Hogyan kell ápolni a téli csizmát?


Úgy tűnik, a tavasz végleg letelepedett itt. Te is készülsz már a tavaszi takarításra, és arról álmodozol, hogy nyári ruhát, cipőt vagy szandált viselsz? Tudja, hogyan kell ápolni a téli csizmát? Ha nem, akkor feltétlenül olvassa el ezt a cikket!

Úgy tűnik, a tavasz végleg letelepedett itt. Te is készülsz már a tavaszi takarításra, és arról álmodozol, hogy nyári ruhát, cipőt vagy szandált viselsz? Tudja, hogyan kell ápolni a téli csizmát? Ha nem, akkor feltétlenül olvassa el ezt a cikket!

Azt hiszem, mindenki szeretné, ha olyan rend lenne a szekrényben, mint a ház tökéletes hölgye - külön szekrény cipőkhöz, fiókok kiegészítőkhöz
és ékszereket, azonos, szépen lógó akasztókat, színes íjakkal és cipőkkel, amelyek szépen átlátszó dobozokban hevernek. Kétségtelen - nagyszerű! De kinek van erre ideje? Kinek van ennyi önmegtagadása? És legfőképpen: ki akar túlzott összegeket fogasokra és átlátszó dobozokra költeni? Vagy talán jobb, ha új balerinákat vagy cipőket vásárolunk ezért a pénzért? Ha rendet szeretne a cipőszekrényben, de egy hét takarítás nélkül, kövesse az alábbi szabályokat.

A célok egyértelműek:

Nem szeretnénk, ha egy törött cipzár vagy egy hiányzó sarok meglepne minket novemberben.

A cipőnek a lehető legjobb állapotban kell lennie.

És a szekrénynek rendezettnek kell lennie.

Kezdetben alaposan megvizsgáljuk az őszi és téli szezon lábbelit. Megnézzük a saroksapkákat, ellenőrizzük, hogy a csúszkák nem elakadnak -e, és a talp nem jön -e le a vámpírról. Regenerálható cipőt választunk, és visszaküldjük a cipőboltba. Ha a talpa megrepedt, a sarka eltört vagy megcsavarodott, vagy a bélés elkopott - akkor semmit sem lehet tenni. A legjobb, ha az ilyen cipőt egy szemetes alá helyezzük, talán valaki más fogja használni, vagy csak dobja el. A téli utáni lábbeli -regenerálás költségei 20 PLN körül kezdődnek, és 100 PLN -nál végződnek.

Ebben a szakaszban érdemes áttekinteni az összes téli és őszi csizmát. Ha két szezonon keresztül nem használt cipőt, akkor a legjobb, ha visszaviszi, eladja vagy kicseréli. Az Internet számos lehetőséget kínál. Nincs értelme cipőt tartani a szekrényben, amelyet egyik helyről a másikra fogunk mozgatni. Nem igaz, hogy a nem viselt cipő nem romlik. Ha nincs megfelelően rögzítve, deformálódhatnak, színüket megváltoztathatják, elhalványulhatnak és akár megrepedhetnek.

Ezen a ponton jó lenne emlékezni a munkahelyünkön viselt cipőkre. Ha egész őszt és telet cipőt cseréltünk a munkahelyen, akkor érdemes ellenőrizni az állapotát és regenerálni. Lehet, hogy a fűzőket ki kell cserélni, vagy a bőr hidratálásra vágyik? Vagy talán a zubbonyodnak új zoknira van szüksége? Tavasszal valószínűleg ritkábban fogja cserélni a cipőjét, így itt az ideje a regenerálódásra gondolni.

Miután felvette a cipőjét a javításból, ellenőrizze, nincs -e szüksége új talpbetétre vagy fűzőre. Talán érdemes lenne lecserélni őket, és nem gondolni rá fél év múlva?

És most a legfontosabb dolog: a már regenerált cipők vagy azok, amelyeket nem kell javítani, alaposan megtisztítjuk, megszabadulunk a homoktól
rázza le a talpát, hogy ne maradjon semmi belül, és vigyen fel vastag réteg cipőfényezőt, de ne csiszolja! Töltse meg az előkészített cipőt újságpapírral, és egyenletesen tegye dobozokba. Tehetünk egy darab vattát a dobozba
egy -két csepp illóolajjal. Az illatot saját belátásunk szerint választhatjuk. Javasoljuk a levendulát, gardénia vagy szantálfát.

Ha problémái vannak a kellemetlen szaggal, akkor a legjobb, ha néhány evőkanál szódabikarbónát tesz a régi zoknijába (nem szabad lyukak lenni), és a cipőjébe teszi, mielőtt újságokkal tömné. A szóda elnyeli a kellemetlen szagokat és fertőtlenít. A cipőd olyan lesz, mint az új!

Amikor minden cipő csendben fekszik a szekrényben, és tavaszi álomba merül, érdemes megfontolni, hogy nem lesz -e szükségünk új cipőre a közelgő téli szezonban. Ha igen, nézze meg az akciós ajánlatokat! 

Ne feledje, hogy az ápolt cipők jobban és hosszabb ideig szolgálnak!