Hogyan kell vigyázni velúr cipőre, hogy az idő múlása ellenére is jól nézzen ki?


A velúr cipők már évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Ez a fajta lábbeli jól néz ki, és a szépen megtervezett női és férfi modellek figyelmet érdemelnek. Az ebből az anyagból készült gőz tisztántartása valamivel több munkát igényel, mint a szembőr esetében. A velúr varázsa gyönyörű textúrájában és puhaságában rejlik, ezért emlékeznünk kell a lábbeli megfelelő impregnálására és ápolására szinte minden viselet után. Javasoljuk, hogyan kell megtanulni gondozni egy velúrpárt, hogy a tisztítása kevés időt vegyen igénybe, és a cipője sokáig jól nézzen ki.

Velúr cipő impregnálása - legyünk óvatosak

El kell kezdenünk vigyázni velúr cipőkre a dobozból. A finom anyag védelme érdekében a legjobb az első kopás előtt impregnálni. Használjunk erre a célra egy speciális készítményt - kérjük meg az eladót, hogy válassza ki a megfelelő ügynököt. Az impregnáló réteget úgy tervezték, hogy megvédje a velúr vizet és szennyeződéstől. Ne feledje azonban, hogy elegáns szivattyúink vagy puha cipóink nem a tócsákban való futásra szolgálnak!

A megfelelő tisztítás a velúrápolás alapja

Minden viselés után megtisztítjuk a velúr cipőt. Ehhez speciális kefét használnak, gumi fülekkel felszerelve. Szerepük a szennyeződések eltávolítása, a velúrból álló szőrszálak felemelésére is tervezték őket. Ennek köszönhetően a cipő felülete jól megtisztul és felfrissül, a felemelt szundi pedig jól néz ki. Különböző technikák vannak a velúr eltávolítására. Megpróbálhatjuk eltüntetni a kisebb foltokat radírral, azaz egy speciális blokkkal, amelyet velúr tisztítására terveztek. Jó megoldás lehet egy professzionális folteltávolító megvásárlása is, amelyet egy speciális ecsettel viszünk fel a foltos felületre. Ne feledje, hogy az interneten számos otthoni módszert talál a cipő hatékony eltávolítására a velúrról, kezdve a víz szappanos pelyhekkel való áztatásával, a tej dörzsölésével és a kenyérhéj dörzsölésével. Ha azonban azt akarjuk, hogy a cipő sokáig megőrizze esztétikus megjelenését, használjunk velúrápolásra tervezett kozmetikumokat, és ne hagyjuk ki a kötelező tisztítást minden viselet után.

Néhány szabály a velúr kezelésére

A nedves velúr cipőket mindig szárítsa hő- és napfénytől távol - ezek tönkretehetik az anyagot, és visszafordíthatatlanul elszíneződhetnek. Töltse fel a cipőjét újságokkal, hagyja a lábtörlőn, és várja meg, amíg a papír felszívja a vizet. Az újságok gyakori cseréjével felgyorsíthatjuk az egész folyamatot. Az iszapfoltos velúrcipőt a legjobb, ha megszárad. Bármilyen idő előtti művelet bedörzsölheti a szennyeződést a velúr felületébe, és csúnya foltokat hozhat létre. A szennyeződést sokkal könnyebb eltávolítani ecsettel, ha a felület száraz - csak óvatosan tisztítsa meg. Ne felejtse el cipőfákat elhelyezni egy nem használt párban, ennek köszönhetően a cipő szép formát fog tartani. Divatos, velúr cipő, amely tökéletes a munkához és a mindennapi használatra, megtalálható a boltban KeeShoes.

A velúrból készült cipők kényelmesek és jól néznek ki, ezért érdemes legalább egy divatos párost elhelyezni a ruhásszekrényben - szivattyút, szandált, alacsony cipőt vagy mokaszint. A megfelelő ápolás kulcsfontosságú, és néhány egyszerű szabályra emlékezve a cipőink sokáig jól fognak viselni, és ugyanakkor jól is fognak kinézni.