Gyermekének lapos lába van? Javasoljuk, hogy melyik cipő megy át a vizsgán


Diagnosztizáltak gyermekénél lapos lábat? Ha a fájdalom hatékony megszüntetésének és a testtartás javításának módját keresi, kezdje a ... cipőváltással. Ne feledje azonban, hogy a lapos lábú gyermekek lábbelijét kifejezetten úgy kell kialakítani, hogy tökéletes tartást biztosítson a lábának. Ellenőrizze, hogy a podológusok és a gyermekortopédek szerint mire érdemes odafigyelni.

Lapos láb... és mi lesz ezután?

Diagnosztizáltak gyermekénél lapos lábat? Sok mindent megtehet ennek az állapotnak a kezelésére.

A speciális ortopéd talpbetétek, amelyek javítják gyermeke testtartását és enyhítik az esetleges fájdalmakat, nagyszerűek lesznek. Azonban ne saját kezűleg vásárolja meg őket, hanem forduljon szakemberhez. Ne feledje, hogy mindannyiunk lábának egyedi formája van, és ehhez a formához kell igazítani a talpbetétet. 

Sok ortopéd speciális gyakorlatok elvégzését is javasolja, néha fizioterapeuta felügyelete mellett.

Ha még jobb eredményeket szeretne elérni gyermeke lapos lábak elleni küzdelemben, mindenképpen olyan lábbelit válasszon, amely kiváló stabilitást és tökéletes tartást biztosít. Ne felejtse el, hogy gyermeke életének nagy részét az óvodában vagy az iskolában tölti. Tehát győződjön meg róla, hogy a lapos lábhoz tökéletes cipőt visel.

Milyen cipő lapos lábú gyereknek?

A lapos láb olyan állapot, amely jelentős hatással van gyermeke mindennapi működésére. Meghatározza a helytelen testtartást, gátolja a csontok és az izmok fejlődését. Ha szeretné megelőzni ennek a betegségnek a negatív következményeit, ügyeljen arra, hogy gyermeke jó minőségű lábbelit viseljen.

Az ilyen cipőknek maximális kényelmet kell biztosítaniuk, támogatniuk kell a láb ívét és stabilizálniuk kell a sarkát. Bonyolultan hangzik? Lazíts! Útmutatónktól mindent megtudhat.

 

Stabil és egyszerű talp

Lapos láb esetén rendkívül fontos, hogy vastag, széles és stabil talpra ügyeljünk, enyhe emeléssel. Ő az, aki megakadályozza, hogy a baba lábai befelé süllyedjenek.

Ráadásul a talp nem lehet ívelt. Az ellenőrzéshez győződjön meg arról, hogy a sarok és a lábujj közötti vonal párhuzamos, és nem átlós.

Ha gyermeke sok időt tölt mozgásban, ügyeljen arra, hogy cipője talpa elnyeli az ütéseket.

Kemény sarok

A lábboltozat megfelelő alátámasztása mellett nagyon fontos a sarokcsont gondozása is. Emiatt a cipőben lévő sarokellenállás, vagyis a hátsó része, amely kemény és stabil legyen, ugyanolyan fontos. Ezt úgy ellenőrizheti, hogy a cipő felső részét a sarok köré szorítja.

Kiegyensúlyozott rugalmasság

Bár a lapos lábú gyermek cipőjének támaszt kell adnia, de elég könnyűnek és rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a lába ne fáradjon el túl gyorsan. Előfordulhat azonban, hogy a túl rugalmas cipő ebben az esetben nem megy át a vizsgán.

Keressen olyan cipőt, amely extra ívtámasszal rendelkezik, hogy csökkentse a nyomást a lábán, és segítsen a megfelelő elhelyezésben. Válasszon olyan cipőt, amely viszonylag merev a lábfej közepén és rugalmas az orrban. Érdekelne, hogyan lehet ellenőrizni?

Csak hajlítsa meg a cipőt, és próbálja egymásra helyezni az elejét és a hátát. Lapos lábú cipőknél a hajlításnak csak a láb természetes hajlítására kell hasonlítania, és nem szabad megengednie, hogy az egész cipőt félbehajtsák.  

Megfelelő mélység és kivehető talpbetét

Sok szakember azt javasolja, hogy a gyerekek viseljenek speciális lapos lábú betéteket. Amikor cipőt vásárol ennek a betegségnek a kényelmét szolgálja, ügyeljen arra, hogy a cipő belsejében lévő talpbetét kivehető legyen, és könnyen ki tudja cserélni azokat egyedi gyártásúakra anélkül, hogy korlátozná a cipő belsejében lévő térfogatot.

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a cipője elég mély legyen. Ennek köszönhetően könnyedén beilleszthet egy esetleges betétet, melynek viselését szakember javasolja gyermekének, így gyermeke elkerüli a kényelmetlenséget és a fájdalmat.

Milyen cipőket kerülje el lapos lábú gyermekeknél?

Semmilyen körülmények között ne tegyen papucsot vagy papucsot gyermekére. Azok a szandálok, amelyek védtelenül hagyják a sarkát, szintén rossz választás lesz. Válaszd inkább a beépített sarokkal rendelkező szandált.

Kerülje a laza szabású felcsúszott cipőket is. A besüllyedő lábak problémájának megoldásához válasszon fűzős vagy tépőzáras lábbelit, amely pillanatok alatt a gyermek lábának szélességéhez igazítható, hogy egyenletes tartást biztosítson és megakadályozza a mozgást a cipő belsejében.

Évekig tartó befektetés!

Érdekelne, hogy miért érdemes jó minőségű cipőkbe fektetni, ha gyermekénél lapos lábak fejlődnek ki? Könnyű!

Először is, a megfelelő lábbeli elősegíti az egészséges lábfejlődést és javítja a testtartást. Másodszor, stabilitást biztosít, és minimálisra csökkenti a talajjal való ütközések negatív hatását. Harmadszor, megelőzi a lábsérüléseket.

Semmi esetre se próbáljon meg spórolni a lapos lábú cipőn. Válasszon egy pár jó minőségű, támogatóat cipőket, amelyeket webáruházunkban talál.

Ne feledje, hogy a lapos lábfejjel diagnosztizált hat éven aluli gyermekeknek csak körülbelül 5%-a küzd ezzel a problémával felnőttkorukban. A nyugodt alváshoz gondoskodni kell a megfelelően kialakított cipőről, amely stabilizálja a testtartását és megakadályozza a lapos lábak kialakulását.