt speciális készítményekbe való befektetést.

 • Ne feledje a megfelelő impregnálást és a lábbeli szilárd védelmét a külső tényezők ellen. A készítményt rendszeresen és az utasításoknak megfelelően használja, nehogy megsérüljön a cipője.

 • Ne tegye ki a cipőt erős napsugárzásnak. Ez nemcsak a velúr elszíneződését okozhatja, hanem a teljes cipő deformációját is.

 • Soha ne mossa a cipőjét teljesen elmerülve vagy mosógépben! Az ilyen nagy mennyiségű nedvesség negatívan befolyásolhatja az irhabőröket, és helyrehozhatatlan károkat okozhat.

 • Próbálja meg elkerülni a cipő nedvesítését. Ha nedvesek lesznek, feltétlenül szárítsa meg alaposan. A cipő belsejének újságokkal való kitöltése segít megőrizni a cipő természetes formáját a szárítási folyamat során.

Hogyan lehet visszaállítani a velúr cipő színét? Felújítási szakaszok

 • A cipő felújításra való felkészítésének első és legfontosabb lépése az alapos tisztítás. Ehhez használjon puha sörtéjű kefét vagy speciális velúr gumiszalagot. Távolítsa el a kiszáradt szennyeződéseket az anyag óvatos dörzsölésével. Ez a kezelés javítja a sörték szerkezetét is, ennek köszönhetően a munka következő szakaszai hatékonyabbak lesznek.

 • Ha a szennyeződés komolyabb, akkor a legjobb, ha egy speciális szappant használ, amelyet velúr cipők ápolására terveztek. A készítményt a gyártó ajánlásainak megfelelően kell használni, és a szín és az anyag alapján kell kiválasztani. Miután alaposan megtisztította a cipőjét, hagyja teljesen megszáradni (kerülje a közvetlen napfényt vagy az erős hőt, mert ez a cipő deformálódását okozhatja).

 • Az ilyen előkészített cipőkön használjon cipőboltban vásárolt felújítót. A leggyakoribb formák, amelyekkel találkozhat, a folyékony spray vagy paszta. Fontos, hogy a felújító azonos színét válasszuk, amely megfelel a lábbeliknek.
  Ha nem akar kockáztatni, használhat színtelen készítményt.
  A Renovator nemcsak visszaállítja a cipő eredeti színét, hanem javítja a sörték állapotát, és megvédi a velúr külső tényezőktől, például nedvességtől vagy iszaptól.

 • Miután a készítmény alaposan megszáradt, még egyszer óvatosan fésülje meg a velúr szőrszálait, hogy megakadályozza a csúnya tapadást, és helyreállítsa a cipő természetes megjelenését. Végül permetezze az egész felületet egy speciális impregnálással, amely megőrzi a kapott hatásokat, és lehetővé teszi, hogy jobban megvédje a cipőt a nem kívánt sérülésektől vagy szennyeződésektől.

Egy ilyen felújítás hatékonyan visszaállítja a velúr cipő színét, ennek köszönhetően sokkal tovább élvezheti a cipő intenzív színét és gyönyörű megjelenését!