Hogyan kell tisztítani az ökológiai bőrcipőt? Öko-bőr ápolás


Az ökológiai bőrből készült cipő szerkezetében és megjelenésében jelentősen hasonlít a természetes bőrre. Első pillantásra nem látunk nagy különbséget. Az ökológiai bőr poliészter anyag, amelyet polivinil -kloriddal is bevonnak, majd különféle kémiai eljárásoknak vetnek alá. Hogyan kell tisztítani az ökológiai bőrcipőt? Mindent az ökobőr ápolásával kapcsolatban.

Az ökológiai bőr előnyei

Az ökológiai bőr nagy előnye az ára, amely akár többször is alacsonyabb lehet, mint természetes társai. Érdemes azt is hangsúlyozni, hogy az anyag megszerzéséhez nem kell megölni az állatokat. Ez azonban sokkal rosszabb minőségű anyag, nagyobb hajlamú bármilyen sérülésre és zúzódásra. A légáramlás és a nedvességáteresztő képesség is jelentősen csökken, ami a lábbeli kényelmes használatát eredményezi.

Tehát ha elég gyakran cseréli a cipőjét, akkor csak meghatározott alkalmakra van szüksége modellre, és nem akar túl sokat költeni cipővásárlásra, fontolja meg az ökobőr cipők vásárlását.

Hogyan vigyázzunk az ökológiai bőrcipőkre, hogy azok minél tovább szolgálhassanak?

1. Megfelelő impregnálás

Amikor ökológiai bőrből készült cipőt vásárol, ne felejtse el megvásárolni az ilyen típusú anyagokhoz készült speciális készítményeket. A cipőboltokban könnyen megtalálhat mindenféle fényezőszert, spray -t vagy krémet, amelyek nemcsak megvédik a cipőket a külső tényezőktől, hanem ragyogást is adnak, frissítik a színt és megfelelően tisztítják a cipő felületét.

Figyelem! Ne felejtse el az impregnálást közvetlenül az első alkalmazás előtt használni, majd rendszeres időközönként, néhány naponta.

Az impregnálás kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy ökológiai bőrön való használatra készült -e. Ellenkező esetben károsíthatja az anyag szerkezetét. Érdemes a készítmény színét is gondosan a cipő árnyékához igazítani. Ha bizonytalan, először használjon impregnálást egy kicsi, láthatatlan felületen, vagy válasszon egy színtelen készítményt, amely bármilyen színnek megfelel.

2. Kerülje a kemény sörtéjű keféket

A túl kemény kefével való dörzsölés károsíthatja az anyagot. Az ökológiai bőr sokkal vékonyabb és finomabb, mint a természetes bőr.

Ecsettel eltávolíthatja a port és a szárított iszapot (puha sörték szükségesek), ha az anyagot szárazra dörzsöli. A komolyabb szennyeződéseket nedves szivaccsal vagy ruhával lehet eltávolítani.

Tanács. Ha távol van otthonról, használjon baba törlőkendőt az apró szennyeződések tisztítására!

Ha a fenti módszerek nem segítenek, akkor speciális készítményeket kell használni az ökobőr tisztítására. Ne felejtse el egyenletesen és a gyártó ajánlásaival összhangban felvinni a szert.

3. Rendszeresen távolítsa el a szennyeződéseket

Próbálja rendszeresen és óvatosan csinálni, mert az elhanyagolt cipők idővel egyre nehezebben fognak megszabadulni a nemkívánatos szennyeződésektől és a csúnya foltoktól. Ez a szabály különösen fontos az őszi és téli időszakban, amikor érdemes minden használat után letörölni a cipőt, hogy elkerülhető legyen az anyag visszafordíthatatlan károsodása.

A megfelelő gondozás lehetővé teszi, hogy a cipő hosszabb ideig megőrizze eredeti megjelenését és alakját. A cipő kevésbé lesz hajlamos bármilyen sérülésre, de ellenállóbb lesz a szennyeződésekkel szemben.

4. Soha ne mosson ökobőr cipőt a mosógépben

Semmilyen körülmények között ne tisztítsa a cipőjét a mosógépben vagy kézzel, teljesen vízbe merítve!

Ha a cipője túlzottan nedves lesz (pl. Esős időben), hagyja teljesen megszáradni száraz, szellőző helyen, de ne érintkezzen intenzív hőforrással, például forró melegítővel vagy közvetlen napfénnyel.

A túl gyors száradás gyakran az anyag repedését és deformálódását eredményezi, ami miatt a cipő elveszíti varázsát és természetes megjelenését.

5. A beillesztés nem szükséges

Ellentétben a természetes bőr tisztításával, az ökobőrből készült cipők esetében kihagyhatjuk ezt a lépést. Az eltérő szerkezet miatt az ökobőr nem szívja fel a cipőfényező anyagokat, használatuk csúnya foltokat, elszíneződést és akár az anyag károsodását is okozhatja.

A cipők jó állapotának megőrzéséhez elegendő a rendszeres tisztítás és az ökobőrre szánt termékekkel történő impregnálás.

Az ökológiai bőrből készült cipők tehát nagyszerű választás, amely lehetővé teszi sok pénz megtakarítását. Megfelelő gondossággal és néhány fontos szabály betartásával hosszú időn keresztül gond nélkül lehet használni az ökobőr cipőt.