Hogyan és hogyan távolítsuk el a sót a cipőből?


A nátrium -klorid, azaz a télen a járdákra szórt közkedvelt közúti só elsősorban a gyalogosok biztonságát hivatott biztosítani. Bár rendkívül fontos szerepet játszik, negatív hatással van téli cipőnk megjelenésére is. Hogyan lehet megvédeni a cipőt a só bejutásától? Hogyan és hogyan távolítsuk el a sót a cipőből?

A nem esztétikus fehér foltok és a vízfoltok elveszik a cipő varázsát, és a szövetbe behatoló só károsíthatja, elszínezheti és le is húzhatja.

A legfontosabb, hogy gyorsan reagáljon a szennyeződésekre. A szépségápolási kezelések elhalasztása csak súlyosbíthatja a problémát, ezért hazatérése után azonnal cselekedjen. Ne felejtse el rendszeresen tisztítani a cipőit sem, és az ápolási módszert az anyag típusának megfelelően kell kiválasztani.

Az alábbiakban néhány praktikus tippet talál, hogyan távolítsa el a sót a cipőből, nehogy túl gyorsan romoljon.

Megfelelő impregnálás

Új cipő vásárlásakor érdemes kiválasztani a megfelelő impregnálást. Gyakran kihagyjuk ezt a lépést, de ebben az esetben a megtakarítás nem tanácsos. Az impregnálás használata az első felhordás előtt és a rendszeres alkalmazás a használat során (különösen az őszi és téli időszakban) hatékonyan védi az anyagot a külső tényezőktől, szennyeződésektől, nedvességtől és sótól, amelyek mélyen behatolnak a szálakba. Az impregnálás megszáradása után ajánlatos a cipőt fényezni, majd fényezni, hogy extra védelmet nyújtson.

A boltokban kapható olajos készítmények otthoni helyettesítője a vazelin vagy egy nagyon zsíros krém, amelyek szintén megakadályozzák a só behatolását. Ez is pótolhatatlan leszés múltés cipőre fluorid hozzáadásával, lehetőleg méhviasz alapú.

Hogyan távolítsuk el a sót a cipőből - professzionális tisztítószerek

A cipőboltokban kapható professzionális szerek a leghatékonyabbak, amikor cipőinket megtisztítjuk a sófoltoktól. A készítmény kiválasztásakor azonban érdemes odafigyelni arra, hogy univerzális szerről van szó, vagy adott bőrtípusra vagy anyagra szánták.

Ez rendkívül fontos, mert a helytelenül kiválasztott készítmény károsíthatja a cipőt. Használat előtt tehát érdemes kipróbálni egy kicsi, alig látható felületen.

Otthoni jogorvoslatok a cipő sófoltjai ellen

Számos bevált módszer létezik, amelyek megkönnyítik a napi cipőápolást. Ennek végrehajtásához csak olyan termékekre van szüksége, amelyeket biztosan megtalál otthonában, ennek köszönhetően pénzt takaríthat meg! Hogyan lehet eltávolítani a sót a cipőből?

Víz ecettel

Készítsen oldatot, amely egy pohár meleg vízből és egy evőkanál ecetből áll. Ezután puha ruhával finoman dörzsölje a foltokat. Az ecet tisztítószer és természetes fertőtlenítőszer, amelynek köszönhetően biztonságosan megszabadulhat a cipő fehér foltjaitól.

Szappanos víz

Ebben az esetben oldatot kell készítenie, amely egy pohár meleg vízből és 10 csepp mosogatószerből áll. Miután a cipőt ruhával dörzsölte, hagyja teljesen megszáradni.

 

Vigyázat. A cipő formájának és természetes megjelenésének megőrzése érdekében szárítsa meg a belsejét újságpapírral, majd helyezze meleg, szellős helyre. Kerülje az erős hőnek és napfénynek való közvetlen kitettséget.

Citrom fehér sófoltokon

Közvetlenül felviheti citromszelettel a cipő felületére, vagy 1: 1 arányú keveréket készíthet vízből és citromléből. A citrom opció használatakor javasoljuk, hogy enyhén látható felületre vigye fel, hogy az anyag ne színeződjön el.

Meleg tej

Törölje le a cipőjét tejben áztatott ruhával. Ismételje meg az eljárást, amíg a folt el nem tűnik, majd csak vízzel tisztítsa meg a cipőjét, hogy megszabaduljon a tejmaradványoktól. Amikor a cipő tiszta, ne felejtsen el megfelelő impregnálást használni a cipő felületének védelme érdekében.

A kenyér héja

A kenyér néhány napig (de nem elavult), nedvszívó tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen felszívja a cipőn lerakódott sót. Ahhoz, hogy megszabaduljon kedvenc cipőjétől, elegendő a foltos területet dörzsölni a kenyér belsejével. Ez a legkevésbé invazív módszer, és minden bizonnyal biztonságos lesz a legtöbb cipő számára.

Az alapanyaghoz igazított megfelelő ápolás, a cipők rendszeres tisztítása és impregnálása megőrzi természetes formájukat és esztétikai megjelenésüket. A megfelelően elvégzett kezelések nagymértékben megvédik a cipőket a közúti só káros hatásaitól. Már nem kell azon tűnődnie, hogyan távolítsa el a sót a cipőből. Tippjeink biztosan segítenek abban, hogy hosszú ideig tökéletes állapotban tartsa cipőit.