Hogyan került a magas sarkú cipő a női divat kánonjába?


Ha elképzeljük, hogy néz ki egy gyönyörű, magabiztos és szexi nő, akkor a szemünk előtti kép fő helyét a magas sarkú cipő foglalja el. A magas sarkú cipő, amely a divatházak szerint nem lehet kevesebb, mint 9 centiméter, a nagyvállalatok öltözködési kódjának kívánatos elemévé és a nőiesség értékes attribútumává vált a randizás során. Ki találta fel a magassarkút és hogyan került az ilyen típusú lábbeli a divatkánonba?

Az egyiptomi hentesektől a mongol sztyeppéken át a Medici kastélyig

Magassarkú az egyiptomiak találták ki. A hentes munkásai nem akarták bepiszkolni a ruhájukat, ezért speciális lábbelit viseltek, hogy elkerüljék a padlón lévő vérrel való érintkezést. A magas sarkú cipő praktikusságát a mongolok - lovas mesterek - is értékelték. A 13. században a sarokba emelt cipők jól illeszkedtek a kengyelekbe, és lehetővé tették, hogy a fejlett manőverek során is nyeregben maradjanak. Az első említés a magas sarkú cipőkről, amelyeknek állítólag magasságot kell növelniük egy hölgy számára, és gyönyörűvé kell tenniük, a Medici udvartól származnak. Catherine de Medici magas sarkú cipőt viselt az esküvőjén az orleans-i herceg, Henry de Valois. Ez egy igazi divatforradalom kezdete volt, és a francia arisztokraták gyorsan felkapták az új irányzatot, és az udvar tele volt sarkú hölgyekkel. A francia stílusú magassarkúnak vörös talppal és sarokkal kellett rendelkeznie, elöl pedig ízléses aranycsattal. Az 1798 -as francia puccs sikeresen elnyomta az arisztokrata lábbelik divatját.

Az USA -ban készült, fizika és könnyű modor, valamint Christian Dior divatalkotása

A magas sarkú cipőt majdnem 100 évre elfelejtették. Csak 1888 -ban alakult meg az Egyesült Államokban az első platformmal rendelkező cipőgyár. Az igazi áttörés akkor következett be, amikor a fizika csatlakozott a női cipők gyártásához. Olbrecht Kliczka fizikus, akit ma a magassarkú atyjának tartanak, a magassarkú alakján és formáján dolgozott. A prototípusokat nem volt a legkényelmesebb viselni, de gyorsan elnyerték a könnyű modorú hölgyek jóváhagyását. A magassarkú csak 1947 -ben ütötte meg újra a szalonokat. Ezt Christian Dior tette - egy divattervező, aki világhírű rajzot tett közzé egy fehér kabátos, lebegő szoknyában, csonka kalapban és magas sarkú nőben.

Minden idők cipésze és a szexuális forradalom

Roger Vivera, rendkívül tehetséges cipész a Dior divatházban dolgozott. Ő vállalta a cipők tervezését és gyártását Christian Dior elképzelései alapján. A kezéből jött az aiguille kupon - az első tűsarkú cipő, amelyet acéllel erősítettek meg, hogy ne törjön össze járás közben. Először is, a nők felöltöztek sarok hosszú ruhákhoz és szoknyákhoz. A cipő kerek lábujja, amely az anyag redői alól felvillanva vörösre gyulladta a hímérzékeket. Tizenhárom év telt el a Dior projektjétől az erkölcsi forradalom kitöréséig. A világ felfedezte a gyönyörű és csábító Marylin Monroe -t, aki szerette a magas sarkú cipőt. Egy pillanattal később Twiggy belépett a divat színpadára - a gyönyörű lábak tulajdonosa, amelyet a tervezők úgy döntöttek, hogy mini szoknyában és magassarkú készletben jelenítenek meg. Így a magas sarkú cipő és a karcsú, meztelen női lábak a szexuális vonzerő és az önbizalom szimbólumává váltak. A világ megőrült ezekből a cipőkből, és minél rövidebbek lettek a szoknyák, annál magasabb cipőt viseltek velük.

Jelenleg a magas sarkú cipő is a leginkább választott női cipők közé tartozik, amelyek varázslatot és magabiztosságot kölcsönöznek nők millióinak szerte a világon. Tökéletesen illeszkednek a ráncos nadrághoz, ceruzaszoknyához vagy az 50 -es évek stílusában fellángolt ruhához. A KeeShoes online áruházban különböző színű gyönyörű tűsarkú cipők kaphatók.