Hogyan kell ápolni a velúr cipőket? Könnyű!


A velúr cipő teljesen őrülten néz ki. A kellemes tapintású velúr jellegzetes textúrájával kombinálva minden stílusnak eredeti megjelenést kölcsönöz. Bár a velúr olyan sokoldalú, hogy sikeresen viselhető a mindennapi öltözékekkel, érdemes tudni, hogyan kell ápolni, hogy mindig tökéletes megjelenésben részesüljön. Javasoljuk, hogyan kell hatékonyan ápolni a velúr cipőket.

Velúr, nubuk, velúr - minden nap és ünnepnapokon

A velúrbőr cipőknek okkal van annyi támogatója. Ezek egyfajta szimbólumok alkalmi luxus. Megjelenésük annyira univerzális, hogy akár nagyobb kirándulásokra, akár hétköznapi, kötetlenebb alkalmakra egyaránt hordhatod.

A finom velúr anyag azonban nagyon érzékeny a sérülésekre. Kosz, környezetszennyezés, útsó, eső... Mindez jelentősen befolyásolhatja a megjelenését, és a velúr cipője nem néz ki annyira.

Szerencsére van néhány egyszerű tipp, amelyek segítenek elkerülni a nubuk cipők használatával kapcsolatos problémákat, és alkalomtól függetlenül nagyszerű megjelenésben részesülhet. Ezeket gyűjtöttük össze ebben a cikkben. Kezdjük!

Különleges kezelést igénylő cipők

A velúr cipők speciális kezelést igényelnek. Fel a fejjel! Egyszerűbb, mint gondolnád. A velúr szövet sima megjelenésének megőrzése érdekében be kell tartania néhány alapvető szabályt. 

Ne feledje, hogy a nubuk cipők rendszeres használata hozzájárulhat az anyagon lévő kopások kialakulásához. A velúrbőr vékony és nem csak könnyen sérül, hanem mágnesként vonzza a szennyeződéseket. Emiatt a felület fénytelenné válhat, és látható gyűrődések jelenhetnek meg.

Nézze meg, hogyan kell bánni a velúr cipővel, hogy mindig jól nézzen ki. Ez gyerekjáték!

Gondoskodjon velúr cipőjéről három egyszerű lépésben

Bár a velúr cipő nagyon igényesnek tűnhet, nem kell lemondani róluk. Csak rendszeresen gondoskodnia kell róluk. Azt javasoljuk, hogyan ápolja velúr bőr lábbelijét három egyszerű lépésben, hogy az igazán sokáig szolgáljon. 

1. lépés: Felkészülés a használatra

A velúrcipő élettartamának meghosszabbítása érdekében elengedhetetlen, hogy impregnálja őket, mielőtt először viselné a szabadban. Erre a célra egy erre az anyagra szánt spray-re lesz szüksége.

Az ilyen impregnálás vízálló és foltálló tulajdonságai miatt cipője hosszú évekig szolgálja Önt. Permetezze be a felsőrész teljes felületét úgy, hogy a permetet a cipőtől biztonságos távolságban tartsa (min. 5 cm). Amikor a termék felszívódik, alaposan kefélje át a cipőt, hogy csökkentse az esetleges mattságot.

 

2. lépés: Rendszeres fogmosás és frissítés

Ahhoz, hogy hatékonyan távolítsa el a szennyeződéseket a velúr cipő felsőrészéről, mindenképpen vásároljon jó minőségű, puha sörtéjű nubuk kefét. A költségvetési változatban finom fogkefével helyettesítheti. Minden alkalommal, amikor hazaér, szánjon egy percet, hogy lekefélje a szennyeződést a cipőjéről.

A velúr cipők felületéről a szennyeződések eltávolítása mellett érdemes a rendszeres frissítésről is gondoskodni. Szórj szódabikarbónát a cipődbe, és hagyd állni egy éjszakán át. Reggel alaposan rázza meg cipőjét, hogy megszabaduljon a maradék termékfeleslegtől és a ... kellemetlen szagtól.

3. lépés: Megfelelő tárolás

A hideg napok beköszöntével a velúr szandálok megfelelő tárolást igényelnek, hogy egy újabb nyáron szolgálhassanak. Ugyanez vonatkozik a velúr csizmára is, amelyet a ruhatár aljára rejt, amikor a tavaszi nap első sugarai megjelennek az égen.

Ügyeljen arra, hogy a velúr cipőt nedvességtől és portól távol tárolja. Erre a célra tökéletes lesz egy vászonzacskó, amely megvédi a finom anyagot, és szabadon lélegzik. Ha nincs ilyen táskád, sikeresen lecserélheted párnahuzatra. 

Ne felejtse el megfelelően kitölteni a cipő belsejében lévő felületet, hogy elkerülje a zúzódásokat és a deformációkat. Erre a célra használhatunk facipőfákat vagy golyókká tekert régi újságokat.

Hogyan lehet megszabadulni a foltoktól a velúr cipőkről?

A foltok a velúrcipőn egy igazi rémálom! Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyeknek köszönhetően nem kell megválnia a velúr lábbelitől, ha látható szennyeződések vagy foltok jelennek meg rajta. 

A csúnya horzsolások elkerülése érdekében készítsen ecsetet a velúrhoz. Erőteljesen dörzsölje minden irányba, hogy kiegyenlítse az anyagot. Nem segített? Közepes szemcseméretű csiszolópapírra lesz szüksége. Finoman húzza végig a letörölt területen, majd kefélje át a cipőt egy irányba. 

Foltok vannak a felsőn? Ha sár okozza, várja meg, amíg teljesen megszárad, mielőtt folytatná. Ezután használjon puha kefét, hogy megszabaduljon tőle. Ha ez nem segít, készletezzen egy kézi kefét és egy gyengéd sampont, lehetőleg gyerekeknek készültet. Mártsa a kefét samponos vízbe, és óvatosan dörzsölje át a szennyeződést egy irányba. Ha erős szennyeződéssel küzd, rendszeresen öblítse le a kefét, hogy megszabaduljon a szennyeződéstől.

Már tudja, hogyan kell ápolni a velúr bőrcipőt. Ne feledje, hogy a velúr olyan kényes anyag, hogy heves esőben vagy hóban érdemes kerülni az ilyen lábbeli viselését.