Főszerepben: tisztességes cipő. Tudjuk, hogyan ismerjük fel őket!


A cipő vásárlása meglehetősen költséges. Ha szeretné, hogy évekig szolgáljanak, mindenképpen jó minőségű lábbelit válasszon. Kíváncsi vagy, milyen szempontok teszik tisztességessé a cipőket? A szerencsétlenségek és a rosszul elköltött pénz elkerülése érdekében feltétlenül olvassa el cikkünket, amely segít azonosítani a tartós cipőket.

Miért érdemes jó cipőbe fektetni?

A cipővásárlás valós költség. Ha azt szeretné, hogy évekig szolgáljanak, válasszon egy megfelelő modellt. A jó minőség gyakran magasabb ár, de bízzon bennünk – megéri!

A megfelelő cipő használata nemcsak a láb kényelmére, hanem az egész test egészségére is pozitív hatással van. Az olyan betegségeken kívül, mint a nyálkahártya vagy a tyúkszem, jó minőségű cipővel nehéz gerincbetegségeket és egyéb tartási hibákat kapni. 

Ráadásul a kiváló minőségű cipők tökéletesen szabályozzák a láb páratartalmát. Végtére is, a lábbeli egy rosszul szellőző környezet, ahol a lábad minden nap hosszú órákat tölt. Ha azt szeretné, hogy szabadon lélegezzenek, és ezáltal - megszüntetjék a kellemetlen szagokat, és csökkentsék a baktériumok és gombák szaporodását, feltétlenül viseljen megfelelő cipőt.

Az 5 × P elv

Ha tisztességes cipőt keresünk, érdemes az 5 × P elvet alkalmazni, és különös figyelmet fordítani a következőkre:

1. tisztességes felső anyag

2. tisztességes talp

3. egy jó sarok

4. egy tisztességes bélés

5. tisztességes kivitelezés

Kíváncsi vagy, miről szól ez az egész? Rohanunk segíteni!

Megfelelő felső anyag

A szintetikus anyagok megnehezítik a lábak lélegzését. Ennek eredményeként a nedvesség nincs megfelelően szabályozva, és a lábak intenzíven izzadnak. A kellemetlen szag mellett ugyanolyan kellemetlen betegségekre is számíthat, mint például a mycosis.

Ennek elkerülése érdekében válasszon megfelelő anyagból készült cipőt. A felsőrész kiváló minősége miatt nem lesz gond a horzsolásokkal és gyulladásokkal.

Fogadjon természetes anyagokra. Ne feledje azonban, hogy ha bőrárukról van szó, az anyagok jelentősen eltérhetnek. Az alacsony minőségű bőr vagy a nagyon vékony velúr ugyanolyan érzékeny a sérülésekre, mint az olcsó, szintetikus anyagok.

Annak érdekében, hogy a használt bőr megfelelő legyen, ellenőrizze, hogy nem gyűrődik-e meg, amikor hajlítja. Ha igen, akkor jó úton jársz! A nagyobb magabiztosság érdekében érdemes megszagolni a felsőrész anyagát. A valódi, kiváló minőségű bőrnek sajátos illata van, amely teljesen vegyszermentes. 

A bőrcipő gond nélkül lélegezhetővé teszi a lábát, Ön pedig - a tökéletes illeszkedésnek köszönhetően - a tervezett tevékenységektől függetlenül kényelmesen érzi magát. Ráadásul a bőrcsizmák a legtöbb esetben gond nélkül javíthatók. Ez nem annyira nyilvánvaló az olcsó, szintetikus anyagokból készült cipőknél.

Jó talpú

A felsőrészhez hasonlóan a talp is kulcsfontosságú szerepet játszik egy pár cipő minőségének meghatározásában. Ez a cipő alapja, amely elnyeli az ütéseket járás közben, és ahol a legtöbb sérülés keletkezik. 

Alapvetően a cipő talpa készülhet bőrből vagy gumiból. A bőr tökéletes lesz a mindennapi használatra, míg a gumi a speciális feladatokhoz.

Jó sarok

A saroknak szilárdnak kell lenniük a kényelem és a biztonság érdekében. Készülhet fából vagy parafából, majd ragasztóval vagy varrással rögzíthető a cipőhöz. A rossz rögzítés elvesztheti az egyensúlyát és drámai elesést, zúzódásokat vagy súlyosabb betegségeket okozhat. 

Ennek elkerülése érdekében mindenképpen szánjon egy percet arra, hogy olyan cipőben járjon, amely ellopta a szívét. Függetlenül attól, hogy üzletben vagy otthon szőnyegen készíted, semmi esetre se imbolyogj, és ne mozduljon el a sarka. 

A jól megmunkált sarok legyen egyenes és egyenletes, és ne legyen hézag közte és a cipő többi része között.

Tisztességes bélés

A cipő belsejében lévő talpbetét légáteresztő, puha anyagból készüljön, amely egész nap kényelmesen tartja a lábát. Érdemes odafigyelni a talpbetét felületére is. Ha durva éleket és csúnya felületet észlel, érdemes másik pár után vásárolni.

Jó kivitelezés

Győződjön meg arról, hogy a választott cipő megfelelően készült. Emiatt válasszon varrott modelleket. Ha első pillantásra látja, hogy a varratok eltérnek, vagy görbültek és hanyagok lettek, hagyja fel ezt a modellt. 

A jól elkészített cipőt a tartós, erős szálból készült egyenes, egyenletes varratok különböztetik meg. Ha valamilyen oknál fogva jobban szereti a ragasztottat, vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a cipő nem esik-e szét sehol.

Hol lehet jó cipőt venni?

Ha időt szán cipője dizájnjának értékelésére, biztos lehet benne, hogy azt a minőséget kapja, amit keres. A megfelelő cipő minden befektetést megér. Nemcsak hosszú évekig szolgálnak majd, de tökéletes megjelenésükkel is megörvendeztetnek, feltéve, ha megfelelően gondozod őket. 

Érdekel, hol vásárolhat megfelelő lábbelit? A boltban KeeShoes megbízható gyártók csoportjával dolgozunk együtt, akik számára a jó minőség az elsődleges.