Hogyan lehet gyorsan hozzáilleszteni a cipőket az egyes ruhákhoz? Tanulj bevált trükköket!


A jól illeszkedő cipő az öltözék többi részéhez elengedhetetlen, ha előnyös megjelenést szeretne. Úgy érzi, túlterheli a tökéletes cipő kiválasztása? Szerencsére van néhány bevált trükk, amelyek könnyebbé tehetik ezt a feladatot, mint azt először gondoltad. Ezeket összegyűjtöttük útmutatónkban.

Ügyeljen az időjárásra

Először vegye figyelembe az időjárást. Nyilvánvaló, hogy munkába menet nem fogsz szandált viselni a hófúvás ellen, vagy meleg csizmát a forró nyár közepén. Sokan azonban nem figyelnek arra, hogy az adott anyag, amiből a felsőrész készül, működni fog-e adott körülmények között, például esős napon.

A heves esőzések miatt fel kell hagynia a velúr cipő viselésével. Ez az anyag nagyon érzékeny a nedvességre. Ha azonban mindenáron ilyen lábbelire vágyik, mindenképpen használjon olyan impregnáló készítményt, amely megvédi a velúrból készült finom felsőrészt.

A csípős fagy nem a legjobb alkalom arra, hogy égig érő sarkú cipőt vegyen fel, ahol nehéz megtartani az egyensúlyt. A jeges felület megkönnyítheti a csúszást, különösen ebben a cipőben. Ha magas csizmát tervez télen, akkor jobb, ha kényelmes éket vagy biztonságos oszlopot választ.

Vegye figyelembe a körülményeket

Ugyanolyan fontos, mint az uralkodó időjárásnak megfelelő cipő kiválasztása az alkalomhoz illően. Egyes alkalmakkor formális lábbelit kell viselni, míg más esetekben az elegáns cipők vagy pumpák kissé karikírozottnak tűnhetnek. 

Attól függően, hogy hétköznapi vagy formálisabb eseményre készülsz, próbálj cipőt az öltözékedhez illeszteni. Válassz elegáns cipőt egy állásinterjúra vagy egy fontos üzleti megbeszélésre, strandpartihoz pedig viselj kényelmes papucsot.

Győződjön meg arról is, hogy egy eseménynek van egy konkrét eseménye kötelező viselet. Profi benyomást szeretne kelteni egy üzleti prezentáció során? Kerülje a régi, kopott cipőket. Ha nem szeretné tönkretenni az öltözékét azzal, hogy öltönycipőt melegítőnadrággal párosít, ne feledje el a konkrét körülményeket és azt, hogy milyen típusú ruhát szeretne viselni.

Gondolja át, milyen tevékenységet tervez

Hosszú órákig fogsz ülni az íróasztalnál? Vagy talán nyüzsgő napod lesz és komoly fejfájásod lesz? A tervezett tevékenységi szintnek segítenie kell az adott cipő magasságának és kényelmének kiválasztásában. 

A magassarkú kiválóan alkalmas olyan alkalmakra, amikor egyszerűen csak nagyszerűen akar kinézni anélkül, hogy túl sokat mozogna. Viszont, ha aktívabb napot tervezel, sokkal kényelmesebb lesz lapos talpú cipőben - tornacipőben, mokaszinban vagy alacsony cipőben.

Tedd a kényelmet az első helyre

Számos egyéb szempontot is figyelembe kell venni a stílusos cipők kiválasztásakor.

Mindenekelőtt mindig önmagadat helyezd az első helyre, és ne köss kompromisszumot a kényelem terén. Ha egy adott pár cipő miatt elbizonytalanodsz, add fel, és válassz valami mást. Így könnyedén visszatérhet a komfortzónájába, és növelheti önbizalmát.

 És mivel kényelemről beszélünk, a lelki kényelem mellett ugyanilyen fontos, hogy jól érezd magad. A túl szűk cipő rövid és hosszú távú problémákat okozhat, amelyeket mindenképpen szívesebben kerülne el.

Kombináld tudatosan a színeket

A fekete a legsokoldalúbb és leguniverzálisabb szín, amely szinte mindenhez passzol. Ha azonban kevésbé banális megoldásokat keresel, ne félj játszani a színekkel.

Ne felejtse el azonban ezeket tudatosan kombinálni. A fehér, fekete és bézs színű semleges stilizációkhoz gyakorlatilag bármilyen árnyalatú cipőt könnyedén hozzáilleszthet. Egy kicsit bonyolultabb lesz, ha színesebb ruhát visel. 

A stílusban érdemes betartani a három szín szabályát. A világost világossal, a mélyet pedig a mély színekkel kombinálhatja, vagy a kontrasztokra összpontosíthat. A kiegészítő színek elegánsabbá és komolyabbá teszik, míg az ellentétes színek merészebb, energizáló hangulatot keltenek.

Ha az Ön stílusa monokróm, választhatja ugyanazt a színt hasonló vagy eltérő árnyalatban cipőihez, választhat semleges színt, vagy választhat jellegzetes színű cipőt, stílusos akcentust teremtve.

Ügyeljen a mintákra, nyomatokra és dekorációkra

A csizmára nyomtatott leopárdmintás állatmotívum, nagy csat vagy fényes dekoráció megnehezítheti az ilyen cipők stílusát. Ha Ön is azon töpreng, mit tegyen egy ilyen helyzetben, próbáljon meg egyet választani a két lehetőség közül.

Az első az, hogy válasszon egy színt, amely megjelenik a felső részen lévő nyomatokon, és vezesse be az öltözékébe, különösen annak alsó részébe. Vagyis így könnyedén passzolhatsz egy ruha, nadrág vagy szoknya árnyalatához.

A második lehetőség a maximális minimalizmushoz kapcsolódik. Válasszon egyszerű stílusokat mintás cipőkkel. Színes, érdekes motívumokkal díszített lábbelik esetén az egyszínű ruhák remekül működnek. Így biztos lehetsz benne, hogy nem fogod túlfeszíteni magad, és minden alkalommal stílusos leszel.